Followers

Tuesday, November 11, 2014

Yeayy Mia Dah Terima Susu Formula!


Salam dan hello,

Before saya start untuk new post ni, sempat saya trace stats yang menjenguk blog saya yang suam-suam kuku ni. Saya tengok kat search google then ternampak "fardilla fawzi". Terus kata wooowww...'ada orang nak stalk iolss ke'...

Siapakah gerangannya??
Stalk untuk negative side or positive side uols?
Kalau takat nak compare-compare life uolss dengan iolss baiklah uolss hentikan saje.

Nampak iolss dah perasan kat situ.
Opsss...
Abaikan...



*****




Sebenarnya entry ni bukan nak cakap pasal stalker tapi nak cerita betapa gembiranya hati ini bila semalam balik kerja mak cakap Mia dah boleh minum susu FM. Habis 2 botol. Selalu bila bagi susu FM confirm taknak. Bagila susu yang mahal macam mana sekali pun..sedap macam mana pun. 

Dah berapa bulan saya dalam dilema. Susu sangat kurang. Dah jarang dapat pump penuh-penuh. Tapi nasib baik bila dah masuk setahun Mia dah boleh diberi makan. Untuk ganti kalsium yang kurang, saya akan bagi calci-yumm atau yogurt. Tapi tak boleh bagi dengan kerap. Yang itu Mia suka makan. Kadang-kadang dah habis mintak lagi.


Macam mana Mia boleh terima susu FM?
Susu apa yang saya bagi?


Semalam Mia kurang makan..terus mak dapat idea tergerak hati nak bagi susu FM. Lepas tu terus nak tanpa reject uols. Masa mak cerita saya rasa macam nak lompat bintang. Ya Allah syukur sangat. Selama ni saya selalu risau. Nak tinggal lama-lama pun takut sebab stok susu memang takda. Syukur pada Allah selama Mia bergantung susu dengan saya, Allah beri kesihatan dan kelapangan untuk saya. Baru saja saya bercakap-cakap dengan Mia masa dia tidur, "macam mana la nanti kalau ibu masuk hospital, sapa nak bagi Mia nenen...."


Alhamdullilah beberapa hari lepas tu (semalam) Mia nak minum susu FM. Means boleh support susu saya yang makin berkurang ni. Nak cakap pasal brand susu memang macam-macam dah cuba. And finally susu Dutch Lady 1 2 3 Madu jugak Mia terima. Takda muntah atau sembelit ye. Maksud sesuai la tu...


Malam semalam bermula la episod saya bangun pagi untuk bancuh susu Mia. Sebelum tido stand susu and air panas. Rasa macam kelakar plak. Kuikui... Oh ya Mia sampai skang masih bangun malam untuk menyusu ye. Dalam 2 kali macam tu. 2-3 pagi and nak dekat subuh.


Tapi semalam lepas minum abis satu botol tetap juga nak mengempeng dengan nenen ibu. Baru dapat tido semula. Walaupun dah boleh terima FM, nenen tetap tidak dilupakan. Takpe lepas ni Mia boleh continue balik ye nenen dengan ibu...tapi bukan buat masa skang... =)



So skang tak sabar nak tambah botol susu baru and flask air yang comel-comel. 
=P




P/s: Tunggu 2 bulan lagi kot untuk next entry....=p








0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, November 11, 2014

Yeayy Mia Dah Terima Susu Formula!



Salam dan hello,

Before saya start untuk new post ni, sempat saya trace stats yang menjenguk blog saya yang suam-suam kuku ni. Saya tengok kat search google then ternampak "fardilla fawzi". Terus kata wooowww...'ada orang nak stalk iolss ke'...

Siapakah gerangannya??
Stalk untuk negative side or positive side uols?
Kalau takat nak compare-compare life uolss dengan iolss baiklah uolss hentikan saje.

Nampak iolss dah perasan kat situ.
Opsss...
Abaikan...



*****




Sebenarnya entry ni bukan nak cakap pasal stalker tapi nak cerita betapa gembiranya hati ini bila semalam balik kerja mak cakap Mia dah boleh minum susu FM. Habis 2 botol. Selalu bila bagi susu FM confirm taknak. Bagila susu yang mahal macam mana sekali pun..sedap macam mana pun. 

Dah berapa bulan saya dalam dilema. Susu sangat kurang. Dah jarang dapat pump penuh-penuh. Tapi nasib baik bila dah masuk setahun Mia dah boleh diberi makan. Untuk ganti kalsium yang kurang, saya akan bagi calci-yumm atau yogurt. Tapi tak boleh bagi dengan kerap. Yang itu Mia suka makan. Kadang-kadang dah habis mintak lagi.


Macam mana Mia boleh terima susu FM?
Susu apa yang saya bagi?


Semalam Mia kurang makan..terus mak dapat idea tergerak hati nak bagi susu FM. Lepas tu terus nak tanpa reject uols. Masa mak cerita saya rasa macam nak lompat bintang. Ya Allah syukur sangat. Selama ni saya selalu risau. Nak tinggal lama-lama pun takut sebab stok susu memang takda. Syukur pada Allah selama Mia bergantung susu dengan saya, Allah beri kesihatan dan kelapangan untuk saya. Baru saja saya bercakap-cakap dengan Mia masa dia tidur, "macam mana la nanti kalau ibu masuk hospital, sapa nak bagi Mia nenen...."


Alhamdullilah beberapa hari lepas tu (semalam) Mia nak minum susu FM. Means boleh support susu saya yang makin berkurang ni. Nak cakap pasal brand susu memang macam-macam dah cuba. And finally susu Dutch Lady 1 2 3 Madu jugak Mia terima. Takda muntah atau sembelit ye. Maksud sesuai la tu...


Malam semalam bermula la episod saya bangun pagi untuk bancuh susu Mia. Sebelum tido stand susu and air panas. Rasa macam kelakar plak. Kuikui... Oh ya Mia sampai skang masih bangun malam untuk menyusu ye. Dalam 2 kali macam tu. 2-3 pagi and nak dekat subuh.


Tapi semalam lepas minum abis satu botol tetap juga nak mengempeng dengan nenen ibu. Baru dapat tido semula. Walaupun dah boleh terima FM, nenen tetap tidak dilupakan. Takpe lepas ni Mia boleh continue balik ye nenen dengan ibu...tapi bukan buat masa skang... =)



So skang tak sabar nak tambah botol susu baru and flask air yang comel-comel. 
=P




P/s: Tunggu 2 bulan lagi kot untuk next entry....=p








0 comments on "Yeayy Mia Dah Terima Susu Formula!"

Disable Right Click