Followers

Friday, March 28, 2014

Kenapa Berhenti Kerja?



Mengambil keputusan untuk berhenti kerja bukanlah satu perkara yang mudah. Tambahan dengan kos sara hidup pada waktu ini bukan lagi sesuai untuk isteri menjadi suri rumah sepenuh masa. Saya bercakap berdasarkan life saya. 

Perkara utama yang membuatkan saya nekad pada ketika ini adalah Mia, buah hati pengarang jantung. Kenapa Mia??? Rasanya tak perlu sentuh disini untuk menjaga hati manusia diluar sana. 

Niat memang dah ada sebelum kewujudan Mia. Tapi ni Allah permudahkan walaupun hati berbolak- balik. 

Saya hantar surat resign disaat memang tiada back up kerja. Bukan berhenti sebab dah dapat kerja lain. Konon dulu duduk rumah buatla apa yang patut untuk tambah income.

Seminggu sebelum hantar surat resign, saya hantar application kat satu kolej di Ipoh. Tanpa disangka mereka call for interview. And dah dinamakan rezeki saya dapat kerja tu dengan better salary yang saya tak expect pon. 

Memang saya berhenti kerja dan tingal di Ipoh bersama family. Saya dah tak susah hati kalau husband kerja jauh lagi. Bukan nak cakap tak kuat seorang diri tapi ada banyak lagi perkara yang telah dipertimbangkan.

Harap penghijrahan kali ni akan lebih bermakna dan baik untuk kami sekeluarga.



#PrayForMH370 
#semoga pencarian mereka dipermudahkan oleh Allah. Amin.



0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, March 28, 2014

Kenapa Berhenti Kerja?




Mengambil keputusan untuk berhenti kerja bukanlah satu perkara yang mudah. Tambahan dengan kos sara hidup pada waktu ini bukan lagi sesuai untuk isteri menjadi suri rumah sepenuh masa. Saya bercakap berdasarkan life saya. 

Perkara utama yang membuatkan saya nekad pada ketika ini adalah Mia, buah hati pengarang jantung. Kenapa Mia??? Rasanya tak perlu sentuh disini untuk menjaga hati manusia diluar sana. 

Niat memang dah ada sebelum kewujudan Mia. Tapi ni Allah permudahkan walaupun hati berbolak- balik. 

Saya hantar surat resign disaat memang tiada back up kerja. Bukan berhenti sebab dah dapat kerja lain. Konon dulu duduk rumah buatla apa yang patut untuk tambah income.

Seminggu sebelum hantar surat resign, saya hantar application kat satu kolej di Ipoh. Tanpa disangka mereka call for interview. And dah dinamakan rezeki saya dapat kerja tu dengan better salary yang saya tak expect pon. 

Memang saya berhenti kerja dan tingal di Ipoh bersama family. Saya dah tak susah hati kalau husband kerja jauh lagi. Bukan nak cakap tak kuat seorang diri tapi ada banyak lagi perkara yang telah dipertimbangkan.

Harap penghijrahan kali ni akan lebih bermakna dan baik untuk kami sekeluarga.



#PrayForMH370 
#semoga pencarian mereka dipermudahkan oleh Allah. Amin.



0 comments on "Kenapa Berhenti Kerja?"

Disable Right Click