Followers

Thursday, September 04, 2014

Nawal Nur Ilimah 11 Bulan


Alhamdullilah harini Mia genap 11 bulan.
Sebulan lagi nak setahun.
Ya Allah cepatnya anak dara saya membesar.
Anak yang tak banyak ragam.
Yang kurus.
Kuat makan dan kuat berak.
Jenuh nak bagi Mia gemuk.

Belum ada gigi.
Sampai saat ini masih lagi gigih menyediakan homemade solid food untuk Mia.
Hampir semua yang saya masak dia makan dengan selera.
Nampak gaya bukan memilih.
Hari-hari makan sayur dan buah.
Semua Mia suka especially apple, brocoli and potato.
Pernah bagi Salmon, at first buat muka jugak tapi tak pernah yang tak habis.

Mia minum susu ibu juga hingga saat ini.
Walaupun ada turun naik stok susu.
Tapi halangan tu berjaya di atasi dengan jerih payah.
Ibu stress...nangis malam-malam bila tengok Mia sanggup lapar sebab taknak susu formula.
Tapi Allah sentiasa tunjuk jalan supaya Mia dapat minum susu ibu.

Rasa bersalah menebal dalam diri.
Mana susu tak drop sebab hanya pam sekali sehari.
Minumlah booster apa sekali pon kalau tak follow demand and supply yang betol.
Ya Allah permudahkan urusan ku menyusukan anak ku.
Dah setahun dah boleh introduce susu formula yang ada flavour.
Dapat susukan selama setahun pun dah cukup bersyukur.
Janji perut Mia kenyang.

Mia pun dah semakin bijak.
Dah pandai menari dengar lagu kat walker
Dah pandai baca alif...ba..ta.. (3 huruf jela.. ;p)
Dah bole dengar arahan.
Dah bole salam..
Dah bole lambai tataaa bila ibu pergi kerja..
Tahu lagu tepuk amai-amai..
Mia memang clever girl...

Bertatih?
Oh skang bila cakap tatih..tatih...tatih terus berdiri lepas tangan..
Kadang-kadang lama...
Tapi nak melangkah setapak belum lagi...
Kene terus berlatih lagi.. =)

Erm kalo nak cerita pasal Mia sampai esok pun tak abis.


Sementara tunggu time nak balik ibu spend masa untuk coretkan sesuatu tentang awk...
Okla...nanti sambung lagi...







0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, September 04, 2014

Nawal Nur Ilimah 11 Bulan



Alhamdullilah harini Mia genap 11 bulan.
Sebulan lagi nak setahun.
Ya Allah cepatnya anak dara saya membesar.
Anak yang tak banyak ragam.
Yang kurus.
Kuat makan dan kuat berak.
Jenuh nak bagi Mia gemuk.

Belum ada gigi.
Sampai saat ini masih lagi gigih menyediakan homemade solid food untuk Mia.
Hampir semua yang saya masak dia makan dengan selera.
Nampak gaya bukan memilih.
Hari-hari makan sayur dan buah.
Semua Mia suka especially apple, brocoli and potato.
Pernah bagi Salmon, at first buat muka jugak tapi tak pernah yang tak habis.

Mia minum susu ibu juga hingga saat ini.
Walaupun ada turun naik stok susu.
Tapi halangan tu berjaya di atasi dengan jerih payah.
Ibu stress...nangis malam-malam bila tengok Mia sanggup lapar sebab taknak susu formula.
Tapi Allah sentiasa tunjuk jalan supaya Mia dapat minum susu ibu.

Rasa bersalah menebal dalam diri.
Mana susu tak drop sebab hanya pam sekali sehari.
Minumlah booster apa sekali pon kalau tak follow demand and supply yang betol.
Ya Allah permudahkan urusan ku menyusukan anak ku.
Dah setahun dah boleh introduce susu formula yang ada flavour.
Dapat susukan selama setahun pun dah cukup bersyukur.
Janji perut Mia kenyang.

Mia pun dah semakin bijak.
Dah pandai menari dengar lagu kat walker
Dah pandai baca alif...ba..ta.. (3 huruf jela.. ;p)
Dah bole dengar arahan.
Dah bole salam..
Dah bole lambai tataaa bila ibu pergi kerja..
Tahu lagu tepuk amai-amai..
Mia memang clever girl...

Bertatih?
Oh skang bila cakap tatih..tatih...tatih terus berdiri lepas tangan..
Kadang-kadang lama...
Tapi nak melangkah setapak belum lagi...
Kene terus berlatih lagi.. =)

Erm kalo nak cerita pasal Mia sampai esok pun tak abis.


Sementara tunggu time nak balik ibu spend masa untuk coretkan sesuatu tentang awk...
Okla...nanti sambung lagi...







0 comments on "Nawal Nur Ilimah 11 Bulan"

Disable Right Click