Followers

Tuesday, November 17, 2015

Dilema Pil Perancang



Bagus ke makan pil perancang ni? Dulu masa Mia confident say NO to pil perancang. Tu yang tanpa disangka melekat si adik. 

Sebelum Mia saya pernah keguguran. Lepas tu tunggu setahun baru dapat Mia. Pernah merasa pergi rawatan kesuburan tau. Risau kenapa susah nak lekat. Akhirnya Allah bagi rezeki jgk. Lepas tu Mia 11 bulan saya pregnant lagi. Masa ni rasa nak pitam plak. Tu namanya rezeki. ☺

Untuk precaution saya amik jugak perancang keluarga. Start dengan cucuk 3 bulan. Period ting tong abis. Hanya sebulan je period datang. Lepas tu balik Seremban kene continue makan pil plak sebab kat KK takda stock. Nak kene timing plak waktu makan. Salah makan melekat dik non. 

Lepas tu cycle ubat dah habis. Kebetulan period datang. Ingatkn period tak payah makan. So sesuka hati tak pegi amik ubat. Masa check up anak kene bebel dengan nurse. Kene tunggu next period plak katanya. Kalo pregnant akak tak jamin tau. Ceh nurse nak menakutkan saya plak.

Haritu dah period balik. Syukur. Haha. Nampak cycle dah ok. Kebetulan period kite balik Ipoh maka nan ado lagi pil perancang. Perasaan hati mula tak keruan bila husband nak ehem ehem. Adeihh di lema sungguh. Merancang sendiri rasa tak confident plak. Erkkkk 

Sori ni bukan entry nak melucah tau. Sekadar luahan perasaan yang gundah gelana.....




0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, November 17, 2015

Dilema Pil Perancang




Bagus ke makan pil perancang ni? Dulu masa Mia confident say NO to pil perancang. Tu yang tanpa disangka melekat si adik. 

Sebelum Mia saya pernah keguguran. Lepas tu tunggu setahun baru dapat Mia. Pernah merasa pergi rawatan kesuburan tau. Risau kenapa susah nak lekat. Akhirnya Allah bagi rezeki jgk. Lepas tu Mia 11 bulan saya pregnant lagi. Masa ni rasa nak pitam plak. Tu namanya rezeki. ☺

Untuk precaution saya amik jugak perancang keluarga. Start dengan cucuk 3 bulan. Period ting tong abis. Hanya sebulan je period datang. Lepas tu balik Seremban kene continue makan pil plak sebab kat KK takda stock. Nak kene timing plak waktu makan. Salah makan melekat dik non. 

Lepas tu cycle ubat dah habis. Kebetulan period datang. Ingatkn period tak payah makan. So sesuka hati tak pegi amik ubat. Masa check up anak kene bebel dengan nurse. Kene tunggu next period plak katanya. Kalo pregnant akak tak jamin tau. Ceh nurse nak menakutkan saya plak.

Haritu dah period balik. Syukur. Haha. Nampak cycle dah ok. Kebetulan period kite balik Ipoh maka nan ado lagi pil perancang. Perasaan hati mula tak keruan bila husband nak ehem ehem. Adeihh di lema sungguh. Merancang sendiri rasa tak confident plak. Erkkkk 

Sori ni bukan entry nak melucah tau. Sekadar luahan perasaan yang gundah gelana.....




0 comments on "Dilema Pil Perancang"

Disable Right Click