Followers

Sunday, November 15, 2015

Stay Hungry & Eat Clean






Pada awal-awal dulu sebelum kite run betol-betol De'nawalicious, first intention adalah untuk promote healthy food atau orang putih kata eat clean. Yela tu planning je dulu. Mungkin pendekatan dan cara saya tu salah. Yela buat pun tergesa-gesa tanpa proper planning. Pakai redah je. Nak nanti semua perfect sampai tahun depan pun tak ON lagi business kan. Nampak macam plan tu tak terlaksana dengan jayanya.


Bila dah jalan, dah kenal customer baru kite nampak rentak tu. Owh macam ni..macam tu...kalau tanya saya pasal menu. Saya memang takda spesifik menu. Tiap minggu mesti nak introduce menu baru. Nak tukar. Macam tak tetap pendirian plak. Nanti bila orang tanya menu A, takkan nak cakap kite dah tak jual dik. Baru 2 3 minggu operasi takkan tukar menu kan. Yang ni kelemahan saya yang perlu saya perbaiki dan decide secepat mungkin. Lepas tu banyak sangat menu yang saya nak offer. Too ambitious kan. Lepas tu pening meroyan sorang-sorang kat dapur nak siapkan. Kelam kabut dengan anak lagi. Kadang-kadang risau sampai nak nangis sebab takut tak sempat siap ikut masa yang customer nak.


So planning skang memang kene susun balik menu and cuba laksanakan #eatclean tadi. Dalam pada masa yang sama kene fokus. Ingat fokus. Ikut kesesuain. Kite takda assistant dik non. Sorang-sorang terkontang kanting kat dapur. Bukan senang nak senang. Bukan senang nak jalan business rupanya. Ni baru bisnes kecik je. Tapi takpe cuba positifkan diri insha Allah semoga Allah tunjuk jalan dan bagi idea yang mencurah-curah. Amin.


Last but not least,

Stay Hungry & Eat Clean 


0 Kata-Kata Inspirasi:

Sunday, November 15, 2015

Stay Hungry & Eat Clean







Pada awal-awal dulu sebelum kite run betol-betol De'nawalicious, first intention adalah untuk promote healthy food atau orang putih kata eat clean. Yela tu planning je dulu. Mungkin pendekatan dan cara saya tu salah. Yela buat pun tergesa-gesa tanpa proper planning. Pakai redah je. Nak nanti semua perfect sampai tahun depan pun tak ON lagi business kan. Nampak macam plan tu tak terlaksana dengan jayanya.


Bila dah jalan, dah kenal customer baru kite nampak rentak tu. Owh macam ni..macam tu...kalau tanya saya pasal menu. Saya memang takda spesifik menu. Tiap minggu mesti nak introduce menu baru. Nak tukar. Macam tak tetap pendirian plak. Nanti bila orang tanya menu A, takkan nak cakap kite dah tak jual dik. Baru 2 3 minggu operasi takkan tukar menu kan. Yang ni kelemahan saya yang perlu saya perbaiki dan decide secepat mungkin. Lepas tu banyak sangat menu yang saya nak offer. Too ambitious kan. Lepas tu pening meroyan sorang-sorang kat dapur nak siapkan. Kelam kabut dengan anak lagi. Kadang-kadang risau sampai nak nangis sebab takut tak sempat siap ikut masa yang customer nak.


So planning skang memang kene susun balik menu and cuba laksanakan #eatclean tadi. Dalam pada masa yang sama kene fokus. Ingat fokus. Ikut kesesuain. Kite takda assistant dik non. Sorang-sorang terkontang kanting kat dapur. Bukan senang nak senang. Bukan senang nak jalan business rupanya. Ni baru bisnes kecik je. Tapi takpe cuba positifkan diri insha Allah semoga Allah tunjuk jalan dan bagi idea yang mencurah-curah. Amin.


Last but not least,

Stay Hungry & Eat Clean 


0 comments on "Stay Hungry & Eat Clean"

Disable Right Click