Followers

Thursday, July 25, 2013

Coret-Coret Ramadan ke-16





Teaser Jom Masak Bubur Lambuk


Harini ada program Jom Masak Bubur Lambuk dengan Majlis Berbuka Puasa di kolej.
Aktiviti masak bubur lambuk handled by my students, Culinary Arts.
Alhamdullilah dah selamat semuanya.
Dari penyediaan barang, masak, packaging and proses pengagihan.
Terlaksanalah juga satu event untuk mereka sempena Ramadan ni.
Dua lagi aktiviti untuk mereka bakal menyusul.
Semester ni memang saya all out untuk mereka sebelum saya cuti bersalin.

Malam ni saya berbuka di sini,
Kesian pula husband berbuka tanpa saya, katanya dia tak kisah.
Ermm takpe jamah apa yang ada then saya pulang ke rumah cepat.


Minggu lepas dah merasa bawak husband makan buffet Ramadan kat Nilai Spring sponsored by office.
So sekali cukupla merasa Buffet Ramadan di hotel.
Rasa macam membazir plak sebab jenis kita bukan makan banyak.
Bulan puasa ni memang saya kurang makan sampai berat pun turun sekilo masa check up haritu.

Dah 7 bulan saya tak naik terlalu banyak.
Awal pregnant 60 kg and skang dalam 65 kg je berat saya.
Tak sampai 10 kg lagi.
Tapi tak tahu la plak lepas raya badan naik macam belon penangan ketupat lemang segala. 
Huahuahua...


Esok cuti balik Ipoh.
Jom lompat bintang!




0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, July 25, 2013

Coret-Coret Ramadan ke-16






Teaser Jom Masak Bubur Lambuk


Harini ada program Jom Masak Bubur Lambuk dengan Majlis Berbuka Puasa di kolej.
Aktiviti masak bubur lambuk handled by my students, Culinary Arts.
Alhamdullilah dah selamat semuanya.
Dari penyediaan barang, masak, packaging and proses pengagihan.
Terlaksanalah juga satu event untuk mereka sempena Ramadan ni.
Dua lagi aktiviti untuk mereka bakal menyusul.
Semester ni memang saya all out untuk mereka sebelum saya cuti bersalin.

Malam ni saya berbuka di sini,
Kesian pula husband berbuka tanpa saya, katanya dia tak kisah.
Ermm takpe jamah apa yang ada then saya pulang ke rumah cepat.


Minggu lepas dah merasa bawak husband makan buffet Ramadan kat Nilai Spring sponsored by office.
So sekali cukupla merasa Buffet Ramadan di hotel.
Rasa macam membazir plak sebab jenis kita bukan makan banyak.
Bulan puasa ni memang saya kurang makan sampai berat pun turun sekilo masa check up haritu.

Dah 7 bulan saya tak naik terlalu banyak.
Awal pregnant 60 kg and skang dalam 65 kg je berat saya.
Tak sampai 10 kg lagi.
Tapi tak tahu la plak lepas raya badan naik macam belon penangan ketupat lemang segala. 
Huahuahua...


Esok cuti balik Ipoh.
Jom lompat bintang!




0 comments on "Coret-Coret Ramadan ke-16"

Disable Right Click