Followers

Thursday, February 28, 2013

Monolog Di Petang Hari




Badan kadang-kadang condition ok kadang ko.
Harini rasa ko plak lepas makan banyak sebab ada member yang dah start bercuti esok untuk confinement period. So kami belanja dia makan pizza.
Lepas makan dengan banyak terus rasa nak tido sepanjang hari.
Kat sini takda port baik nak tido so tahan la sampai pukul 5 nanti.
Nak marking paper exam students pun takda mood.
Mana pergi mood???


Alhamdullilah husband dah belajar berdikari.
Banyak kerja rumah dia yang buat skg ni.
Nampak kain bertimbun dalam bakul ringan je tangan dia basuh and terus sidai.
Lipat baju walaupun cara lipatan saya agak tak puas hati...=p
Husband dah pandai iron baju kerja sendiri untuk stok seminggu.
Kerja saya dah semakin ringan.
Masak pun dah tak buat skang ni. Banyak tapau luar je. Haishh...


Syukur dia semakin memahami dan membantu meringankan kerja saya walaupun kadang-kadang sampai umah agak lewat.
=)

Dia cuma cakap kerja saya hanya tido je skang ni.. 
=p




P/s: Semoga semuanya baik-baik saja!



Tuesday, February 26, 2013

Backdated Update?





Akan ada banyak backdated update lepas ni.
Kenapa?
Just wait and see.


Semoga semuanya dipermudahkan oleh-Nya.

"Allahuma yassir wa laa tu'assir"
Ya Allah mudahkanlah jangan dipersulit.



Wednesday, February 20, 2013

Kesan Positif GLA Complex



Salam,

Quick update.
Saya sudah merasai kesan yang positif setelah 2 bulan makan GLA complex walaupun bukan secara konsisten tiap hari.

Sebab saya akan berhenti makan bila masuk CD20.
Katanya kesan supplemen boleh menjejaskan janin mana la tau kot-kot dah berjaya conceive.
Langkah berjaga-jaga, better amalkan macam tu kot. (based on my theory)

Saya hanya amalkan supplemen ini sahaja.
Kalau nak kesan yang lebih baik boleh beli set yang dicadangkan oleh agen Shaklee.


Selamat mencuba.
=)


Ihsan Google




Thursday, February 14, 2013

Mengidam Naik Penang Start Cruise



Salam dan hello,

Tahun Baru Cina saya percaya ramai yang ambil peluang untuk bercuti panjang bersama keluarga tersayang. Dah 2 bulan saya tidak balik Ipoh. Disember lepas family datang ke Seremban so kali ni saya pula ke Ipoh. Hingga ke hari ini (Khamis) saya masih bercuti walaupun di ofis busy dengan kerja MQA. Malas nak masuk dalam otak janji cuti saya approve! Big yeay...

Actually ke Penang selama 2 hari adalah sudden plan cetusan idea mak sebab angah dan wife tak balik Ipoh sebab Ekin (wife angah) sedang menunggu hari nak bersalin. Tengahari diskus dengan family, petang tu jugak kami bertolak ke Penang. Ipoh-Penang cuma makan masa selama 2 jam sahaja.

Apa yang saya suka tentang Penang adalah tempat yang cantik sebab dikelilingi laut, makanan yang sedap dan murah dan saya suka suasana di sana. Rasa macam nak bermaustatin di sana pun ada. Nak cari peluang kerja kat sana plak bak kata husband. Insya Allah.

2 hari kat sana memang tak puas ronda satu Penang. Banyak lagi tempat tak sempat nak pergi contoh macam Bukit Bendera. Dah sampai destinasi tapi takda rezeki nak naik, orang terlalu ramai and susah nak cari parking. Maybe next time bole pergi lagi. 


Banyak lagi tempat yang masih KIV. Tempat mengidam yang saya pergi off course nak naik Penang Cruise. Harap ada kesempatan suatu hari nanti. Insya Allah.






Pantai Batu Feringgi. 
Tak mandi pun.
Tapi cukup nyaman tengok pemandangan yang indah!







# Atas feri.
# Sempat tengok ikan todak kecik and ikan lumba-lumba yang happy berenang.
Macam tak percaya bukan.
Mungkin ikan lumba-lumba tu sesat.
=)







# Tempat transit TM Resort sebab adik keje TM.
Next time bole book hotel plak.
Last minute plan so baring-baring and bercanda di kawasan luar sahaja.







# Hidupan laut yang tak dapat dikenalpasti.
# Bersepah mak saleh berbikini!
Cuci mata
=P







# Rojak Tonggek,
Kedai kecik macam ni hanya jual cucuk fish ball, buahan etc tapi laku gila cicah dengan kuah rojak yang sedap.
Tak pernah jumpa lagi di mana-mana.
Kalau pernah jumpa selain Penang sila beritahu saya!
# Mak buyung yang menanti hari...=)


Malam tu kami makan char keow tiaw kat Bukit Mertajam Lorong Alka Ria,
Gambar dah tak sempat nak snap semua sudah keletihan.




Kesimpulannya nak pergi Penang lagi bole??
=)




Ketemu lagi.
Da~







Doa Senjata Utama




"Doa memberikan kekuatan pada orang yg lemah, membuat orang tidak percaya menjadi percaya & memberikan keberanian pada orang yang ketakutan."

Allahuakbar


Mode masih bercuti.
Semoga dipermudahkan segalanya.
Semoga kegembiraan ini berpanjangan hendaknya.
Amin





Wednesday, February 06, 2013

Wordless Wednesday





Tiba-tiba ada rose besar kat tengah sebab icing dah tak cukup.
=p





P/s: Baru perasan tiap hari Rabu baru ada post baru. Itu pun cerita pasal kelas Basic Pastry. Dah takda cerita menarik lagi ke dalam hidup ni??? Huhu cuma belum masa untuk dikongsi di alam maya. Stay tune uolss... =)








Thursday, February 28, 2013

Monolog Di Petang Hari

2 comments



Badan kadang-kadang condition ok kadang ko.
Harini rasa ko plak lepas makan banyak sebab ada member yang dah start bercuti esok untuk confinement period. So kami belanja dia makan pizza.
Lepas makan dengan banyak terus rasa nak tido sepanjang hari.
Kat sini takda port baik nak tido so tahan la sampai pukul 5 nanti.
Nak marking paper exam students pun takda mood.
Mana pergi mood???


Alhamdullilah husband dah belajar berdikari.
Banyak kerja rumah dia yang buat skg ni.
Nampak kain bertimbun dalam bakul ringan je tangan dia basuh and terus sidai.
Lipat baju walaupun cara lipatan saya agak tak puas hati...=p
Husband dah pandai iron baju kerja sendiri untuk stok seminggu.
Kerja saya dah semakin ringan.
Masak pun dah tak buat skang ni. Banyak tapau luar je. Haishh...


Syukur dia semakin memahami dan membantu meringankan kerja saya walaupun kadang-kadang sampai umah agak lewat.
=)

Dia cuma cakap kerja saya hanya tido je skang ni.. 
=p




P/s: Semoga semuanya baik-baik saja!



Tuesday, February 26, 2013

Backdated Update?

1 comments




Akan ada banyak backdated update lepas ni.
Kenapa?
Just wait and see.


Semoga semuanya dipermudahkan oleh-Nya.

"Allahuma yassir wa laa tu'assir"
Ya Allah mudahkanlah jangan dipersulit.



Wednesday, February 20, 2013

Kesan Positif GLA Complex

1 comments


Salam,

Quick update.
Saya sudah merasai kesan yang positif setelah 2 bulan makan GLA complex walaupun bukan secara konsisten tiap hari.

Sebab saya akan berhenti makan bila masuk CD20.
Katanya kesan supplemen boleh menjejaskan janin mana la tau kot-kot dah berjaya conceive.
Langkah berjaga-jaga, better amalkan macam tu kot. (based on my theory)

Saya hanya amalkan supplemen ini sahaja.
Kalau nak kesan yang lebih baik boleh beli set yang dicadangkan oleh agen Shaklee.


Selamat mencuba.
=)


Ihsan Google




Thursday, February 14, 2013

Mengidam Naik Penang Start Cruise

1 comments


Salam dan hello,

Tahun Baru Cina saya percaya ramai yang ambil peluang untuk bercuti panjang bersama keluarga tersayang. Dah 2 bulan saya tidak balik Ipoh. Disember lepas family datang ke Seremban so kali ni saya pula ke Ipoh. Hingga ke hari ini (Khamis) saya masih bercuti walaupun di ofis busy dengan kerja MQA. Malas nak masuk dalam otak janji cuti saya approve! Big yeay...

Actually ke Penang selama 2 hari adalah sudden plan cetusan idea mak sebab angah dan wife tak balik Ipoh sebab Ekin (wife angah) sedang menunggu hari nak bersalin. Tengahari diskus dengan family, petang tu jugak kami bertolak ke Penang. Ipoh-Penang cuma makan masa selama 2 jam sahaja.

Apa yang saya suka tentang Penang adalah tempat yang cantik sebab dikelilingi laut, makanan yang sedap dan murah dan saya suka suasana di sana. Rasa macam nak bermaustatin di sana pun ada. Nak cari peluang kerja kat sana plak bak kata husband. Insya Allah.

2 hari kat sana memang tak puas ronda satu Penang. Banyak lagi tempat tak sempat nak pergi contoh macam Bukit Bendera. Dah sampai destinasi tapi takda rezeki nak naik, orang terlalu ramai and susah nak cari parking. Maybe next time bole pergi lagi. 


Banyak lagi tempat yang masih KIV. Tempat mengidam yang saya pergi off course nak naik Penang Cruise. Harap ada kesempatan suatu hari nanti. Insya Allah.






Pantai Batu Feringgi. 
Tak mandi pun.
Tapi cukup nyaman tengok pemandangan yang indah!







# Atas feri.
# Sempat tengok ikan todak kecik and ikan lumba-lumba yang happy berenang.
Macam tak percaya bukan.
Mungkin ikan lumba-lumba tu sesat.
=)







# Tempat transit TM Resort sebab adik keje TM.
Next time bole book hotel plak.
Last minute plan so baring-baring and bercanda di kawasan luar sahaja.







# Hidupan laut yang tak dapat dikenalpasti.
# Bersepah mak saleh berbikini!
Cuci mata
=P







# Rojak Tonggek,
Kedai kecik macam ni hanya jual cucuk fish ball, buahan etc tapi laku gila cicah dengan kuah rojak yang sedap.
Tak pernah jumpa lagi di mana-mana.
Kalau pernah jumpa selain Penang sila beritahu saya!
# Mak buyung yang menanti hari...=)


Malam tu kami makan char keow tiaw kat Bukit Mertajam Lorong Alka Ria,
Gambar dah tak sempat nak snap semua sudah keletihan.




Kesimpulannya nak pergi Penang lagi bole??
=)




Ketemu lagi.
Da~







Doa Senjata Utama

0 comments



"Doa memberikan kekuatan pada orang yg lemah, membuat orang tidak percaya menjadi percaya & memberikan keberanian pada orang yang ketakutan."

Allahuakbar


Mode masih bercuti.
Semoga dipermudahkan segalanya.
Semoga kegembiraan ini berpanjangan hendaknya.
Amin





Wednesday, February 06, 2013

Wordless Wednesday

4 comments




Tiba-tiba ada rose besar kat tengah sebab icing dah tak cukup.
=p





P/s: Baru perasan tiap hari Rabu baru ada post baru. Itu pun cerita pasal kelas Basic Pastry. Dah takda cerita menarik lagi ke dalam hidup ni??? Huhu cuma belum masa untuk dikongsi di alam maya. Stay tune uolss... =)








Disable Right Click