Followers

Wednesday, September 21, 2011

Episod KL-Seremban



Harini hari ke 2 saya berulang alik dari KL ke Seremban. Baru sehari ulang alik saya dah mengadu kat B, penat kaw-kaw. Bila malam saya dah malas nak involve dengan aktiviti lain. Tettts!!

Saya akan bangun pagi pukul 6. Bertolak dari rumah sebelum pukul 7. So saya takkan terkejar-kejar semasa drive. Stress jugak hari-hari kene travel macam ni. Tak tahu smpai bila mampu bertahan. B pesan kalau terlalu penat, tak payah balik rumah. Saya bole tumpang tido dengan Akma Amon.

Syukur dapat B yang sangat memahami. Love u B... =)

Bila dah kawen macam-macam perkara sweet berlaku. Perbuatan memang tak sama dengan perkataan. B jenis yang tak reti nak luahkan sayang. Tapi saya bole nampak dari perbuatan. Oh rindu suami... *muntah uolsss*


Buat masa ni kami tinggal di rumah arwah mak B. Ada Kak Lina, Yayah dan Laily. Kami tak berkesempatan untuk tinggal berdua lagi. Insya Allah hujung bulan ni dah boleh dapat kunci Sendayan. Rutin sebagai isteri pun saya tak betol-betol rasai. Dah seminggu lebih kawin, percaya atau tak, saya tak pernah masak lagi untuk B. Selalu makan kat luar.


Pagi tadi rasa bersalah sebab saya tak sempat nak iron-kan baju B. Alahai....kesian plak bila teringat...

Tak sabar nak jalani rutin berdua.... =)











Tuesday, September 20, 2011

Kesabaran Teruji



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Harini dah kembali bekerja. Tiba-tiba terpanggil untuk meluahkan sesuatu di sini. Entah kenapa makin lama, kesabaran dalam hati ni semakin hilang. Semakin muak dengan perangai students. Kalau sebelum semester bermula, saya memang sudah berjanji nak padamkan sifat "singa betina" dalam diri, tapi bila semester semakin smpai ke hujung, niat tu seperti tak bole diterima lagi.


Saya baru lepas berjumpa students untuk perbincangan perihal presentation mereka. My expectation memang tinggi. Sepatutnya mereka ada banyak masa untuk buat persediaan. Nota semua diberi. Tak macam zaman saya belajar dulu. Semua kene cari sendiri. Yela nak compare students IPTS dengan IPTA, memang sangat jauh bezanya. Saya bukan totally nak condemn IPTS, ada jugak ramai students IPTS yang fikirannya jauh lebih bagus dari IPTA.


Harini memang kesabaran saya tercabar dengan perangai students yang tak abis-abis. Datang berjumpa hanya untuk tunjuk slide yang disiapkan. Tapi bila saya tanya balik content, semua haprak, baru terhegeh-hegeh nak cari nota. Nampak sangat tak bersedia masa berjumpa dengan saya. Macam mana saya nak tolong, kalau diri sendiri tak penah nak tolong diri sendiri.


Konon nak bagi alasan, terlalu banyak assignment yang nak difikirkan. Nonsense!


Bila saya marah, tegur and melenting bole nak melawan cakap saya. Buat muka. Ok fine! Saya dah buat keputusan. Saya akan batalkan semua presentation dan guna kaedah yang lebih serius. Memang nak tiru gaya Dr Hamdin. Korang paham ke tak, itu korang punya pasal!

Bukan aku yang nak amik Final kan.....



Thursday, September 15, 2011

A little bit BLURR



Tak tahu nak mulakan dari mana,

Just nak share apa yang berlaku,

Tapi belum jumpa perkataan yang sesuai,



Nanti-nanti la ye,



P/s: 2 hari berjauhan dengan suami. Rindu tak sama macam sebelum ni. =p


Wednesday, September 14, 2011

Majlis Ikatan Kasih :: Nikah 9/9/11






Assalamualaikum dan hai uollss...


Terasa bebenor lama tak menjenguk ke alam blogging. Barulah saya pham kenapa ramai ex-B2B yang lain kian menyepi setelah mendirikan rumah tangga. Saya pun hampir terkene tempiasnya. =p


Alhamdullilah saya selamat dinikahkan pada 9 September 2011 bersama pasangan sehidup semati, Mohd Azli Bin Mohd Noor @ Ramlee...


Jom jenguk beberapa pic yang sempat saya "curik" dari Official Photographer 1001kenangan. Sungguh pantas beliau menjalankan tugas. Harini saya dah boleh tengok pic majlis pernikahan saya...syabas Mior selaku photographer yang bertugas. Sesapa yang berminat dengan perkhidmatan beliau bole la risik-risik dari saya ye...=p


Layan jela...let's the pictures do the talking...
























































Alhamdullilah








Alhamdullilah sah bergelar isteri kepada suami yang dicintai,

Tunggukan post seterusnya.



=)




Wednesday, September 07, 2011

Raya 2011



Satu-satu pic raya 2011.

Tahun depan dah berdua.

=)









Masih mood raya...

Happy Raya uollss..

=)


Menjelang 2 Hari



Assalamualaikum dan hai,


Saya kembali lagi setelah 2 3 purnama hari menyepikan diri. Pastu siap private-kan blog lagi. Sorila i hilang macam tu tanpa khabar berita.


Tiba-tiba dapat kekuatan untuk harungi apa yang terjadi. Biaq pi pada stalker yang tak bergaji tu. Entah betol entah tidak dia dapat berita dari blog i ni. Rindu bangat tau nak berblogging.


Lagi 2 hari nak bergelar puan. Perasaan bercampur baur tapi part yg lebih mestilah happy. Akhirnya berjaya juga bersatu dengan kekasih hati. Tiada yang lain. Tipah sumpah bang ....=p


Ketemu lagi untuk siaran langsung majlis pernikahan.



Wednesday, September 21, 2011

Episod KL-Seremban

1 comments


Harini hari ke 2 saya berulang alik dari KL ke Seremban. Baru sehari ulang alik saya dah mengadu kat B, penat kaw-kaw. Bila malam saya dah malas nak involve dengan aktiviti lain. Tettts!!

Saya akan bangun pagi pukul 6. Bertolak dari rumah sebelum pukul 7. So saya takkan terkejar-kejar semasa drive. Stress jugak hari-hari kene travel macam ni. Tak tahu smpai bila mampu bertahan. B pesan kalau terlalu penat, tak payah balik rumah. Saya bole tumpang tido dengan Akma Amon.

Syukur dapat B yang sangat memahami. Love u B... =)

Bila dah kawen macam-macam perkara sweet berlaku. Perbuatan memang tak sama dengan perkataan. B jenis yang tak reti nak luahkan sayang. Tapi saya bole nampak dari perbuatan. Oh rindu suami... *muntah uolsss*


Buat masa ni kami tinggal di rumah arwah mak B. Ada Kak Lina, Yayah dan Laily. Kami tak berkesempatan untuk tinggal berdua lagi. Insya Allah hujung bulan ni dah boleh dapat kunci Sendayan. Rutin sebagai isteri pun saya tak betol-betol rasai. Dah seminggu lebih kawin, percaya atau tak, saya tak pernah masak lagi untuk B. Selalu makan kat luar.


Pagi tadi rasa bersalah sebab saya tak sempat nak iron-kan baju B. Alahai....kesian plak bila teringat...

Tak sabar nak jalani rutin berdua.... =)











Tuesday, September 20, 2011

Kesabaran Teruji

3 comments


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Harini dah kembali bekerja. Tiba-tiba terpanggil untuk meluahkan sesuatu di sini. Entah kenapa makin lama, kesabaran dalam hati ni semakin hilang. Semakin muak dengan perangai students. Kalau sebelum semester bermula, saya memang sudah berjanji nak padamkan sifat "singa betina" dalam diri, tapi bila semester semakin smpai ke hujung, niat tu seperti tak bole diterima lagi.


Saya baru lepas berjumpa students untuk perbincangan perihal presentation mereka. My expectation memang tinggi. Sepatutnya mereka ada banyak masa untuk buat persediaan. Nota semua diberi. Tak macam zaman saya belajar dulu. Semua kene cari sendiri. Yela nak compare students IPTS dengan IPTA, memang sangat jauh bezanya. Saya bukan totally nak condemn IPTS, ada jugak ramai students IPTS yang fikirannya jauh lebih bagus dari IPTA.


Harini memang kesabaran saya tercabar dengan perangai students yang tak abis-abis. Datang berjumpa hanya untuk tunjuk slide yang disiapkan. Tapi bila saya tanya balik content, semua haprak, baru terhegeh-hegeh nak cari nota. Nampak sangat tak bersedia masa berjumpa dengan saya. Macam mana saya nak tolong, kalau diri sendiri tak penah nak tolong diri sendiri.


Konon nak bagi alasan, terlalu banyak assignment yang nak difikirkan. Nonsense!


Bila saya marah, tegur and melenting bole nak melawan cakap saya. Buat muka. Ok fine! Saya dah buat keputusan. Saya akan batalkan semua presentation dan guna kaedah yang lebih serius. Memang nak tiru gaya Dr Hamdin. Korang paham ke tak, itu korang punya pasal!

Bukan aku yang nak amik Final kan.....



Thursday, September 15, 2011

A little bit BLURR

0 comments


Tak tahu nak mulakan dari mana,

Just nak share apa yang berlaku,

Tapi belum jumpa perkataan yang sesuai,



Nanti-nanti la ye,



P/s: 2 hari berjauhan dengan suami. Rindu tak sama macam sebelum ni. =p


Wednesday, September 14, 2011

Majlis Ikatan Kasih :: Nikah 9/9/11

0 comments





Assalamualaikum dan hai uollss...


Terasa bebenor lama tak menjenguk ke alam blogging. Barulah saya pham kenapa ramai ex-B2B yang lain kian menyepi setelah mendirikan rumah tangga. Saya pun hampir terkene tempiasnya. =p


Alhamdullilah saya selamat dinikahkan pada 9 September 2011 bersama pasangan sehidup semati, Mohd Azli Bin Mohd Noor @ Ramlee...


Jom jenguk beberapa pic yang sempat saya "curik" dari Official Photographer 1001kenangan. Sungguh pantas beliau menjalankan tugas. Harini saya dah boleh tengok pic majlis pernikahan saya...syabas Mior selaku photographer yang bertugas. Sesapa yang berminat dengan perkhidmatan beliau bole la risik-risik dari saya ye...=p


Layan jela...let's the pictures do the talking...
























































Alhamdullilah

1 comments







Alhamdullilah sah bergelar isteri kepada suami yang dicintai,

Tunggukan post seterusnya.



=)




Wednesday, September 07, 2011

Raya 2011

0 comments


Satu-satu pic raya 2011.

Tahun depan dah berdua.

=)









Masih mood raya...

Happy Raya uollss..

=)


Menjelang 2 Hari

0 comments


Assalamualaikum dan hai,


Saya kembali lagi setelah 2 3 purnama hari menyepikan diri. Pastu siap private-kan blog lagi. Sorila i hilang macam tu tanpa khabar berita.


Tiba-tiba dapat kekuatan untuk harungi apa yang terjadi. Biaq pi pada stalker yang tak bergaji tu. Entah betol entah tidak dia dapat berita dari blog i ni. Rindu bangat tau nak berblogging.


Lagi 2 hari nak bergelar puan. Perasaan bercampur baur tapi part yg lebih mestilah happy. Akhirnya berjaya juga bersatu dengan kekasih hati. Tiada yang lain. Tipah sumpah bang ....=p


Ketemu lagi untuk siaran langsung majlis pernikahan.



Disable Right Click