Followers

Wednesday, August 06, 2014

Coret-Coret Raya 2014


Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya semua,

Masih lagi mood raya kan walaupun minggu ni dah start rutin kerja seperti biasa. Of course keluarnya post ni nak bercakap tentang raya. Bagi saya raya tahun ni macam excited sikit. Kalau sebelum-sebelum ni persiapan raya ala kadar tapi tahun ni nampak jugakla persiapan tu. Sebab ada Mia and saya start raya di Ipoh. Start kawen dulu saya tak merasa dah nak sambut first raya di Ipoh. Tahun ni pecah tradisi sambut hari raya pertama di Ipoh dan merasa nak buat persiapan dari A to Z. 

Baju raya pun sebelum ni beli menjelang malam raya. Tapi tahun ni husband banyak shopping baju Mia. And siap belikan tambahan baju kurung saya yang dah siap lagi. Al maklum kami PJJ, 2 minggu sekali husband akan balik Ipoh. Beli baju saiz M plak tu. Nasib baik ngam jugak kat badan. Zaman belum ada anak memang sesuaila saiz M tu kan. Tapi bila dah beranak amik kau....mengembang sana sini. Dah tak selesa bila baju dah siap lagi. Huhu nasib badan.

Raya ke 4 baru balik Seremban. Enjoy jugakla sebab kat Seremban semua family dah beranak pinak. Bila buat gathering memang meriah. Insya Allah tahun depan nak buat open house kt Seremban. Tahun ni rumah Sendayan tutup pintu ye. 

Jom layan 2 3 keping kenangan untuk rujukan anak cucu akan datang. =p





First raya amik gambar family kat Studio.
Tema kegemaran ramai emerald green.





Abaikan Mia yang buat muka takda mood and nampak sependa.
Rugi plak tak belikan Mia baju kurung hijau.






Nape Mia tengok walid?
Pelik ke bila walid nak selfie..
=P






Baju kurung walid beli.
Ngam-ngam pandai walid cari.






Raya ke 3 
Masih di Ipoh





On the way balik Seremban
Berbaju kurung merah auwww...






Anak manja walid.
Walid pun sama layankan aje.
Bahaya ok drive sambil pegang anak.







Vroom vroommmmm...






Yeayy dapat main bunga api!

Esok dah balik Ipoh.
Isnin kene kerja.
=(


Tak puasnya raya.




Raya korang plak macam mana??




1 Kata-Kata Inspirasi:

Nieyl said...

Meriah!selamat hari raya....

Wednesday, August 06, 2014

Coret-Coret Raya 2014



Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya semua,

Masih lagi mood raya kan walaupun minggu ni dah start rutin kerja seperti biasa. Of course keluarnya post ni nak bercakap tentang raya. Bagi saya raya tahun ni macam excited sikit. Kalau sebelum-sebelum ni persiapan raya ala kadar tapi tahun ni nampak jugakla persiapan tu. Sebab ada Mia and saya start raya di Ipoh. Start kawen dulu saya tak merasa dah nak sambut first raya di Ipoh. Tahun ni pecah tradisi sambut hari raya pertama di Ipoh dan merasa nak buat persiapan dari A to Z. 

Baju raya pun sebelum ni beli menjelang malam raya. Tapi tahun ni husband banyak shopping baju Mia. And siap belikan tambahan baju kurung saya yang dah siap lagi. Al maklum kami PJJ, 2 minggu sekali husband akan balik Ipoh. Beli baju saiz M plak tu. Nasib baik ngam jugak kat badan. Zaman belum ada anak memang sesuaila saiz M tu kan. Tapi bila dah beranak amik kau....mengembang sana sini. Dah tak selesa bila baju dah siap lagi. Huhu nasib badan.

Raya ke 4 baru balik Seremban. Enjoy jugakla sebab kat Seremban semua family dah beranak pinak. Bila buat gathering memang meriah. Insya Allah tahun depan nak buat open house kt Seremban. Tahun ni rumah Sendayan tutup pintu ye. 

Jom layan 2 3 keping kenangan untuk rujukan anak cucu akan datang. =p





First raya amik gambar family kat Studio.
Tema kegemaran ramai emerald green.





Abaikan Mia yang buat muka takda mood and nampak sependa.
Rugi plak tak belikan Mia baju kurung hijau.






Nape Mia tengok walid?
Pelik ke bila walid nak selfie..
=P






Baju kurung walid beli.
Ngam-ngam pandai walid cari.






Raya ke 3 
Masih di Ipoh





On the way balik Seremban
Berbaju kurung merah auwww...






Anak manja walid.
Walid pun sama layankan aje.
Bahaya ok drive sambil pegang anak.







Vroom vroommmmm...






Yeayy dapat main bunga api!

Esok dah balik Ipoh.
Isnin kene kerja.
=(


Tak puasnya raya.




Raya korang plak macam mana??




1 comments on "Coret-Coret Raya 2014"

Nieyl on August 6, 2014 at 3:51 PM said...

Meriah!selamat hari raya....

Disable Right Click