Followers

Thursday, July 10, 2014

Idea Menu Berbuka Puasa


Pening tak tahu nak masak apa untuk berbuka puasa kan?
Apa kata tukar selera plak.
Try masak western.

Nampak je macam complicated padahal senang sangat.
Tak percaya cuba try test tengok.

Mesti husband/ family/ anak suka dengan air tangan korang.
Kalau i berdua dengan husband memang dah buat tapi dah duduk dengan family malaslah buat (alasan semata..huhu)
Family tak layan western.


Ini menu kelas Basic Culinary pagi tadi.
Sedap tak tahu cikgu tak dapat nak rasa.





Grilled chicken chop + mushroom and onion sauce + cheezy mashed potato + assorted vege




Fish n Chips + tartar sauce + coleslaw







Lamb Chop + Rosemary sauce + duchess potato + assorted vege





Ok tak sabar nak balik.
Rasa nak berenang dalam ais batu.
Ok bai.






Mode: Bila cik P nak datang ni??? Nebes!


2 Kata-Kata Inspirasi:

- AZIE - said...

lamb hop tue nmpk menarik sgt!

Fardilla Fawzi said...

Azie..

Nampak sedap boleh try..simple je...=)

Thursday, July 10, 2014

Idea Menu Berbuka Puasa



Pening tak tahu nak masak apa untuk berbuka puasa kan?
Apa kata tukar selera plak.
Try masak western.

Nampak je macam complicated padahal senang sangat.
Tak percaya cuba try test tengok.

Mesti husband/ family/ anak suka dengan air tangan korang.
Kalau i berdua dengan husband memang dah buat tapi dah duduk dengan family malaslah buat (alasan semata..huhu)
Family tak layan western.


Ini menu kelas Basic Culinary pagi tadi.
Sedap tak tahu cikgu tak dapat nak rasa.





Grilled chicken chop + mushroom and onion sauce + cheezy mashed potato + assorted vege




Fish n Chips + tartar sauce + coleslaw







Lamb Chop + Rosemary sauce + duchess potato + assorted vege





Ok tak sabar nak balik.
Rasa nak berenang dalam ais batu.
Ok bai.






Mode: Bila cik P nak datang ni??? Nebes!


2 comments on "Idea Menu Berbuka Puasa"

- AZIE - on July 11, 2014 at 8:18 AM said...

lamb hop tue nmpk menarik sgt!

Fardilla Fawzi on July 14, 2014 at 3:28 PM said...

Azie..

Nampak sedap boleh try..simple je...=)

Disable Right Click