Followers

Monday, July 21, 2014

Persiapan Raya Katanya


Salam semua,

Raya lagi seminggu lebih kurang.
Macam mana dengan persiapan raya.
As usual setiap tahun persiapan adalah sederhana saja.

Baju raya husband pun belum beli lagi.
Macam biasa kitaorang memang suka shopping last minute.
Tema raya tahun ni adalah emerald gituww.

Baju Mia?
Memandangkan Mia belum berjalan and badan pun cinonet je.
Maka hentikanlah hasrat untuk menempah baju peplum sedondon dengan ibu dan walid.
Belikan dress yang lebih kurang sama warna.
Warna emerald untuk baby??
Masya Allah susah nau nak jumpa.

Baby mestilah baju banyak yang warna striking kan.
Setakat ni Mia dah ada 3 pasang baju baru.
Bolehlah buat raya.
Ibu nak tambah sepasang lagi baju kurung.
Nanti kita tambah lagi baju awak ye kalau ada yang berkenan.

Kuih raya plak.
Tahun ni memang saya tak beli biskut tunjuk-tunjuk.
Semua nak buat sendiri.
Dah tinggal dengan family kan.
Bip and Tasha pun ada, so memasing ada kontrak kuih raya memasing.
Setakat ni dah ada 5 jenis kuih raya.

Bahagian saya, sila rujuk di bawah....




Red Velvet Cookies.
Confirm tiap rumah mesti ada biskut ni kan??



Biskut Keju Buah Campuran.
Kek buah versi cookies.
Sedap!




Cookies wajib!
Choc chips cookies!


Bakal menyusul
Choco oat.

Dah try buat tapi disebabkan takda mould, rupa macam ntah pape.
Tapi my sister and mak kata rasa dia ok and sedap.
Tunggu beli mould chocolate tu senang sikit nak bentuk.
Malam raya pun sempat buat lagi kan.
=p




Ok itu saja serba sedikit persiapan raya 2014.
Da~



0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, July 21, 2014

Persiapan Raya Katanya



Salam semua,

Raya lagi seminggu lebih kurang.
Macam mana dengan persiapan raya.
As usual setiap tahun persiapan adalah sederhana saja.

Baju raya husband pun belum beli lagi.
Macam biasa kitaorang memang suka shopping last minute.
Tema raya tahun ni adalah emerald gituww.

Baju Mia?
Memandangkan Mia belum berjalan and badan pun cinonet je.
Maka hentikanlah hasrat untuk menempah baju peplum sedondon dengan ibu dan walid.
Belikan dress yang lebih kurang sama warna.
Warna emerald untuk baby??
Masya Allah susah nau nak jumpa.

Baby mestilah baju banyak yang warna striking kan.
Setakat ni Mia dah ada 3 pasang baju baru.
Bolehlah buat raya.
Ibu nak tambah sepasang lagi baju kurung.
Nanti kita tambah lagi baju awak ye kalau ada yang berkenan.

Kuih raya plak.
Tahun ni memang saya tak beli biskut tunjuk-tunjuk.
Semua nak buat sendiri.
Dah tinggal dengan family kan.
Bip and Tasha pun ada, so memasing ada kontrak kuih raya memasing.
Setakat ni dah ada 5 jenis kuih raya.

Bahagian saya, sila rujuk di bawah....




Red Velvet Cookies.
Confirm tiap rumah mesti ada biskut ni kan??



Biskut Keju Buah Campuran.
Kek buah versi cookies.
Sedap!




Cookies wajib!
Choc chips cookies!


Bakal menyusul
Choco oat.

Dah try buat tapi disebabkan takda mould, rupa macam ntah pape.
Tapi my sister and mak kata rasa dia ok and sedap.
Tunggu beli mould chocolate tu senang sikit nak bentuk.
Malam raya pun sempat buat lagi kan.
=p




Ok itu saja serba sedikit persiapan raya 2014.
Da~



0 comments on "Persiapan Raya Katanya"

Disable Right Click