Followers

Friday, December 27, 2013

Mia & Nenek


Niat dihati dulu konon nak amik cuti tambah lagi sebulan untuk maternity leave. Kesian plak nak tinggalkan anak pada orang sebab kecik lagi. Tapi disebabkan terpaksa unpaid leave masa tu, niat terpaksa ditangguhkan atas alasan tertentu. Gaji 2 bulan cuti pun kene hold. Atas alasan yang malas nak saya tak tulis kat sini. Maka dengan ini saya akan aggressively mencari peluang baru. Kalau dulu alasan mengandung susah nak cari kerja jauh, so kali ni takda alasan lagi. Sejauh mana pun selagi ada peluang yang lebih baik saya akan pergi.

Masa mengandung dulu ada peluang tapi keadaan masa tu membuatkan saya menolak peluang tersebut. Kali ni saya dah bersedia. Asalkan Mia dan walid tetap bersama saya. Cewahhh...

Bila dah start kerja alhamdullilah parents willing nak datang Seremban untuk jaga Mia sementara. Ditambah cuti sekolah. Oh ya adik bongsu masih bersekolah. Tahun depan Form 5. Nak SPM so mak dan ayah perlu fokus dan beri perhatian sepenuhnya pada dia. Harap dia boleh ulang balik kejayaan macam PMR dulu. Amin..

Sabtu ni nenek dan atuk Mia dah nak balik. Minggu depan dah start sesi persekolahan. Kalau sebelum ni takda sekelumit risau pun bila nenek yang jaga Mia. Kita yakin macam mana mak jaga anak kita kan. Kalau nak kira jasa dan pengorbanan mak dan ayah memang tak terkira. Terlalu banyak. Tambah bila dah ada anak baru kita rasa macam mana kasih sayang ibu dan anak tu. Semoga saya dikurniakan rezeki yang lebih untuk mengembirakan mak dan ayah tiap masa.

Bila ada mak kat rumah, keadaan rumah terjaga. Mak siap masak and siap tolong lipatkan baju saya dan Mia. Walaupun saya tak suruh pun mak buat. Alahai...lepas ni bila diorang dah balik rumah akan sunyi and mampu ke saya untuk handle Mia seorang diri. Huhu...

Kalau dapat kerja dekat dengan parents kan bagus....

Lepas ni bermula la episod Ibu, Walid dan Mia di rumah kami...






0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, December 27, 2013

Mia & Nenek



Niat dihati dulu konon nak amik cuti tambah lagi sebulan untuk maternity leave. Kesian plak nak tinggalkan anak pada orang sebab kecik lagi. Tapi disebabkan terpaksa unpaid leave masa tu, niat terpaksa ditangguhkan atas alasan tertentu. Gaji 2 bulan cuti pun kene hold. Atas alasan yang malas nak saya tak tulis kat sini. Maka dengan ini saya akan aggressively mencari peluang baru. Kalau dulu alasan mengandung susah nak cari kerja jauh, so kali ni takda alasan lagi. Sejauh mana pun selagi ada peluang yang lebih baik saya akan pergi.

Masa mengandung dulu ada peluang tapi keadaan masa tu membuatkan saya menolak peluang tersebut. Kali ni saya dah bersedia. Asalkan Mia dan walid tetap bersama saya. Cewahhh...

Bila dah start kerja alhamdullilah parents willing nak datang Seremban untuk jaga Mia sementara. Ditambah cuti sekolah. Oh ya adik bongsu masih bersekolah. Tahun depan Form 5. Nak SPM so mak dan ayah perlu fokus dan beri perhatian sepenuhnya pada dia. Harap dia boleh ulang balik kejayaan macam PMR dulu. Amin..

Sabtu ni nenek dan atuk Mia dah nak balik. Minggu depan dah start sesi persekolahan. Kalau sebelum ni takda sekelumit risau pun bila nenek yang jaga Mia. Kita yakin macam mana mak jaga anak kita kan. Kalau nak kira jasa dan pengorbanan mak dan ayah memang tak terkira. Terlalu banyak. Tambah bila dah ada anak baru kita rasa macam mana kasih sayang ibu dan anak tu. Semoga saya dikurniakan rezeki yang lebih untuk mengembirakan mak dan ayah tiap masa.

Bila ada mak kat rumah, keadaan rumah terjaga. Mak siap masak and siap tolong lipatkan baju saya dan Mia. Walaupun saya tak suruh pun mak buat. Alahai...lepas ni bila diorang dah balik rumah akan sunyi and mampu ke saya untuk handle Mia seorang diri. Huhu...

Kalau dapat kerja dekat dengan parents kan bagus....

Lepas ni bermula la episod Ibu, Walid dan Mia di rumah kami...






0 comments on "Mia & Nenek"

Disable Right Click