Followers

Thursday, February 14, 2013

Mengidam Naik Penang Start Cruise



Salam dan hello,

Tahun Baru Cina saya percaya ramai yang ambil peluang untuk bercuti panjang bersama keluarga tersayang. Dah 2 bulan saya tidak balik Ipoh. Disember lepas family datang ke Seremban so kali ni saya pula ke Ipoh. Hingga ke hari ini (Khamis) saya masih bercuti walaupun di ofis busy dengan kerja MQA. Malas nak masuk dalam otak janji cuti saya approve! Big yeay...

Actually ke Penang selama 2 hari adalah sudden plan cetusan idea mak sebab angah dan wife tak balik Ipoh sebab Ekin (wife angah) sedang menunggu hari nak bersalin. Tengahari diskus dengan family, petang tu jugak kami bertolak ke Penang. Ipoh-Penang cuma makan masa selama 2 jam sahaja.

Apa yang saya suka tentang Penang adalah tempat yang cantik sebab dikelilingi laut, makanan yang sedap dan murah dan saya suka suasana di sana. Rasa macam nak bermaustatin di sana pun ada. Nak cari peluang kerja kat sana plak bak kata husband. Insya Allah.

2 hari kat sana memang tak puas ronda satu Penang. Banyak lagi tempat tak sempat nak pergi contoh macam Bukit Bendera. Dah sampai destinasi tapi takda rezeki nak naik, orang terlalu ramai and susah nak cari parking. Maybe next time bole pergi lagi. 


Banyak lagi tempat yang masih KIV. Tempat mengidam yang saya pergi off course nak naik Penang Cruise. Harap ada kesempatan suatu hari nanti. Insya Allah.






Pantai Batu Feringgi. 
Tak mandi pun.
Tapi cukup nyaman tengok pemandangan yang indah!







# Atas feri.
# Sempat tengok ikan todak kecik and ikan lumba-lumba yang happy berenang.
Macam tak percaya bukan.
Mungkin ikan lumba-lumba tu sesat.
=)







# Tempat transit TM Resort sebab adik keje TM.
Next time bole book hotel plak.
Last minute plan so baring-baring and bercanda di kawasan luar sahaja.







# Hidupan laut yang tak dapat dikenalpasti.
# Bersepah mak saleh berbikini!
Cuci mata
=P







# Rojak Tonggek,
Kedai kecik macam ni hanya jual cucuk fish ball, buahan etc tapi laku gila cicah dengan kuah rojak yang sedap.
Tak pernah jumpa lagi di mana-mana.
Kalau pernah jumpa selain Penang sila beritahu saya!
# Mak buyung yang menanti hari...=)


Malam tu kami makan char keow tiaw kat Bukit Mertajam Lorong Alka Ria,
Gambar dah tak sempat nak snap semua sudah keletihan.




Kesimpulannya nak pergi Penang lagi bole??
=)




Ketemu lagi.
Da~







1 Kata-Kata Inspirasi:

Mrs Lurve said...

ehhh mkn char koay teow dkt alka ria tue, dh betul2 dkt dgn umah sy...selalu jgk mkn c2, memg sedap. rojek tonggek nie nie memg sedap kuahnya, bila balik umah turs rasa nak membuang hahahaha..

Thursday, February 14, 2013

Mengidam Naik Penang Start Cruise




Salam dan hello,

Tahun Baru Cina saya percaya ramai yang ambil peluang untuk bercuti panjang bersama keluarga tersayang. Dah 2 bulan saya tidak balik Ipoh. Disember lepas family datang ke Seremban so kali ni saya pula ke Ipoh. Hingga ke hari ini (Khamis) saya masih bercuti walaupun di ofis busy dengan kerja MQA. Malas nak masuk dalam otak janji cuti saya approve! Big yeay...

Actually ke Penang selama 2 hari adalah sudden plan cetusan idea mak sebab angah dan wife tak balik Ipoh sebab Ekin (wife angah) sedang menunggu hari nak bersalin. Tengahari diskus dengan family, petang tu jugak kami bertolak ke Penang. Ipoh-Penang cuma makan masa selama 2 jam sahaja.

Apa yang saya suka tentang Penang adalah tempat yang cantik sebab dikelilingi laut, makanan yang sedap dan murah dan saya suka suasana di sana. Rasa macam nak bermaustatin di sana pun ada. Nak cari peluang kerja kat sana plak bak kata husband. Insya Allah.

2 hari kat sana memang tak puas ronda satu Penang. Banyak lagi tempat tak sempat nak pergi contoh macam Bukit Bendera. Dah sampai destinasi tapi takda rezeki nak naik, orang terlalu ramai and susah nak cari parking. Maybe next time bole pergi lagi. 


Banyak lagi tempat yang masih KIV. Tempat mengidam yang saya pergi off course nak naik Penang Cruise. Harap ada kesempatan suatu hari nanti. Insya Allah.






Pantai Batu Feringgi. 
Tak mandi pun.
Tapi cukup nyaman tengok pemandangan yang indah!







# Atas feri.
# Sempat tengok ikan todak kecik and ikan lumba-lumba yang happy berenang.
Macam tak percaya bukan.
Mungkin ikan lumba-lumba tu sesat.
=)







# Tempat transit TM Resort sebab adik keje TM.
Next time bole book hotel plak.
Last minute plan so baring-baring and bercanda di kawasan luar sahaja.







# Hidupan laut yang tak dapat dikenalpasti.
# Bersepah mak saleh berbikini!
Cuci mata
=P







# Rojak Tonggek,
Kedai kecik macam ni hanya jual cucuk fish ball, buahan etc tapi laku gila cicah dengan kuah rojak yang sedap.
Tak pernah jumpa lagi di mana-mana.
Kalau pernah jumpa selain Penang sila beritahu saya!
# Mak buyung yang menanti hari...=)


Malam tu kami makan char keow tiaw kat Bukit Mertajam Lorong Alka Ria,
Gambar dah tak sempat nak snap semua sudah keletihan.




Kesimpulannya nak pergi Penang lagi bole??
=)




Ketemu lagi.
Da~







1 comments on "Mengidam Naik Penang Start Cruise"

Mrs Lurve on February 15, 2013 at 10:43 AM said...

ehhh mkn char koay teow dkt alka ria tue, dh betul2 dkt dgn umah sy...selalu jgk mkn c2, memg sedap. rojek tonggek nie nie memg sedap kuahnya, bila balik umah turs rasa nak membuang hahahaha..

Disable Right Click