Followers

Friday, December 27, 2013

Mia & Botol Susu



Mesti korang bosan kan. Saya asik cerita pasal Mia. Dah ada anak off course la asik nak cerita pasal anak je. Itu je cerita menarik yang boleh dikongsi di sini. Kalau nak cerita pasal kerja kang, lagi la bosan korang nak dengarkan. Banyak yang tak best. Kuikuikui...

Sejak dah nak masuk kerja, memang dah kene ajar Mia minum susu pakai botol. Itu pun lambat jugak train. Sepatutnya masa awal lagi dah boleh train. Berbekalkan sebotol Tommie Timmee yang saya beli semasa mengandung, botol tu yang saya guna untuk train Mia minum susu.

Alhamdullillah bila tiap hari train Mia dah boleh terima minum susu pakai botol. Dua hari lepas beli botol baru. Dalam pikiran, konon bila dah biasa minum susu pakai botol mesti dia tak kisah pakai botol brand apa pun. Konon nak try la beli botol lain kan.

Tapi nasib baiklah rasa tak sedap hati plak, beli la jugak brand yang sama. Esok pergi kerja dah siap pesan kat mak, bagi Mia try minum pakai botol baru. Balik kerja mak cakap Mia merajuk taknak minum susu sebab puting botol lain. Sehari asik nak tido konon mogok lapar. Minum 4 botol je. Itu pon pakai botol yang lama. Selalu dalam 5 botol.

Balik tu breastfeed Mia, dia nampak macam keliru dengan puting. Mungkin dia ingat puting botol yang dia tak suka tu. 

Alahai Mia.. ibu kene praktis dulu kat awak kalau beli botol baru untuk awak.


Cerita pasal awak, buat ibu rindu dengan keletah awak. Cepatla pukul 5 pm...


P/s: Malam ni makan ikan bakar. Dah lama tak pekena seafood lepas beranak ni. Bawak nenek, atuk dan aunty Wa. Esok diorang dah nak balik...





0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, December 27, 2013

Mia & Botol Susu




Mesti korang bosan kan. Saya asik cerita pasal Mia. Dah ada anak off course la asik nak cerita pasal anak je. Itu je cerita menarik yang boleh dikongsi di sini. Kalau nak cerita pasal kerja kang, lagi la bosan korang nak dengarkan. Banyak yang tak best. Kuikuikui...

Sejak dah nak masuk kerja, memang dah kene ajar Mia minum susu pakai botol. Itu pun lambat jugak train. Sepatutnya masa awal lagi dah boleh train. Berbekalkan sebotol Tommie Timmee yang saya beli semasa mengandung, botol tu yang saya guna untuk train Mia minum susu.

Alhamdullillah bila tiap hari train Mia dah boleh terima minum susu pakai botol. Dua hari lepas beli botol baru. Dalam pikiran, konon bila dah biasa minum susu pakai botol mesti dia tak kisah pakai botol brand apa pun. Konon nak try la beli botol lain kan.

Tapi nasib baiklah rasa tak sedap hati plak, beli la jugak brand yang sama. Esok pergi kerja dah siap pesan kat mak, bagi Mia try minum pakai botol baru. Balik kerja mak cakap Mia merajuk taknak minum susu sebab puting botol lain. Sehari asik nak tido konon mogok lapar. Minum 4 botol je. Itu pon pakai botol yang lama. Selalu dalam 5 botol.

Balik tu breastfeed Mia, dia nampak macam keliru dengan puting. Mungkin dia ingat puting botol yang dia tak suka tu. 

Alahai Mia.. ibu kene praktis dulu kat awak kalau beli botol baru untuk awak.


Cerita pasal awak, buat ibu rindu dengan keletah awak. Cepatla pukul 5 pm...


P/s: Malam ni makan ikan bakar. Dah lama tak pekena seafood lepas beranak ni. Bawak nenek, atuk dan aunty Wa. Esok diorang dah nak balik...





0 comments on "Mia & Botol Susu"

Disable Right Click