Followers

Friday, July 31, 2009

Awak?

Awak mana awak menghilang ek,

Awak dah tak mcam dulu,

Saya ke yang salah,

Atau awak dah sibuk dengan keja-keje awak,

Mungkin saya yang salah,

Atau tak sepatutnya kita jadi kawan sejak dari dulu lagi,

Awak,

Skg dah hujung bulan bila nak blanja saya ni,

Huhu... =p


p/s: awak, awak siapa ek

Thursday, July 30, 2009

H1N1 lagi???

Oh tidak condition diri aku semakin hari semakin teruk. Kalo tak silap aku dah start selsema sejak Sabtu lepas. Lepas makan panadol soluble keadaan trus ok. Tapi arini selsema tu muncul kembali. Huhu.

Semalam pas balik keje balik jadi letih sangat. Terasa lesu dan tidak bermaya. Terasa seram sejuk menandakan nk demam. Memang terasa demam. Yang pelik rase panas nie kurang stabil. Kejap ade kejap takda. Mcam biskut plak. That why la I just ignore jer. No action has taken.

Tapi arini, aku rase tidak boleh dibiarkan lagi. Semalam tengok berita, ade kes kematian H1N1 kat Melaka. Bapa mangsa mengatakan anaknya mengambil sikap berlengah-lengah sebab taknak pegi ke klinik (opsss mcm terasa jer dgn statement tu). So today aku amik insiatif berganda untuk gi ke klinik leong yang berdekatan ngn opis.

Harap aku akan kembali normal. Da~

p/s: kalo mc malasnye nak buat kelas ganti

Wednesday, July 29, 2009

H1N1??

Apakah Influenza A H1N1?
Influenza A H1N1 adalah penyakit respiratori akut yang berjangkit di kalangan **** dan disebabkan oleh virus influenza A.

Di kalangan ****, virus ini tersebar melalui titisan air pernafasan dan hubungan secara langsung atau tidak langsung. Ia juga boleh tersebar melalui **** yang asimptomatik (tidak mempunyai sebarang gejala penyakit tetapi membawa virus Influenza A H1N1).

Apakah tanda dan gejala Influenza A H1N1 pada manusia ?
Tanda dan gejala Influenza A H1N1 pada manusia adalah serupa dengan gejala selesema manusia termasuk demam, batuk, sakit tekak, sakit-sakit badan, sakit kepala serta badan berasa sejuk dan lesu.

Terdapat juga sesetengah kes yang mengalami cirit birit dan muntah.

Bagaimana manusia boleh dijangkiti?
Manusia selalunya dijangkiti Influenza A H1N1 melalui hubungan langsung dengan **** atau persekitaran yang dijangkiti virus Influenza A H1N1. Terdapat kes di mana manusia yang dijangkiti tidak mempunyai sejarah hubungan secara langsung dengan haiwan ini atau persekitarannya. Jangkitan manusia kepada manusia yang telah dilaporkan adalah terhad kepada hubungan rapat di kalangan manusia dan di dalam kumpulan-kumpulan kecil.

Berapakah tempoh masa jangkitan Influenza A H1N1 daripada manusia kepada manusia yang lain ?
Mereka yang dijangkiti virus Influenza A H1N1 boleh menyebarkan penyakit ini selagi mereka mempunyai gejala penyakit dan boleh berlanjutan selama 7 hari daripada tarikh mendapat jangkitan (onset) .

Kanak-kanak, terutamanya yang masih kecil, berpotensi menyebarkan penyakit ini pada tempoh yang lebih panjang.

Apa yang boleh dilakukan untuk melindungi diri anda daripada sakit?
Elakkan penyebaran kuman Influenza A dengan mengambil langkah-langkah berikut:

• Jika anda batuk atau bersin:

• Tutup hidung dan mulut anda dengan tisu atau sapu tangan

• Buang tisu yang telah digunakan di bakul sampah

• Basuh tangan dengan sabun dan air bersih

• Amalkan kebersihan diri. Basuh tangan dengan kerap menggunakan sabun dan air, terutamanya selepas anda batuk. Pembersih tangan berasaskan alkohol juga boleh digunakan.

• Elakkan berhubung rapat dengan mereka yang sakit.

• Jika anda sakit kerana selesema, duduk di rumah dan hadkan hubungan dengan orang lain bagi memastikan anda tidak menjangkiti mereka. Elakkan daripada menyentuh mata, hidung atau mulut anda.

• Segera dapatkan rawatan di kemudahan kesihatan berdekatan sekiranya anda mengalami tanda dan gejala penyakit ini setelah pulang dari negara atau kawasan yang dijangkiti Influenza A H1N1.


H1N1?? Dah ada kes melibatkan pelajar CICT??? Semalam masuk berita BERNAMA?? 15 orang pelajar disyaki??

Semalam orang Kementerian Kesihatan datang ke kolej untuk membuat pemeriksaan. Aku turut terlibat dalam pemeriksaan itu memandangkan simptom-simptom trdapat pada diri aku. Sekali check nurse tu cakap aku perlu di kuarantin selama seminggu. OMG macam tipu je kan...

Tapi hari ni aku masih lagi datang ke opis memandangkan aku tidak menerima ape-ape arahan daripada top management. Just wait and see.

Skrip 7707

Hari Ahad yang lepas aku and En Azli amik peluang untuk tengok wayang kat JJ Seremban, the malay movie-Skrip 7707. Why la we decide nak tgk this film. As we already know that the ending is so "tut". Sorry to say la. I don't know why the producer could accept the film like this to be tayang kat cinema. Aduh.. If I not mistaken this film has already complete in three years yang lepas. Why they have to wait for a long time to tayang the film at cinema? For me, this film supposely just tayang kat TV jer. Especially masa hari Raya. Huhu...

Opppss don't comment lebey-lebey ok. Nanti kene saman. Sape yang nak bayar. Bukan aku jer yang berpikiran mcm ni. Aku ade jugak terbaca komen org lain pasal filem ni. Lagi dasat die komen filem nie. Guling-guling aku baca komen die. Huhu.. Memang trend skg Malaysian suke tengok filem seram. Tapi bukan filem seram yang macam ni yang kita mahu, right? Emmmm ...



P/s:Konon tgk Malay movie nak sokong filem tempatan la. At last, felt so frusted. Terasa membazir. Huhu

Monday, July 27, 2009

Menghitung Hari


Gambar di ambil masa kat Time Square.
Nak tgk wayang Midnite.
Tapi mcm dah lupe citer ape. Huhu.
Masa nie En Azli macam kurus jer.
Huhu sowi, jgn marah.

Tarikh masa ni 17 Okt 2008.
Owh no wonder la nmpak cm kurus.
Hehe..

Friday, July 24, 2009

Masa?

Terasa sejak akhir-akhir ni aku takda masa untuk diri sendiri bersenang-lenang. Takda lagi masa untuk bersantai dan bermalas-malasan. Bangun kene awal pagi. Takda lagi istilah nak bangun lewat. Rindunye masa dulu-dulu. Kalo nak balik lewat pon mungkin kene tunggu balik Ipoh. Dapat bangun pukul 10am. Huhu. (tapi terpaksa ponteng kelas la jawabnya)

Terasa letih dengan rutin harian. Hari-hari perlu buat perkara yang sama. Terasa perlu merehatkan diri. Terasa nak pergi bercuti untuk menenangkan fikiran untuk sementara waktu. Masalahnya bole ke aku meninggalkan keje- keja aku begitu sahaja. Confirm tak boleh!

Aku perlu masa untuk rehatkan diri sendiri. Balik keje terasa letih. Tapi perlu fikirkan juga mengenai kelas. Sabtu ni dah ada test. Malasnya nak study. Fardilla, come on la. Nape tibe-tibe jadi macam nie. Weekend waktu aku untuk rest pon telah di sita kepada satu hari jer. Aku cuma ade hari Ahad untuk berehat dan bersuka ria setelah 6 hari berpenat lelah. Mencabar sungguh!

"Fardilla, awk perlu kuatkan semangat. Bak kata pepatah bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian." (mcam salah jer pepatah tu, whateverla)

p/s: chaiyok chaiyok


Thursday, July 23, 2009

Letihnya...

Aiii terasa letihnya badan hari ini. Terasa kurang berehat. Im so sleepy rite now. Pukul 230pm sat gi ade kelas plak. Napelah terasa letih sangat nie. Apa yang aku buat semalam? Bukan buat kerja-kerja berat pon. Pas balik keje makan nasi lemak sambil tengok TV sambil mendengar cerita daripada Zai. Pastu bersiap mandi sebab diorg ajak gi Kedai 2 ringgit. Pas gi Kedai 2 ringgit, aku makan lagi. Wahh banyaknye makan. Ingatkan nk g Shah Alam sebab nk gi warehouse sale tu. Sampai ari Ahad ni. Kalo pegi ari Ahad mesti sesak gile kan. Pastu barang mesti banyak yang dah abis. Em teringin nak pegi. Bole shopping. Huhu...

Berbalik kpd topik letih tadi. Macam mane cara nak hilangkan letih. Aku siap beli vitamin B complex lagi konon tuk hilangkan keletihan. Tapi semacam tidak berkesan. Adoi macam mane nie? Takkan kene makan tongkat pak ali plak. Bile badan letih, semangat pon jadi letih jugak. Huhu..em mungkin bile aku da lepas tulih blog ni letih aku ilang??

p/s: please aku nak tido sekejap.....

Monday, July 20, 2009

Lecture

Lecture telah pon bermula berkuatkuasa hari ini. Huhu... Walaupon ada orang yang akan berkata, "ala setakat mengajar kat kolej ciput apala sangat."

Tetapi itu sedikit pon tidak dapat mematahkan semangat aku untuk terus mengajar di sini. Sebab di sini la aku berpeluang mengutip segala pengalaman yang ada untuk masa depan. Sekurang-kurangnya aku berasa selesa and enjoy kat sini. Selama setahun membina kerjaya di sini, banyak yang aku dah belajar. Rase syg nak meninggalkan CICT. Huhu...

Di saat ramai graduan yang kat luar sana masih lagi mencari peluang pekerjaan yang baik. Aku harus bersyukur dengan apa yang aku perolehi hari ini.

(bestnye ada blog bole mengarut macam-macam)

Macam Menarik?

Emm macam menarik jer kotak hantaran di atas. Mungkin akan dipertimbangkan. Huhu...
Tapi rase macam dah berkenan dengan decoration yg mcm ni. Kene tanya pendapat En. Azli. Nanti die cakap aku macam desa plak. Huhu...

iTu...

Sabtu aritu aku balik kampung. Huhu ponteng kelas. Alasan nak balik kg? Sebab nak buat preparation. Nasib baik semuanya berbaloi. Aku balik ke KL bukan tangn kosong. Huhu.. (biarla org nk ckp poyo pon)

Selain nak jmpa family yang dirindui, aku nak siapkan persiapan itu. Bertolak dari KL 730 pg and Alhamdullilah sampai kat umah tepat 10pg.

Hasil dapatan:
1. Baju + make up + aksesori (pakej) =DONE
2. Hiasan bilik (cadar + bunga + sewaktu dgnnya) = DONE
3. Kotak hantarn = DONE (pikirkan decoration)

(pakej + hiasan bilik= RM400, for me memang berbaloi)

Lega keperluan sikit-sikit dah di setelkan.

Plan seterusnya:
1. Tempah garam + gula (Makcik Megoplex)
2. Tempah coklat (Makcik Megoplex)
3. Pikirkan decoration (Cari kat Nilai)

Part Mak and AYah:
1. Jemputan
2. Katering
3. Tempahan kuih untuk hantaran

Thursday, July 16, 2009

16 Julai 2009

Hari ini 16 Julai 2009,

Bermakna genap setahun aku bekerja di CICT,

Alhamdullillah,

Terima kasih kepada CICT kerana memberi peluang kepada aku untuk menyumbang bakti di sini,

Tuesday, July 14, 2009

Bosan

Emm baru aku perasan, sejak akhir-akhir ni aku kerap post entry pasal persiapan ke arah "itu" dan "orang itu". Mesti ada yang rasa nak muntah and menyampah kan. Haha..

Bukan apa dah takda yang menarik yang nak dikongsikan. Terpaksalah aku menceritakan hal yang begitu. Sebab sejak akhir-akhir ni aku banyak fokus kepada perkara "itu" dan "orang itu".

Em berapa banyak itu la. Till then.
Da~

Monday, July 13, 2009

Puas Hati

Terasa sangat puas hati sebab aku tak perlu lagi nak pening kepala memikirkan kain lace untuk baju akad nikah lagi. Semalam (Ahad) aku , En.Azli dan Lazo (my friend) pergi merayap ke Midvalley. Dalam pukul 4 pm En. Azli datang dari Seremban naik komuter. (kesian ngn En. Azli). Konon nak pergi tgk Wedding Exhibition. Tapi hampeh sebab tak banyak knowledge yang dapat. Sebab tema perkahwinan yang ditonjolkan cuma fokus kepada Chinese sahaja. So frusted. Em ade satu lagi Exhibition pasal kahwin. Kat Jalan Conlay. Tapi aku tak dapat idea and gambaran kat mana Jalan Conlay. Tapi En. Azli sempat booking satu sejadah dari Kashmir masa kat Midvalley. Sangat cantik dan unik. Huhu..

Destinasi seterusnya ke Sogo. Parking di Maju Junction terus menapak ke Sogo. Nak membeli handbag and kasut Carlo Rino. Tapi hasrat terpaksa dimatikan sebab En.Azli kurang memberikan jawapan yang menyakinkan untuk pilihan yang aku buat. So terpaksa ditangguhkan terlebih dahulu.

Destinasi seterusnya merayap ke Jalan TAR. Mencari Jakel untuk membeli kain lace. Al maklumla kononya Jakel ade membuat promosi secara besar-besaran. Sepanjang perjalanan adalah berkenan dengan beberapa kain. Tapi lagi sekali En. Azli kurang memberikan jawapan yang kurang meyakinkan. Maksudnya En. Azli kurang berminat dengan kain tersebut. Huhu. Bagus jugak sebab taste En. Azli sume yang terbaik. Kalo aku yang pilih mesti kurang menarik.

At last terjumpa la kain yang berkenan di hati aku dan En. Azli. Kalo ikutkan kain tu berharga RM300 lebih or above lagi semeter. Tapi disebabkan harga promotion dan perbincangan bersama tauke Jakel dapat la RM150 semeter. Aku cume beli dalam 2 meter untuk buat baju. Total RM300. Adoi tak makan la aku bulan nie. Takpe kahwin cuma sekali seumur hidup.

Yang menjadi masalah sekarang adalah tarikh pertunangan aku mungkin akan berubah memandangkan aku ada Final Exam masa tu. Mungkin akan dipercepatkan or tahun depan. Tahun depan?? Lambatnya...Sigh...

p/s: Sesuatu perkara yang baik dan tulus mesti ada banyak rintangan. Sabar la ye En. Azli.

Tanggungjawab

Jumaat, Sabtu and Ahad yang lepas, my master classes dah pon bermula. So far everything ok. Walaupon ade beberapa kelas yang membuatkan aku merasa mengantuk, aku akan teruskan perjuangan ini. Huhu...

Terase mcm nak add satu subjek lagi. So total subjek sem ni 4 subjek. Bole la kejar pointer atas 3.75 and dapat Anugerah PascaSiswazah. Alangkah bestnye kalo dapat. Huhu...berangan sekejap.

Terasa tanggungjawab semakin berat. Tanggungjawab sebagai pengajar dan tanggungjawab sebagai pelajar. Ya Allah berikan aku kekuatan. AMIN.

Mungkin ade perubahan pada jadual kelas. Bayangkan Sabtu aku ade direct kelas dari pagi sampai malam. OMG could i stand it? 8.30am-1230pm, 230pm-530pm, 6pm-9pm??

Thursday, July 09, 2009

Hati dan Perasaan saya?

Setelah apa yang berlaku,
Saya amat menghargai kehadiran awk dalam hidup saya,
Maafkan saya,
I really need you in my life,
I love u so much,

p/s: mood jiwang

Ermmm

Semalam berbuka puasa bersama En. Azli. En. Azli pun berpuasa jugak. Nasib En. Azli sempat sampai sebelum Maghrib. Huhu..

Menu yang di order semalam:

1. Nasi putih
2. Asam pedas ikan pari
3. Kailan ikan masin
4. Telur dadar
5. Sambal belacan
6. Bancau
7. Teh O panas

Sangat kenyang and puas hati.

After berbuka and solat Maghrib. Destinasi seterusnya ialah Midvalley. Sebenarnya dah tak mampu nak berjalan lagi. Terasa letih sangat. Tapi di sebabkan En. Azli ada bersama, aku kuatkan semangat. Huhu...

Pergi menghabiskan masa pusing-pusing mencari harga barang yang aku nak beli. Bole tahan jugak, ble kopak babe. I need sponsor, please.

p/s: En. Azli semakin menyayangi and menghargai saya. Fardilla is singing happy-happy.

Wednesday, July 08, 2009

Antara Hati Saya dan Perasaan Saya

Manusia kadang-kadang kurang menghargai apa yang dah ada di depan mata. Bila orang yang dah ada di depan mata pergi meninggalkan kite. Baru kita sedar betapa pentingnya orang itu dalam hidup kita. Aku tak sedar apa yang dah aku lakukan terhadap orang itu. Tiba-tiba aku hilang kawalan dan bertindak mengikut perasaan tanpa berfikir panjang.

Aku tidak sepatutnya melukakan hati orang itu yang menyayangi aku sepenuh hati. Tak semua benda dia bole puaskan untuk hati kita. Manusia diciptakan dengan kelebihan dan kekurangan masing-masing. Setiap kelebihan seseorang itu pasti diiringi dengan kekurangan.

Awak tlg saya~


Family Day




Weekend yang lepas, my office adakan satu family day ke Sagil, Johor. And for your information jugak, seumur hidup aku nie selama 23 tahun aku tak penah sampai lagi kat Johor. Haha kesiannyer Fardilla. Siap kene gelak ngn Kak Aine lagi. So amikla peluang keemasan ni tuk menjejakkan kaki ke Johor. So lengkaplah jelajah aku ke seluruh semenanjung kecuali Sabah and Sarawak. How poor I am kan. Sampai di Ledang dalam tengahari.

Perjalanan dari KL ke sana takda lama sangat. Aku sempat usha masa lagi dari Senawang ke exit Tangkak. Dalam lebih kurang satu jam jer. So after this bole la ajak En. Azli. Yang best kat sana ialah air terjun. Bila dapat berendam tak ingat nak balik. Huhu..


Nak dijadikan crite, Sabtu petag tu kita orang ada aktiviti. Abis dalam lebih kurang dalam 6 lebih. So aku and Kak Amy bergegas and tak sabar-sabar nak berendam. Bayangkanlah dah petang and nak Maghrib. Sampai je kat air terjun jumpa Lisa, Huda and Bell. So join la diaorang mandi. Huh best tak terkata.
Hari makin gelap, orang pon semakin kurang. Masing-masing malas nak balik. Tak puas lagi berendam.

Tiba-tiba kami ternampak seorang nenek tua berdiri sambil tengok kita orang mandi. Cara die tengok tu tak dapat nak digambarkan dengan kata-kata. Terasa seram sebab hampir nak Maghrib. Yang peliknya mana datang nenek itu? Masing-masing kelam kabut naik atas. Terasa nak blah dengan cepat. Haha kelakar. Sampai sekarang masih musykil adakah nenek itu manusia atau makhluk tut yang menyerupai manusia. Hurmmm...

Tuesday, July 07, 2009

Terima Kasih Cinta

Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku
Kesalahanku yang pernah menyakitimu

~dedicated this song to En. Azli~

Monday, July 06, 2009

Kehidupan

Kehidupan...

Sukar untuk dijangka perjalanan hidup kite,

Kadang- kadang kite berada di atas, kadang-kadang kite berada di bawah,

Ada hari yang kite berasa gembira, gembira sangat,

Ada jugak hari yang kita berasa sedih, sedih sangat,

Semuanya sukar untuk di ramal...


Kenapa manusia perlu membuat pilihan?

Aku ingin memiliki semuanye, memiliki kedua-duanya,

Sampai satu masa, aku tidak boleh untuk memiliki kedua-duanya,

Apa pon bersyukur la dengan apa yang kita miliki harini,

Apa yang berlaku semua ade hikmah tersendiri,

Kehidupan~


Friday, July 03, 2009

Membuka Pintu Rezeki

Dato’ Dr. Fazilah Kamsah pernah berkata,” Setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu ( tak kira masih hidup @ telah tiada ) “. Nescaya pintu rezekimu akan terbuka buat kamu.

Assalammualaikum, berdasarkan Hadith Nabi :
“Tidak akan terputus rezeki seseorang selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tuanya dalam sehari”

Huraian hadith:

  • Jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup mahupun yang sudah tiada )
  • Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa (walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar mereka berubah)
  • Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah
  • Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2.tadah tangan dan bayangkan wajah kedua orang tua kita, termasuk guru2 kita dan mereka yang banyak menolong kita (berdoa perlu benar2 bersungguh2)
  • Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki oleh Allah

Kesimpulannya:

  • Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris….Cuma jangan lupa doakan ibu bapa kita setiap hari
  • Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang kita dapat dari Allah (e.g. makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dsbnya..)

Wassalam.
Sama2 kita berdoa untuk kedua ibu bapa kita – ALFATIHAH UNTUK MEREKA.

Thursday, July 02, 2009

HePi BeSDaY MaK


Sepatutnyer besday mak 30 June. Huhu da lepas.

Hepi besday to my beloved mum.
Smoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu.
Smoga diberi kesihatan yang baik.
Semoga mak sentiasa berasa dalam keadaan bahagia dan gembira selalu.
I love u so much much........

Sigh

Nape ngn aku arini. Terasa takda mood sangat. Macam mane bole jadi macam nie. Sebab hp kene barred ker?? Atau ade sebab lain yang aku sendiri kurang pasti. Terasa macam takda semangat nak layan sape-sape. Parah la mcm nie.

Atau mungkin sebab "itu" aku jadi macam nie. Jadi keruan dengan tibe-tibe. Terasa hilang mood and semangat. Mana perginyer semangat aku selama ni. Rasenyer takda masalah yang membuatkan aku jadi macam ni.

Peliknyer rase. Rase macam nak menjerit and meluahkan ape yang ade dalam hati. Tapi aku tidak pasti apa yang harus dijeritkan, apa yang harus diluahkan. Aku tak patut jadi mcm nie. Susahnyer bile terpaksa hadapi keadaan macam nie.

Ya Allah tolong lah hambamu yang lemah ini. Aku tidak mampu untuk menahan rasa ini.

Sigh~

Wednesday, July 01, 2009

1 Julai

Orang ckp bulan 10 lambat lagi. Lebih kurang dalam 3 bulan. Tapi aku rase macam tak sempat jer nak buat persiapan. Maklumla kite tak tau bile hari yang kite busy, rase malas, letih dan sebagainyer. Setelah di tolak- tolak hari tersebut rasenyer mungkin tidak sampai 3 bulan. Huhu sangat takut.

Walaupon takut tapi aku satu apa pon aku tak get ready lagi. Aku pening. Tak tau nak mula kan yang mana dulu. Hari Ahad aritu gi tgk kain kat Casa Moda Seremban 2. Adalah jugak kain yang aku berkenan tuk di buat baju tut nanti. Tapi belum pasti dengan pilihan tu. Takut nanti tgk ada yang lagi cantik. Menyesal plak nanti. Em tapi kalo tak beli bile lagi nak beli. Tgh ade duit ni la kene belikan. Tapi confius lagi la. Adoi... (En.Azli pls tlg sy buat pilihan!!!)

Barang tuk letak tut pon tak beli lagi. Pastu dah la nanti kene design sendiri. Emmm cmner la nk design nti kan. Buruk ke cntik ker...Bnyak bende yang perlu difikirkan...

Em oklah. Masa dah time. Time to go home..Yahoooo...
Da~

ConFiuS

Aku skg tgh confius ngn perasaan sendiri.

Apakah ini satu perasaan atau pon satu permainan.

Ya Allah tlg beri hambamu ini petunjuk.

Friday, July 31, 2009

Awak?

0 comments
Awak mana awak menghilang ek,

Awak dah tak mcam dulu,

Saya ke yang salah,

Atau awak dah sibuk dengan keja-keje awak,

Mungkin saya yang salah,

Atau tak sepatutnya kita jadi kawan sejak dari dulu lagi,

Awak,

Skg dah hujung bulan bila nak blanja saya ni,

Huhu... =p


p/s: awak, awak siapa ek

Thursday, July 30, 2009

H1N1 lagi???

0 comments
Oh tidak condition diri aku semakin hari semakin teruk. Kalo tak silap aku dah start selsema sejak Sabtu lepas. Lepas makan panadol soluble keadaan trus ok. Tapi arini selsema tu muncul kembali. Huhu.

Semalam pas balik keje balik jadi letih sangat. Terasa lesu dan tidak bermaya. Terasa seram sejuk menandakan nk demam. Memang terasa demam. Yang pelik rase panas nie kurang stabil. Kejap ade kejap takda. Mcam biskut plak. That why la I just ignore jer. No action has taken.

Tapi arini, aku rase tidak boleh dibiarkan lagi. Semalam tengok berita, ade kes kematian H1N1 kat Melaka. Bapa mangsa mengatakan anaknya mengambil sikap berlengah-lengah sebab taknak pegi ke klinik (opsss mcm terasa jer dgn statement tu). So today aku amik insiatif berganda untuk gi ke klinik leong yang berdekatan ngn opis.

Harap aku akan kembali normal. Da~

p/s: kalo mc malasnye nak buat kelas ganti

Wednesday, July 29, 2009

H1N1??

0 comments
Apakah Influenza A H1N1?
Influenza A H1N1 adalah penyakit respiratori akut yang berjangkit di kalangan **** dan disebabkan oleh virus influenza A.

Di kalangan ****, virus ini tersebar melalui titisan air pernafasan dan hubungan secara langsung atau tidak langsung. Ia juga boleh tersebar melalui **** yang asimptomatik (tidak mempunyai sebarang gejala penyakit tetapi membawa virus Influenza A H1N1).

Apakah tanda dan gejala Influenza A H1N1 pada manusia ?
Tanda dan gejala Influenza A H1N1 pada manusia adalah serupa dengan gejala selesema manusia termasuk demam, batuk, sakit tekak, sakit-sakit badan, sakit kepala serta badan berasa sejuk dan lesu.

Terdapat juga sesetengah kes yang mengalami cirit birit dan muntah.

Bagaimana manusia boleh dijangkiti?
Manusia selalunya dijangkiti Influenza A H1N1 melalui hubungan langsung dengan **** atau persekitaran yang dijangkiti virus Influenza A H1N1. Terdapat kes di mana manusia yang dijangkiti tidak mempunyai sejarah hubungan secara langsung dengan haiwan ini atau persekitarannya. Jangkitan manusia kepada manusia yang telah dilaporkan adalah terhad kepada hubungan rapat di kalangan manusia dan di dalam kumpulan-kumpulan kecil.

Berapakah tempoh masa jangkitan Influenza A H1N1 daripada manusia kepada manusia yang lain ?
Mereka yang dijangkiti virus Influenza A H1N1 boleh menyebarkan penyakit ini selagi mereka mempunyai gejala penyakit dan boleh berlanjutan selama 7 hari daripada tarikh mendapat jangkitan (onset) .

Kanak-kanak, terutamanya yang masih kecil, berpotensi menyebarkan penyakit ini pada tempoh yang lebih panjang.

Apa yang boleh dilakukan untuk melindungi diri anda daripada sakit?
Elakkan penyebaran kuman Influenza A dengan mengambil langkah-langkah berikut:

• Jika anda batuk atau bersin:

• Tutup hidung dan mulut anda dengan tisu atau sapu tangan

• Buang tisu yang telah digunakan di bakul sampah

• Basuh tangan dengan sabun dan air bersih

• Amalkan kebersihan diri. Basuh tangan dengan kerap menggunakan sabun dan air, terutamanya selepas anda batuk. Pembersih tangan berasaskan alkohol juga boleh digunakan.

• Elakkan berhubung rapat dengan mereka yang sakit.

• Jika anda sakit kerana selesema, duduk di rumah dan hadkan hubungan dengan orang lain bagi memastikan anda tidak menjangkiti mereka. Elakkan daripada menyentuh mata, hidung atau mulut anda.

• Segera dapatkan rawatan di kemudahan kesihatan berdekatan sekiranya anda mengalami tanda dan gejala penyakit ini setelah pulang dari negara atau kawasan yang dijangkiti Influenza A H1N1.


H1N1?? Dah ada kes melibatkan pelajar CICT??? Semalam masuk berita BERNAMA?? 15 orang pelajar disyaki??

Semalam orang Kementerian Kesihatan datang ke kolej untuk membuat pemeriksaan. Aku turut terlibat dalam pemeriksaan itu memandangkan simptom-simptom trdapat pada diri aku. Sekali check nurse tu cakap aku perlu di kuarantin selama seminggu. OMG macam tipu je kan...

Tapi hari ni aku masih lagi datang ke opis memandangkan aku tidak menerima ape-ape arahan daripada top management. Just wait and see.

Skrip 7707

0 comments
Hari Ahad yang lepas aku and En Azli amik peluang untuk tengok wayang kat JJ Seremban, the malay movie-Skrip 7707. Why la we decide nak tgk this film. As we already know that the ending is so "tut". Sorry to say la. I don't know why the producer could accept the film like this to be tayang kat cinema. Aduh.. If I not mistaken this film has already complete in three years yang lepas. Why they have to wait for a long time to tayang the film at cinema? For me, this film supposely just tayang kat TV jer. Especially masa hari Raya. Huhu...

Opppss don't comment lebey-lebey ok. Nanti kene saman. Sape yang nak bayar. Bukan aku jer yang berpikiran mcm ni. Aku ade jugak terbaca komen org lain pasal filem ni. Lagi dasat die komen filem nie. Guling-guling aku baca komen die. Huhu.. Memang trend skg Malaysian suke tengok filem seram. Tapi bukan filem seram yang macam ni yang kita mahu, right? Emmmm ...



P/s:Konon tgk Malay movie nak sokong filem tempatan la. At last, felt so frusted. Terasa membazir. Huhu

Monday, July 27, 2009

Menghitung Hari

0 comments

Gambar di ambil masa kat Time Square.
Nak tgk wayang Midnite.
Tapi mcm dah lupe citer ape. Huhu.
Masa nie En Azli macam kurus jer.
Huhu sowi, jgn marah.

Tarikh masa ni 17 Okt 2008.
Owh no wonder la nmpak cm kurus.
Hehe..

Friday, July 24, 2009

Masa?

0 comments
Terasa sejak akhir-akhir ni aku takda masa untuk diri sendiri bersenang-lenang. Takda lagi masa untuk bersantai dan bermalas-malasan. Bangun kene awal pagi. Takda lagi istilah nak bangun lewat. Rindunye masa dulu-dulu. Kalo nak balik lewat pon mungkin kene tunggu balik Ipoh. Dapat bangun pukul 10am. Huhu. (tapi terpaksa ponteng kelas la jawabnya)

Terasa letih dengan rutin harian. Hari-hari perlu buat perkara yang sama. Terasa perlu merehatkan diri. Terasa nak pergi bercuti untuk menenangkan fikiran untuk sementara waktu. Masalahnya bole ke aku meninggalkan keje- keja aku begitu sahaja. Confirm tak boleh!

Aku perlu masa untuk rehatkan diri sendiri. Balik keje terasa letih. Tapi perlu fikirkan juga mengenai kelas. Sabtu ni dah ada test. Malasnya nak study. Fardilla, come on la. Nape tibe-tibe jadi macam nie. Weekend waktu aku untuk rest pon telah di sita kepada satu hari jer. Aku cuma ade hari Ahad untuk berehat dan bersuka ria setelah 6 hari berpenat lelah. Mencabar sungguh!

"Fardilla, awk perlu kuatkan semangat. Bak kata pepatah bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian." (mcam salah jer pepatah tu, whateverla)

p/s: chaiyok chaiyok


Thursday, July 23, 2009

Letihnya...

0 comments
Aiii terasa letihnya badan hari ini. Terasa kurang berehat. Im so sleepy rite now. Pukul 230pm sat gi ade kelas plak. Napelah terasa letih sangat nie. Apa yang aku buat semalam? Bukan buat kerja-kerja berat pon. Pas balik keje makan nasi lemak sambil tengok TV sambil mendengar cerita daripada Zai. Pastu bersiap mandi sebab diorg ajak gi Kedai 2 ringgit. Pas gi Kedai 2 ringgit, aku makan lagi. Wahh banyaknye makan. Ingatkan nk g Shah Alam sebab nk gi warehouse sale tu. Sampai ari Ahad ni. Kalo pegi ari Ahad mesti sesak gile kan. Pastu barang mesti banyak yang dah abis. Em teringin nak pegi. Bole shopping. Huhu...

Berbalik kpd topik letih tadi. Macam mane cara nak hilangkan letih. Aku siap beli vitamin B complex lagi konon tuk hilangkan keletihan. Tapi semacam tidak berkesan. Adoi macam mane nie? Takkan kene makan tongkat pak ali plak. Bile badan letih, semangat pon jadi letih jugak. Huhu..em mungkin bile aku da lepas tulih blog ni letih aku ilang??

p/s: please aku nak tido sekejap.....

Monday, July 20, 2009

Lecture

0 comments
Lecture telah pon bermula berkuatkuasa hari ini. Huhu... Walaupon ada orang yang akan berkata, "ala setakat mengajar kat kolej ciput apala sangat."

Tetapi itu sedikit pon tidak dapat mematahkan semangat aku untuk terus mengajar di sini. Sebab di sini la aku berpeluang mengutip segala pengalaman yang ada untuk masa depan. Sekurang-kurangnya aku berasa selesa and enjoy kat sini. Selama setahun membina kerjaya di sini, banyak yang aku dah belajar. Rase syg nak meninggalkan CICT. Huhu...

Di saat ramai graduan yang kat luar sana masih lagi mencari peluang pekerjaan yang baik. Aku harus bersyukur dengan apa yang aku perolehi hari ini.

(bestnye ada blog bole mengarut macam-macam)

Macam Menarik?

0 comments
Emm macam menarik jer kotak hantaran di atas. Mungkin akan dipertimbangkan. Huhu...
Tapi rase macam dah berkenan dengan decoration yg mcm ni. Kene tanya pendapat En. Azli. Nanti die cakap aku macam desa plak. Huhu...

iTu...

0 comments
Sabtu aritu aku balik kampung. Huhu ponteng kelas. Alasan nak balik kg? Sebab nak buat preparation. Nasib baik semuanya berbaloi. Aku balik ke KL bukan tangn kosong. Huhu.. (biarla org nk ckp poyo pon)

Selain nak jmpa family yang dirindui, aku nak siapkan persiapan itu. Bertolak dari KL 730 pg and Alhamdullilah sampai kat umah tepat 10pg.

Hasil dapatan:
1. Baju + make up + aksesori (pakej) =DONE
2. Hiasan bilik (cadar + bunga + sewaktu dgnnya) = DONE
3. Kotak hantarn = DONE (pikirkan decoration)

(pakej + hiasan bilik= RM400, for me memang berbaloi)

Lega keperluan sikit-sikit dah di setelkan.

Plan seterusnya:
1. Tempah garam + gula (Makcik Megoplex)
2. Tempah coklat (Makcik Megoplex)
3. Pikirkan decoration (Cari kat Nilai)

Part Mak and AYah:
1. Jemputan
2. Katering
3. Tempahan kuih untuk hantaran

Thursday, July 16, 2009

16 Julai 2009

0 comments
Hari ini 16 Julai 2009,

Bermakna genap setahun aku bekerja di CICT,

Alhamdullillah,

Terima kasih kepada CICT kerana memberi peluang kepada aku untuk menyumbang bakti di sini,

Tuesday, July 14, 2009

Bosan

0 comments
Emm baru aku perasan, sejak akhir-akhir ni aku kerap post entry pasal persiapan ke arah "itu" dan "orang itu". Mesti ada yang rasa nak muntah and menyampah kan. Haha..

Bukan apa dah takda yang menarik yang nak dikongsikan. Terpaksalah aku menceritakan hal yang begitu. Sebab sejak akhir-akhir ni aku banyak fokus kepada perkara "itu" dan "orang itu".

Em berapa banyak itu la. Till then.
Da~

Monday, July 13, 2009

Puas Hati

0 comments
Terasa sangat puas hati sebab aku tak perlu lagi nak pening kepala memikirkan kain lace untuk baju akad nikah lagi. Semalam (Ahad) aku , En.Azli dan Lazo (my friend) pergi merayap ke Midvalley. Dalam pukul 4 pm En. Azli datang dari Seremban naik komuter. (kesian ngn En. Azli). Konon nak pergi tgk Wedding Exhibition. Tapi hampeh sebab tak banyak knowledge yang dapat. Sebab tema perkahwinan yang ditonjolkan cuma fokus kepada Chinese sahaja. So frusted. Em ade satu lagi Exhibition pasal kahwin. Kat Jalan Conlay. Tapi aku tak dapat idea and gambaran kat mana Jalan Conlay. Tapi En. Azli sempat booking satu sejadah dari Kashmir masa kat Midvalley. Sangat cantik dan unik. Huhu..

Destinasi seterusnya ke Sogo. Parking di Maju Junction terus menapak ke Sogo. Nak membeli handbag and kasut Carlo Rino. Tapi hasrat terpaksa dimatikan sebab En.Azli kurang memberikan jawapan yang menyakinkan untuk pilihan yang aku buat. So terpaksa ditangguhkan terlebih dahulu.

Destinasi seterusnya merayap ke Jalan TAR. Mencari Jakel untuk membeli kain lace. Al maklumla kononya Jakel ade membuat promosi secara besar-besaran. Sepanjang perjalanan adalah berkenan dengan beberapa kain. Tapi lagi sekali En. Azli kurang memberikan jawapan yang kurang meyakinkan. Maksudnya En. Azli kurang berminat dengan kain tersebut. Huhu. Bagus jugak sebab taste En. Azli sume yang terbaik. Kalo aku yang pilih mesti kurang menarik.

At last terjumpa la kain yang berkenan di hati aku dan En. Azli. Kalo ikutkan kain tu berharga RM300 lebih or above lagi semeter. Tapi disebabkan harga promotion dan perbincangan bersama tauke Jakel dapat la RM150 semeter. Aku cume beli dalam 2 meter untuk buat baju. Total RM300. Adoi tak makan la aku bulan nie. Takpe kahwin cuma sekali seumur hidup.

Yang menjadi masalah sekarang adalah tarikh pertunangan aku mungkin akan berubah memandangkan aku ada Final Exam masa tu. Mungkin akan dipercepatkan or tahun depan. Tahun depan?? Lambatnya...Sigh...

p/s: Sesuatu perkara yang baik dan tulus mesti ada banyak rintangan. Sabar la ye En. Azli.

Tanggungjawab

0 comments
Jumaat, Sabtu and Ahad yang lepas, my master classes dah pon bermula. So far everything ok. Walaupon ade beberapa kelas yang membuatkan aku merasa mengantuk, aku akan teruskan perjuangan ini. Huhu...

Terase mcm nak add satu subjek lagi. So total subjek sem ni 4 subjek. Bole la kejar pointer atas 3.75 and dapat Anugerah PascaSiswazah. Alangkah bestnye kalo dapat. Huhu...berangan sekejap.

Terasa tanggungjawab semakin berat. Tanggungjawab sebagai pengajar dan tanggungjawab sebagai pelajar. Ya Allah berikan aku kekuatan. AMIN.

Mungkin ade perubahan pada jadual kelas. Bayangkan Sabtu aku ade direct kelas dari pagi sampai malam. OMG could i stand it? 8.30am-1230pm, 230pm-530pm, 6pm-9pm??

Thursday, July 09, 2009

Hati dan Perasaan saya?

0 comments
Setelah apa yang berlaku,
Saya amat menghargai kehadiran awk dalam hidup saya,
Maafkan saya,
I really need you in my life,
I love u so much,

p/s: mood jiwang

Ermmm

0 comments
Semalam berbuka puasa bersama En. Azli. En. Azli pun berpuasa jugak. Nasib En. Azli sempat sampai sebelum Maghrib. Huhu..

Menu yang di order semalam:

1. Nasi putih
2. Asam pedas ikan pari
3. Kailan ikan masin
4. Telur dadar
5. Sambal belacan
6. Bancau
7. Teh O panas

Sangat kenyang and puas hati.

After berbuka and solat Maghrib. Destinasi seterusnya ialah Midvalley. Sebenarnya dah tak mampu nak berjalan lagi. Terasa letih sangat. Tapi di sebabkan En. Azli ada bersama, aku kuatkan semangat. Huhu...

Pergi menghabiskan masa pusing-pusing mencari harga barang yang aku nak beli. Bole tahan jugak, ble kopak babe. I need sponsor, please.

p/s: En. Azli semakin menyayangi and menghargai saya. Fardilla is singing happy-happy.

Wednesday, July 08, 2009

Antara Hati Saya dan Perasaan Saya

0 comments
Manusia kadang-kadang kurang menghargai apa yang dah ada di depan mata. Bila orang yang dah ada di depan mata pergi meninggalkan kite. Baru kita sedar betapa pentingnya orang itu dalam hidup kita. Aku tak sedar apa yang dah aku lakukan terhadap orang itu. Tiba-tiba aku hilang kawalan dan bertindak mengikut perasaan tanpa berfikir panjang.

Aku tidak sepatutnya melukakan hati orang itu yang menyayangi aku sepenuh hati. Tak semua benda dia bole puaskan untuk hati kita. Manusia diciptakan dengan kelebihan dan kekurangan masing-masing. Setiap kelebihan seseorang itu pasti diiringi dengan kekurangan.

Awak tlg saya~


Family Day

0 comments



Weekend yang lepas, my office adakan satu family day ke Sagil, Johor. And for your information jugak, seumur hidup aku nie selama 23 tahun aku tak penah sampai lagi kat Johor. Haha kesiannyer Fardilla. Siap kene gelak ngn Kak Aine lagi. So amikla peluang keemasan ni tuk menjejakkan kaki ke Johor. So lengkaplah jelajah aku ke seluruh semenanjung kecuali Sabah and Sarawak. How poor I am kan. Sampai di Ledang dalam tengahari.

Perjalanan dari KL ke sana takda lama sangat. Aku sempat usha masa lagi dari Senawang ke exit Tangkak. Dalam lebih kurang satu jam jer. So after this bole la ajak En. Azli. Yang best kat sana ialah air terjun. Bila dapat berendam tak ingat nak balik. Huhu..


Nak dijadikan crite, Sabtu petag tu kita orang ada aktiviti. Abis dalam lebih kurang dalam 6 lebih. So aku and Kak Amy bergegas and tak sabar-sabar nak berendam. Bayangkanlah dah petang and nak Maghrib. Sampai je kat air terjun jumpa Lisa, Huda and Bell. So join la diaorang mandi. Huh best tak terkata.
Hari makin gelap, orang pon semakin kurang. Masing-masing malas nak balik. Tak puas lagi berendam.

Tiba-tiba kami ternampak seorang nenek tua berdiri sambil tengok kita orang mandi. Cara die tengok tu tak dapat nak digambarkan dengan kata-kata. Terasa seram sebab hampir nak Maghrib. Yang peliknya mana datang nenek itu? Masing-masing kelam kabut naik atas. Terasa nak blah dengan cepat. Haha kelakar. Sampai sekarang masih musykil adakah nenek itu manusia atau makhluk tut yang menyerupai manusia. Hurmmm...

Tuesday, July 07, 2009

Terima Kasih Cinta

0 comments
Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku
Kesalahanku yang pernah menyakitimu

~dedicated this song to En. Azli~

Monday, July 06, 2009

Kehidupan

0 comments
Kehidupan...

Sukar untuk dijangka perjalanan hidup kite,

Kadang- kadang kite berada di atas, kadang-kadang kite berada di bawah,

Ada hari yang kite berasa gembira, gembira sangat,

Ada jugak hari yang kita berasa sedih, sedih sangat,

Semuanya sukar untuk di ramal...


Kenapa manusia perlu membuat pilihan?

Aku ingin memiliki semuanye, memiliki kedua-duanya,

Sampai satu masa, aku tidak boleh untuk memiliki kedua-duanya,

Apa pon bersyukur la dengan apa yang kita miliki harini,

Apa yang berlaku semua ade hikmah tersendiri,

Kehidupan~


Friday, July 03, 2009

Membuka Pintu Rezeki

0 comments

Dato’ Dr. Fazilah Kamsah pernah berkata,” Setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu ( tak kira masih hidup @ telah tiada ) “. Nescaya pintu rezekimu akan terbuka buat kamu.

Assalammualaikum, berdasarkan Hadith Nabi :
“Tidak akan terputus rezeki seseorang selagi dia tidak meninggalkan doa kepada kedua orang tuanya dalam sehari”

Huraian hadith:

  • Jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup mahupun yang sudah tiada )
  • Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa kepada kedua ibu bapa (walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar mereka berubah)
  • Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah
  • Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2.tadah tangan dan bayangkan wajah kedua orang tua kita, termasuk guru2 kita dan mereka yang banyak menolong kita (berdoa perlu benar2 bersungguh2)
  • Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan rezeki oleh Allah

Kesimpulannya:

  • Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris….Cuma jangan lupa doakan ibu bapa kita setiap hari
  • Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang kita dapat dari Allah (e.g. makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dsbnya..)

Wassalam.
Sama2 kita berdoa untuk kedua ibu bapa kita – ALFATIHAH UNTUK MEREKA.

Thursday, July 02, 2009

HePi BeSDaY MaK

0 comments

Sepatutnyer besday mak 30 June. Huhu da lepas.

Hepi besday to my beloved mum.
Smoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu.
Smoga diberi kesihatan yang baik.
Semoga mak sentiasa berasa dalam keadaan bahagia dan gembira selalu.
I love u so much much........

Sigh

0 comments
Nape ngn aku arini. Terasa takda mood sangat. Macam mane bole jadi macam nie. Sebab hp kene barred ker?? Atau ade sebab lain yang aku sendiri kurang pasti. Terasa macam takda semangat nak layan sape-sape. Parah la mcm nie.

Atau mungkin sebab "itu" aku jadi macam nie. Jadi keruan dengan tibe-tibe. Terasa hilang mood and semangat. Mana perginyer semangat aku selama ni. Rasenyer takda masalah yang membuatkan aku jadi macam ni.

Peliknyer rase. Rase macam nak menjerit and meluahkan ape yang ade dalam hati. Tapi aku tidak pasti apa yang harus dijeritkan, apa yang harus diluahkan. Aku tak patut jadi mcm nie. Susahnyer bile terpaksa hadapi keadaan macam nie.

Ya Allah tolong lah hambamu yang lemah ini. Aku tidak mampu untuk menahan rasa ini.

Sigh~

Wednesday, July 01, 2009

1 Julai

0 comments
Orang ckp bulan 10 lambat lagi. Lebih kurang dalam 3 bulan. Tapi aku rase macam tak sempat jer nak buat persiapan. Maklumla kite tak tau bile hari yang kite busy, rase malas, letih dan sebagainyer. Setelah di tolak- tolak hari tersebut rasenyer mungkin tidak sampai 3 bulan. Huhu sangat takut.

Walaupon takut tapi aku satu apa pon aku tak get ready lagi. Aku pening. Tak tau nak mula kan yang mana dulu. Hari Ahad aritu gi tgk kain kat Casa Moda Seremban 2. Adalah jugak kain yang aku berkenan tuk di buat baju tut nanti. Tapi belum pasti dengan pilihan tu. Takut nanti tgk ada yang lagi cantik. Menyesal plak nanti. Em tapi kalo tak beli bile lagi nak beli. Tgh ade duit ni la kene belikan. Tapi confius lagi la. Adoi... (En.Azli pls tlg sy buat pilihan!!!)

Barang tuk letak tut pon tak beli lagi. Pastu dah la nanti kene design sendiri. Emmm cmner la nk design nti kan. Buruk ke cntik ker...Bnyak bende yang perlu difikirkan...

Em oklah. Masa dah time. Time to go home..Yahoooo...
Da~

ConFiuS

0 comments
Aku skg tgh confius ngn perasaan sendiri.

Apakah ini satu perasaan atau pon satu permainan.

Ya Allah tlg beri hambamu ini petunjuk.

Disable Right Click