Followers

Monday, December 22, 2014

Mia & Walid




Ada kajian menunjukkan jika anak perempuan rapat dengan bapa, mereka lebih bijak dan IQ lebih tinggi. Wallahualam. Walaupun walid bukan 24/7 bersama dengan Mia, tapi bila walid balik saya boleh tengok Mia memang rapat dengan husband. Muka pun fotostat muka walid kan. Mau tak rapat. Walid plak memang pandai melayan setiap kerenah Mia.


Kadang-kadang rasa walid lebih pandai jaga Mia dari ibu. Dulu sebelum ada anak selalu curious bole ke husband handle anak nanti?? Rasa macam tak je. Huhu berdosanya underestimate husband sendiri. Tapi alhamdulillah syukur sangat sebab husband pandai urus Mia sejak Mia kecik lagi. Don't judge book by its cover uolsss.... =p


Bayangkan dulu masa kerja di Nilai, pagi-pagi saya tak perlu nak rushing pun nak uruskan Mia. Waktu kerja husband fleksibel so dia yang akan mandikan Mia segala. Dah siap bagi Mia susu baru hantar ke rumah pengasuh. Yang tu masa Mia 3 4 bulan. 


Now Mia dah besar sikit. Dah pandai nak tantrum nak mengamuk. Kalau Mia tantrum pandai je walid handle. Macam ada magik. Lagi satu bila part nak tidokan Mia. Walid tengah tengok tv pon, Mia dah boleh tertido kat atas bahu walid. Tengok betapa manjanya Mia dengan walid. Cuba ibu yang tidokan? Letak dalam buaian belum tentu lagi nak tido walaupun dah berjam dodoi nyanyi lagu itu ini...


Belum cite lagi tebiat walid masa drive. Husband memang dah biasa drive berdua dengan Mia tanpa car seat. Selamba je siap pernah warning dengan polis. Apa kisah orang tak makan saman kan. Haha. Kadang-kadang ibu duduk sebelah pun sibuk nak duduk atas riba walid masa drive. Walid pun sama layankan je. Ada masa saya berkeras jugak, alihkan perhatian dia. Bahayala Mia oiii....


Kalau walid balik memang dia akan all out spend masa dengan Mia. Dari mandi pagi-basuh berak-bagi susu-tidokan Mia semua dengan walid. Lagi satu kalau walid ada hari-hari walid bagi makan ice cream. Mentang-mentang tutti frutti dekat. Kata walid ice cream yogurt elok untuk perut Mia. Janji Mia happy....


Rasa kesian plak bila walid dah kene balik Seremban, momen nak berpisah tu memang sedih. Haii la anak takpe sikit masa lagi, lepas tu awak boleh kepit dengan walid selalu. 






Don't try this at home.


Terima kasih walid sebab jadi walid yang terbaik untuk Mia.
Love you so much.
xoxo






0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, December 22, 2014

Mia & Walid





Ada kajian menunjukkan jika anak perempuan rapat dengan bapa, mereka lebih bijak dan IQ lebih tinggi. Wallahualam. Walaupun walid bukan 24/7 bersama dengan Mia, tapi bila walid balik saya boleh tengok Mia memang rapat dengan husband. Muka pun fotostat muka walid kan. Mau tak rapat. Walid plak memang pandai melayan setiap kerenah Mia.


Kadang-kadang rasa walid lebih pandai jaga Mia dari ibu. Dulu sebelum ada anak selalu curious bole ke husband handle anak nanti?? Rasa macam tak je. Huhu berdosanya underestimate husband sendiri. Tapi alhamdulillah syukur sangat sebab husband pandai urus Mia sejak Mia kecik lagi. Don't judge book by its cover uolsss.... =p


Bayangkan dulu masa kerja di Nilai, pagi-pagi saya tak perlu nak rushing pun nak uruskan Mia. Waktu kerja husband fleksibel so dia yang akan mandikan Mia segala. Dah siap bagi Mia susu baru hantar ke rumah pengasuh. Yang tu masa Mia 3 4 bulan. 


Now Mia dah besar sikit. Dah pandai nak tantrum nak mengamuk. Kalau Mia tantrum pandai je walid handle. Macam ada magik. Lagi satu bila part nak tidokan Mia. Walid tengah tengok tv pon, Mia dah boleh tertido kat atas bahu walid. Tengok betapa manjanya Mia dengan walid. Cuba ibu yang tidokan? Letak dalam buaian belum tentu lagi nak tido walaupun dah berjam dodoi nyanyi lagu itu ini...


Belum cite lagi tebiat walid masa drive. Husband memang dah biasa drive berdua dengan Mia tanpa car seat. Selamba je siap pernah warning dengan polis. Apa kisah orang tak makan saman kan. Haha. Kadang-kadang ibu duduk sebelah pun sibuk nak duduk atas riba walid masa drive. Walid pun sama layankan je. Ada masa saya berkeras jugak, alihkan perhatian dia. Bahayala Mia oiii....


Kalau walid balik memang dia akan all out spend masa dengan Mia. Dari mandi pagi-basuh berak-bagi susu-tidokan Mia semua dengan walid. Lagi satu kalau walid ada hari-hari walid bagi makan ice cream. Mentang-mentang tutti frutti dekat. Kata walid ice cream yogurt elok untuk perut Mia. Janji Mia happy....


Rasa kesian plak bila walid dah kene balik Seremban, momen nak berpisah tu memang sedih. Haii la anak takpe sikit masa lagi, lepas tu awak boleh kepit dengan walid selalu. 






Don't try this at home.


Terima kasih walid sebab jadi walid yang terbaik untuk Mia.
Love you so much.
xoxo






0 comments on "Mia & Walid"

Disable Right Click