Followers

Sunday, August 30, 2009

Teruskanlah

Teruskanlah - Agnes Monica

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Reff :
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Back to reff.

Hoo.. Hooo

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah... teruskan lah..

Terasa suka ngn lagu nie. Bila hayati setiap bait lirik, kadang-kadang terasa sama dengan apa yang aku rasa. Sejak akhir-akhir ni En Azli banyak sangat perkara yang perlu disetelkan. Sampaikan terlupa aku. Ni apa yang aku rasa. Nak kol skg ni pon sangatla susah. Sorila My Zone coz I have to luahkan apa yang aku rasa kat sini.

Sepatutnya balik Ipoh ni En Azli ada sekali tuk berbuka puasa bersama famili aku. Tapi disebabkan ada perkara yang tak dapat dielakkan terus tak jadi. Agak sedikit kecewa dan sedih. Tapi malas nak pikir. Apa pon fikiran ini perlu sentiasa positif.

p/s: Dedicated this song to En Mohd Azli Mohd Noor

Bunga Oh Bunga

Tadi membeli barang tuk masak spagheti tuk berbuka puasa hari ni. And dalam pada masa yang sama mencari bunga yang sesuai untuk buat gubahan hantaran. Sedar tak sedar lagi 2 bulan untuk majlis itu. Banyak lagi perkara yang tidak complete.

On da way nak balik dari Tesco ternampak satu kedai baru yang jual bunga macam yang aku nak. Kalo tak beli skg takut dah takda nanti. Aku macam dah berkenan dengan bunga itu. Tapi still konfius lagi. Tibe-tibe blur tak tau nak gubah mcam mana. Em maklumla hantaran nanti aku yang gubah sendiri sebab nak jimatkan kos. Huh tak start apa lagi nie. Ntah bila la nak pegi Nilai nak cari barang.

Agak-agak nak beli tak bunga tu skg. Em kene tanya En Azli la. Em susahnya nak decide sejak akhir-akhir ini. Sigh~


Midnite Post




Tibe-tibe jer terpandang gambar-gambar ni dalam folder. Terus terasa nak share story. Aku still ingat lagi masa nie kat Langat. Kononnya ada konsert Ramli Sarip. Last-last takda pon. Ntah sape la yang menyebarkan crita palsu cmtu. Em maklumla En Azli suke sangat ngn Ramli Sarip ni.

Walaupon takda konsert Ramli Sarip masa tu dapat la jgk bergambar dengan die. Tapi ada satu insiden yang menggelikan hati aku sampai skg. Masa aku and Zai nak masuk toilet, tibe-tibe terkeluar la Ramli Sarip dari toilet pompuan kot. Dengan pantas die cakap "sori dik tak perasan toilet pompuan. Lagipon takpe sebab saya pon dah macam pompuan" (Lebih kurangla dialog tersebut). Yela sebab rambut die panjangkan kire pompuan la tu. Aku ngn zai tergelak gile masa tu. Huhu.

Masa nie pegi pakai kete Zai. Al maklumla ramai la plak skuad yang nak pegi. Aku, En Azli, Joe, Zai and Irwan. On da way ke Langat bole tahan jgk jalan lubang-lubang. Dahla En Azli yang bawak. En Azli kalau bawak kete paham-paham la. Emm esoknya tayar belakang Zai pancit kot. Sian Zai. Huhu. Tak pasal-pasal jadi mangsa keadaan.

p/s: Turut terlibat Cik Dilla, En Azli, Joe, Irwan, Zai, Yana and Is (tiada dalam gambar)

Saturday, August 29, 2009

Keluhan

Terasa macam nak menulis sesuatu di my zone. Sebenarnya ada benda penting yang perlu dibereskan. Macam biasala assignment Food Quality. Tengah pening mencari first ayat. Sampai skg tak dapat idea. Emm kene carik pasal halal and haram issues in hotel. Any idea???

Wah kadang-kadang tersangat tak larat nak menahan hidup macam nie. Kerja and study. Assignment yang boleh dikatakan banyakla jugak. Bila rase nak free ckit mesti tak bole. Ada je kene siapkan. Aku dah list kan siap-siap apa lagi assignment yang perlu dihantar.

  • Leadership
    • Book review
    • Find a leader for interview
  • Strategic Marketing
    • Project MAS
    • Presentation
  • Food Quality
    • Halal and Haram issues in hotel
    • Presentation
  • Research Method
    • Research Proposal
    • Presentation
    • Mid Term Test
Emm tu je kot yang aku ingat. Aku terasa sesak nafasla plak. Rase macam nak muntah pun ada. Bilala sume ni akan berakhir.

Em mana En Azli nie. Kol tak angkatla plak. Buat saya risau jela. Dah banyak kali pesan tapi still buat lagi. Sigh~

On Da Way..

Lokasi skg di dalam kete,

On da way balik Ipoh,

Wah sonoknya dapat berbuka kat umah,

Huhu..

Friday, August 28, 2009

Jumaat Yang Dingin

Bila bulan puasa nak gi keje pon best. Sebab ape? Sebab dapat balik awal pukul 430 pm. Wah bestnya. Waktu kelas pon dah disingkatkan jadi 50 minit jer. Em tapi bila Jumaat jadual lecture jadi pelik sebab kelas yang sepatutnya 230-430 terpaksa di separatekan before and after solat Jumaat. 1150am-1240pm and 220pm-310pm. Huhu sian budak-budak nie. Dahla Isnin cuti Merdeka so ramai students amik kesempatan nak balik kg and ponteng kelas. Huhu sama la mcm aku jugak. No wonder la kan.

Bila dah balik awal kat umah, bole la masakkan tuk berbuka puasa. Tapi until now still berfikir. Lazo cpat pikirkan sekali. Bukan apa. Emm perlu ke nak citer kat sini. Rasenya tak kot. Biarla orang-orang tertentu jer yang tahu dan memahami. Maksud kat sini bukan sebab tak tau nak masak ok. Tapi ada masalah lain yang mungkin akan mengundang kesakitan kat hati ni. Opss..

Sekarang masa menunggu 220 pm tuk kelas seterusnya. Bila takda wireless tak bole nak update selalu my zone nie. Bila dapat luahkan something kat my zone rase best sgt. Huhu good therapy la. Walaupon tak ada ape yang dikongsikan. Tapi takpela dapat megarut mcam ni pon still ok kan. Whatever la Cik Dilla.

Tak jadi la nak balik Ipoh malam nie. Coz angah (my brother) keje plak esok. Ala bosannya. Minggu ni memang aku malas nak gi kelas. Lagipon takda ape yang perlu di submit kan. Wah nak submit assignment baru nak datang kelas ye. Tak patut btol. So esok nak gi merayap dulu sebelum balik. Still berfikir nak gi mane. Hurm.

And one more thing, sejak hp kene bar nie. Rase mcm sedikit berjauhan ngn En. Azli. Masing-masing terputus hubungan. Kesiannya. Tak taula apa yang die tengah buat skg. Ada sampai satu hari langsung tak dengar suara kot. (Sori terpoyo sekejap). Takpe sabarkan separuh daripada iman.

p/s: Jumaat yang dingin sebab pagi tadi hujan lebat gile. Sampai skg terasa kedinginanya. Whateverla.

Thursday, August 27, 2009

Tak Sabar

Wah tidak sabar rasenya mahu pulang ke kampung,

Huhu insya Allah balik Ipoh esok pas berbuka kot bersama my brother,

Buat masa ni wireless kt opis still tak bole digunakan lagi,

So terasa sangat la boring, Nak buat ape-ape pon susah,

I mean nak cari information for my class, assignment and bla bla,

Nak taknak terpaksala beli broadband balik Ipoh nie,

Okla, see u later

Sunday, August 23, 2009

Jalan-Jalan Cari Makan









Merayap di Seremban bersama En Azli dan Lazo.
1 Ogos 2009

Wah

Wah rindu giler nak berblogging. Memandangkan wireless kat opis tak dpt digunakan untuk sementara waktu, kebosanan la jawabnya. Terpaksa berpura-pura menjadi seorang pekerja contoh yang tak henti-henti menyiapkan kerja yang memang tak akan abis sampai bila-bila. Huhu

My current location now is dekat PTAR UiTM Shah Alam. Wah lama gile tak lepak kat sini. Datang sini pon bukan ape coz kene antar assignment by emel to my lecturer. Supposely semalam kene antar during class hour. Em macam biasa la malas nk siapkan so semalam barula kelam kabut nak siapkan. Nak taknak I have to submit the assignment by today. Huhu dah submit pon. Lega.

Now tengah tunggu En Azli. Katanya dia nk berym ngn saya. =)


Monday, August 17, 2009

Bengang

Arini ari Isnin. Orang selalu cakap arini merupakan Monday Blues. Memang sesuai sangat dgn apa yang terjadi ngn aku pagi tadi @ hari ini. Wah terasa bengang and sakit hatinya.

Nape la manusia ni dilahirkan dengan bermacam-macam perangai yang menyakitkan hati. Start pagi tadi aku bangun lewat. Memang gile lewat. Padahal bukan takda orang. Bukan aku nak mengharapkan orang untuk kejutkan aku. Tapi takkan bile dah tengok aku still melingkar aras katil nak buat bodo jer. Nak kata aku cuti. Tapi takkan tak nampak aku dah iron baju untuk dipakai seminggu kot. Tersangat la tak logik kalau nak kata aku cuti kan arini. It's ok maybe my fault. Whatever pon still geram dengan kejadian itu. Ahhh manusia memang macam tu...

Nasib baik sampai opis sempat sebelum 830 am. Still tak merah ok my kedatngan. Kelas start pukul 830am. So takda masalah. Then tanpa disangka-sangka kene panggil ngn bos sebab selalu start kelas lambat. What????? Ok aku terima. Again my fault.

Kelas dah berjalan dah sebulan lebih. But the class tak start2 lagi. Tahap kesabaran manusia ada batasnya ok. Sampai bile harus menunggu. Kesian kat my students. What should I do now?

Arini mcam2 bende bodo jadi. Sat lagi ntah apa plak yang akan jadi. Just wait and see.
Skrang aku dah tak peduli lagi ngn pandangan, cakap orang and bla bla.. So what????

Wednesday, August 12, 2009

Bosan

Wah bosannya hidup bile wireless kat opis tak berfungsi dengan bagus. Sejak akhir-akhir ni connection pon asik on off jer. Start semalam langsung tak boleh nak connect. Wah kene tunggu sampai bila nie...

Skang ni pon aku tgh update blog kat lab ofis jer. Wah tak bestnye sebab takda privacy. Huhu. Tak boleh nak mengarut lebih-lebih ok. So dangerous.

Tadi check emel, classmate Food Quality infrormed that this coming Saturday ada kuiz. OMG have to make preparation. Notes dah la in BM. Coz Dr Maaruf is a lecturer from UKM. So many slides to go through.

Wah bestnye bile keje semakin bertambah. Dah tau keje semakin banyak aktiviti berblogging mesti diteruskan. Hehe...

p/s: Kalo sehari tak update tak sah. Wahh aku dah addicted..

Hasil penulisan tiada kene mengena dengan sesiapa baik yang masih hidup atau pun yang telah meninggal dunia.

Tuesday, August 11, 2009

Kesakitan Keperutan

Wah nape ni sakit perot,

Tak tahan la kalau mcm nie,

Start ari Ahad kot,

Apa yang aku makan,

Lepas makan je mesti nak beri-beri,

Beri-beri yang agak luar biasa,

Sigh,


p/s: post yang agak tidak senonoh

Monday, August 10, 2009

Ahad

Aktiviti hari Ahad? Emm macam biasa la. Dating. Huhu syoknya dapat jumpa En Azli. Kalo seminggu tak jumpa terasa tak lengkap hidup. Pleasa la Fardilla jgn jadi poyo sgt.

Destinasi yg dituju- Midvalley. Weekend yg lepas, di Exhibition Centre kat Midvalley ade pameran pengantin. So as usual mesti kita orang nak pegi tgk. Just survey2 and amik idea jer. Not so bad la. Tak byk sgt booth yang di buke. Product pon lebih kurang sama je.

Emm after that, En Azli teringat nak amik Sejadah Kashmir yang di booking last month. Emm malas nak pikir panjang lg. Terus angkatla. Lega satu barang lagi dah selesai. Bukan tuk tunang tau tp tuk kahwin. Wahhh so cpt la..

Hasil dapatan kat Midvalley:

1. My handbag dah buat keptusan nak amik yang itu (RM319)
2. Kasut pon tau dah amik yg mana (RM99)
3. Jam confirm aku amik Fossil (RM 499)

Wah nak beli yg lagi mahal terasa tak mampu. Tu saje yg termampu setakat ini. Preparation pon terpaksa buat ckit2 sebab takut nak kuar duit bnyk sekali gus. Hope everything berjalan lancar.

Talking about kawin mesti teringat En Azli. Semalam En Azli balik Seremban naik komuter. Wahh terasa ksian kat En Azli. Tapi nak buat mcm mane. Emm En Azli naik kat Mid jer. Dia tak bg antar kat Serdang. Selalu aku akan antar En Azli sampai Serdang.

Emm masa nk lepaskan En Azli pegi. Wahh terasa sangat berat. Aku tak hantar sampai ke komuter. Just kat entrance jer. Masa En Azli berlalu terasa mcm nak menangis. Nasib ramai orang. Tiba2 kene jalan sorg (mcm la tak penah jalan sorg2 sblm nie). Terasa kosong hidup tanpa En Azli. Wahh mcm dalam drama plak.

Orite. Till then. Da~

Sabtu

As usual masuk jer ari Isnin, mesti aku nak story pasal aktiviti aku waktu weekend. Al maklum la kat umah takda internet connection. Orang tak mampu kata kan. Kita bukan org kaya. Huhu...alasan semata.

Supposely, on last Saturday aku ada exam for PTD kat Seremban. Tapi tak pegi pon. Because, my class sgt important. Terasa sayang nak ponteng kelas. Tapi terasa jahat sebab kelas Reseach Method aku blah awal. Tak tahan gile menanggung kekuyuan mata nie. Kelas sepatutnya abis 1230pm. Kul 11 am terus blah. Terasa berdosa ngn Dr Rahmat. Huhu (sowi ye Dr Rahmat)

Balik awal terus gi CC print assignment Strategic Marketing. Assignment pon bt last minute. Kalo sepanjang sem buat mcm nie. Lingkup la aku. Huhu. Kelas start kul 2. Emm nak lepak mane. Ade masa 2 jam lebih kurang. Terus teringat Salma (kwn masa sekolah) yg still blaja lg kt UiTM. Nsib Salma dok kat Kolej Melati. So terus kol die ckp nak lepak bilik. Huh dapat jmpe member lama. Lama gak tak jumpa Salma. Banyak mende yang di ceritakan... Next time bole la aku lepak bilik ko lagi ye.

Pukul 2 trus gi kelas until 5 pm. Huh nasib gi kelas. Kalo tak terlepas bende penting. Then pkul 6 sampai 9pm ada kelas Food Quality plak. Tapi tak dapat nak menanggung keletihan yang teramat sgt. Pas je kelas Strategic Marketing terus je balik. Again..sori to Dr Maaruf..

Tu aktiviti ari sabtu....

Next...

Thursday, August 06, 2009

Kesabaran

Terasa ingin menulis sesuatu. Tapi tak tau ape yang dituliskan. Terasa ingin luahkan sesuatu di dalam hati ni. Tapi aku pon tak pasti mahu luahkan apa. Terasa ada masalah yang melanda dalam diri ni. Tapi tak tahu nak huraikan mcm mana.

Mampu ke aku bertahan? Aku sendiri pon kurang pasti. Kenapa manusia di dunia di lahirkan dengan attitude yang berbeza. Kenapa manusia susah sangat nak berpikir tentang perasaan orang lain. Bila ada orang yang buat sesuatu yang die tidak suka, pandai plak nak melenting and membebel tak tentu pasal. Tak boleh ke kiter berfikir secara matang dan rasional. Kadang-kadang aku dah penat nak mengharungi semua ni. Apa yang aku mampu buat sekarang cuma bersabar, bersabar dan bersabar. Tapi sampai bila?

"Aku pon punya kehidupan aku sendiri. Aku pon perlukan masa untuk diri aku sendiri. Aku tahu kau dah banyak sangat tolong aku. Bila aku ada masalah kau sedia menghulurkan bantuan. Tapi ada sesuatu yang aku kurang senang dengan diri kau. Aku harap kau dapat sedar kerana kesabaran aku bukanlah menggunung tinggi"

Sekarang ni terasa hidup nie terumbang-ambing. Tak terurus. Aku tak suka hidup dalam keadaan macam nie. Aku dah letih jadi perempuan yang boleh diibaratkan sebagai menumpang. Aku dah penat....

Nampak jer aku mcm tak ada ape yang berlaku. Tapi jauh disudut hati aku. Aku memberontak. Aku menjerit dalam hati. Ahhhhhh.......

p/s: Kembalikan semangat dan kekuatan aku.

Wednesday, August 05, 2009

Hurm

Wahh... (sejak akhir-akhir ni suke sangat gune this word)
Sabtu ni ada exam PTD kat Paroi, (not prepare yet)
Huh nasib dekat ngn umah En Azli,
So takda la rase takut sangat nak cari kat mane,
But at the same time, I have my master classes,
So I have to make decision whether gi kelas or sit for the exam,
Emm I'm still thinking, it's hard to choose la,
En Azli please help me,

Tuesday, August 04, 2009

Sunyi

Wahh terase bosan and sunyinya bila hp kene barred. Tula sape suh tak bayar bil lagi. Terasa sunyi bila En Azli tiada di sisi. Hp dah kene barred mcm mane mahu bergayut. Tak tau la bila nak g bayar bil.

Arini still takda semangat lagi. Badan terlalu letih. Padahal banyak perkara yang perlu disetelkan. Notes students, assignment, study, bayar yuran, itu ini. Bosan la dgn sume- sume ini. Apa yang aku perlukan nak duduk kat rumah sambil merehatkan diri.

Nasib la minggu ni students sume cuti sebab H1N1. But the lecturers and other staffs tak dapat cuti pon. Sangat tidak aci kan. Keje perlu diteruskan. Kadang-kadang aku dah tak mood langsung nak buat keje. Tak taula ape kene ngn aku nie. Dah sewel rasenya.

p/s: Rindu bangat dengan En Azli. Bila la dapat berkepit sepanjang masa dgn En Azli...

Sunday, August 30, 2009

Teruskanlah

0 comments
Teruskanlah - Agnes Monica

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Reff :
Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Back to reff.

Hoo.. Hooo

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah... teruskan lah..

Terasa suka ngn lagu nie. Bila hayati setiap bait lirik, kadang-kadang terasa sama dengan apa yang aku rasa. Sejak akhir-akhir ni En Azli banyak sangat perkara yang perlu disetelkan. Sampaikan terlupa aku. Ni apa yang aku rasa. Nak kol skg ni pon sangatla susah. Sorila My Zone coz I have to luahkan apa yang aku rasa kat sini.

Sepatutnya balik Ipoh ni En Azli ada sekali tuk berbuka puasa bersama famili aku. Tapi disebabkan ada perkara yang tak dapat dielakkan terus tak jadi. Agak sedikit kecewa dan sedih. Tapi malas nak pikir. Apa pon fikiran ini perlu sentiasa positif.

p/s: Dedicated this song to En Mohd Azli Mohd Noor

Bunga Oh Bunga

0 comments
Tadi membeli barang tuk masak spagheti tuk berbuka puasa hari ni. And dalam pada masa yang sama mencari bunga yang sesuai untuk buat gubahan hantaran. Sedar tak sedar lagi 2 bulan untuk majlis itu. Banyak lagi perkara yang tidak complete.

On da way nak balik dari Tesco ternampak satu kedai baru yang jual bunga macam yang aku nak. Kalo tak beli skg takut dah takda nanti. Aku macam dah berkenan dengan bunga itu. Tapi still konfius lagi. Tibe-tibe blur tak tau nak gubah mcam mana. Em maklumla hantaran nanti aku yang gubah sendiri sebab nak jimatkan kos. Huh tak start apa lagi nie. Ntah bila la nak pegi Nilai nak cari barang.

Agak-agak nak beli tak bunga tu skg. Em kene tanya En Azli la. Em susahnya nak decide sejak akhir-akhir ini. Sigh~


Midnite Post

0 comments



Tibe-tibe jer terpandang gambar-gambar ni dalam folder. Terus terasa nak share story. Aku still ingat lagi masa nie kat Langat. Kononnya ada konsert Ramli Sarip. Last-last takda pon. Ntah sape la yang menyebarkan crita palsu cmtu. Em maklumla En Azli suke sangat ngn Ramli Sarip ni.

Walaupon takda konsert Ramli Sarip masa tu dapat la jgk bergambar dengan die. Tapi ada satu insiden yang menggelikan hati aku sampai skg. Masa aku and Zai nak masuk toilet, tibe-tibe terkeluar la Ramli Sarip dari toilet pompuan kot. Dengan pantas die cakap "sori dik tak perasan toilet pompuan. Lagipon takpe sebab saya pon dah macam pompuan" (Lebih kurangla dialog tersebut). Yela sebab rambut die panjangkan kire pompuan la tu. Aku ngn zai tergelak gile masa tu. Huhu.

Masa nie pegi pakai kete Zai. Al maklumla ramai la plak skuad yang nak pegi. Aku, En Azli, Joe, Zai and Irwan. On da way ke Langat bole tahan jgk jalan lubang-lubang. Dahla En Azli yang bawak. En Azli kalau bawak kete paham-paham la. Emm esoknya tayar belakang Zai pancit kot. Sian Zai. Huhu. Tak pasal-pasal jadi mangsa keadaan.

p/s: Turut terlibat Cik Dilla, En Azli, Joe, Irwan, Zai, Yana and Is (tiada dalam gambar)

Saturday, August 29, 2009

Keluhan

0 comments
Terasa macam nak menulis sesuatu di my zone. Sebenarnya ada benda penting yang perlu dibereskan. Macam biasala assignment Food Quality. Tengah pening mencari first ayat. Sampai skg tak dapat idea. Emm kene carik pasal halal and haram issues in hotel. Any idea???

Wah kadang-kadang tersangat tak larat nak menahan hidup macam nie. Kerja and study. Assignment yang boleh dikatakan banyakla jugak. Bila rase nak free ckit mesti tak bole. Ada je kene siapkan. Aku dah list kan siap-siap apa lagi assignment yang perlu dihantar.

  • Leadership
    • Book review
    • Find a leader for interview
  • Strategic Marketing
    • Project MAS
    • Presentation
  • Food Quality
    • Halal and Haram issues in hotel
    • Presentation
  • Research Method
    • Research Proposal
    • Presentation
    • Mid Term Test
Emm tu je kot yang aku ingat. Aku terasa sesak nafasla plak. Rase macam nak muntah pun ada. Bilala sume ni akan berakhir.

Em mana En Azli nie. Kol tak angkatla plak. Buat saya risau jela. Dah banyak kali pesan tapi still buat lagi. Sigh~

On Da Way..

0 comments
Lokasi skg di dalam kete,

On da way balik Ipoh,

Wah sonoknya dapat berbuka kat umah,

Huhu..

Friday, August 28, 2009

Jumaat Yang Dingin

0 comments
Bila bulan puasa nak gi keje pon best. Sebab ape? Sebab dapat balik awal pukul 430 pm. Wah bestnya. Waktu kelas pon dah disingkatkan jadi 50 minit jer. Em tapi bila Jumaat jadual lecture jadi pelik sebab kelas yang sepatutnya 230-430 terpaksa di separatekan before and after solat Jumaat. 1150am-1240pm and 220pm-310pm. Huhu sian budak-budak nie. Dahla Isnin cuti Merdeka so ramai students amik kesempatan nak balik kg and ponteng kelas. Huhu sama la mcm aku jugak. No wonder la kan.

Bila dah balik awal kat umah, bole la masakkan tuk berbuka puasa. Tapi until now still berfikir. Lazo cpat pikirkan sekali. Bukan apa. Emm perlu ke nak citer kat sini. Rasenya tak kot. Biarla orang-orang tertentu jer yang tahu dan memahami. Maksud kat sini bukan sebab tak tau nak masak ok. Tapi ada masalah lain yang mungkin akan mengundang kesakitan kat hati ni. Opss..

Sekarang masa menunggu 220 pm tuk kelas seterusnya. Bila takda wireless tak bole nak update selalu my zone nie. Bila dapat luahkan something kat my zone rase best sgt. Huhu good therapy la. Walaupon tak ada ape yang dikongsikan. Tapi takpela dapat megarut mcam ni pon still ok kan. Whatever la Cik Dilla.

Tak jadi la nak balik Ipoh malam nie. Coz angah (my brother) keje plak esok. Ala bosannya. Minggu ni memang aku malas nak gi kelas. Lagipon takda ape yang perlu di submit kan. Wah nak submit assignment baru nak datang kelas ye. Tak patut btol. So esok nak gi merayap dulu sebelum balik. Still berfikir nak gi mane. Hurm.

And one more thing, sejak hp kene bar nie. Rase mcm sedikit berjauhan ngn En. Azli. Masing-masing terputus hubungan. Kesiannya. Tak taula apa yang die tengah buat skg. Ada sampai satu hari langsung tak dengar suara kot. (Sori terpoyo sekejap). Takpe sabarkan separuh daripada iman.

p/s: Jumaat yang dingin sebab pagi tadi hujan lebat gile. Sampai skg terasa kedinginanya. Whateverla.

Thursday, August 27, 2009

Tak Sabar

0 comments
Wah tidak sabar rasenya mahu pulang ke kampung,

Huhu insya Allah balik Ipoh esok pas berbuka kot bersama my brother,

Buat masa ni wireless kt opis still tak bole digunakan lagi,

So terasa sangat la boring, Nak buat ape-ape pon susah,

I mean nak cari information for my class, assignment and bla bla,

Nak taknak terpaksala beli broadband balik Ipoh nie,

Okla, see u later

Sunday, August 23, 2009

Jalan-Jalan Cari Makan

0 comments








Merayap di Seremban bersama En Azli dan Lazo.
1 Ogos 2009

Wah

0 comments
Wah rindu giler nak berblogging. Memandangkan wireless kat opis tak dpt digunakan untuk sementara waktu, kebosanan la jawabnya. Terpaksa berpura-pura menjadi seorang pekerja contoh yang tak henti-henti menyiapkan kerja yang memang tak akan abis sampai bila-bila. Huhu

My current location now is dekat PTAR UiTM Shah Alam. Wah lama gile tak lepak kat sini. Datang sini pon bukan ape coz kene antar assignment by emel to my lecturer. Supposely semalam kene antar during class hour. Em macam biasa la malas nk siapkan so semalam barula kelam kabut nak siapkan. Nak taknak I have to submit the assignment by today. Huhu dah submit pon. Lega.

Now tengah tunggu En Azli. Katanya dia nk berym ngn saya. =)


Monday, August 17, 2009

Bengang

0 comments
Arini ari Isnin. Orang selalu cakap arini merupakan Monday Blues. Memang sesuai sangat dgn apa yang terjadi ngn aku pagi tadi @ hari ini. Wah terasa bengang and sakit hatinya.

Nape la manusia ni dilahirkan dengan bermacam-macam perangai yang menyakitkan hati. Start pagi tadi aku bangun lewat. Memang gile lewat. Padahal bukan takda orang. Bukan aku nak mengharapkan orang untuk kejutkan aku. Tapi takkan bile dah tengok aku still melingkar aras katil nak buat bodo jer. Nak kata aku cuti. Tapi takkan tak nampak aku dah iron baju untuk dipakai seminggu kot. Tersangat la tak logik kalau nak kata aku cuti kan arini. It's ok maybe my fault. Whatever pon still geram dengan kejadian itu. Ahhh manusia memang macam tu...

Nasib baik sampai opis sempat sebelum 830 am. Still tak merah ok my kedatngan. Kelas start pukul 830am. So takda masalah. Then tanpa disangka-sangka kene panggil ngn bos sebab selalu start kelas lambat. What????? Ok aku terima. Again my fault.

Kelas dah berjalan dah sebulan lebih. But the class tak start2 lagi. Tahap kesabaran manusia ada batasnya ok. Sampai bile harus menunggu. Kesian kat my students. What should I do now?

Arini mcam2 bende bodo jadi. Sat lagi ntah apa plak yang akan jadi. Just wait and see.
Skrang aku dah tak peduli lagi ngn pandangan, cakap orang and bla bla.. So what????

Wednesday, August 12, 2009

Bosan

0 comments
Wah bosannya hidup bile wireless kat opis tak berfungsi dengan bagus. Sejak akhir-akhir ni connection pon asik on off jer. Start semalam langsung tak boleh nak connect. Wah kene tunggu sampai bila nie...

Skang ni pon aku tgh update blog kat lab ofis jer. Wah tak bestnye sebab takda privacy. Huhu. Tak boleh nak mengarut lebih-lebih ok. So dangerous.

Tadi check emel, classmate Food Quality infrormed that this coming Saturday ada kuiz. OMG have to make preparation. Notes dah la in BM. Coz Dr Maaruf is a lecturer from UKM. So many slides to go through.

Wah bestnye bile keje semakin bertambah. Dah tau keje semakin banyak aktiviti berblogging mesti diteruskan. Hehe...

p/s: Kalo sehari tak update tak sah. Wahh aku dah addicted..

Hasil penulisan tiada kene mengena dengan sesiapa baik yang masih hidup atau pun yang telah meninggal dunia.

Tuesday, August 11, 2009

Kesakitan Keperutan

0 comments
Wah nape ni sakit perot,

Tak tahan la kalau mcm nie,

Start ari Ahad kot,

Apa yang aku makan,

Lepas makan je mesti nak beri-beri,

Beri-beri yang agak luar biasa,

Sigh,


p/s: post yang agak tidak senonoh

Monday, August 10, 2009

Ahad

0 comments
Aktiviti hari Ahad? Emm macam biasa la. Dating. Huhu syoknya dapat jumpa En Azli. Kalo seminggu tak jumpa terasa tak lengkap hidup. Pleasa la Fardilla jgn jadi poyo sgt.

Destinasi yg dituju- Midvalley. Weekend yg lepas, di Exhibition Centre kat Midvalley ade pameran pengantin. So as usual mesti kita orang nak pegi tgk. Just survey2 and amik idea jer. Not so bad la. Tak byk sgt booth yang di buke. Product pon lebih kurang sama je.

Emm after that, En Azli teringat nak amik Sejadah Kashmir yang di booking last month. Emm malas nak pikir panjang lg. Terus angkatla. Lega satu barang lagi dah selesai. Bukan tuk tunang tau tp tuk kahwin. Wahhh so cpt la..

Hasil dapatan kat Midvalley:

1. My handbag dah buat keptusan nak amik yang itu (RM319)
2. Kasut pon tau dah amik yg mana (RM99)
3. Jam confirm aku amik Fossil (RM 499)

Wah nak beli yg lagi mahal terasa tak mampu. Tu saje yg termampu setakat ini. Preparation pon terpaksa buat ckit2 sebab takut nak kuar duit bnyk sekali gus. Hope everything berjalan lancar.

Talking about kawin mesti teringat En Azli. Semalam En Azli balik Seremban naik komuter. Wahh terasa ksian kat En Azli. Tapi nak buat mcm mane. Emm En Azli naik kat Mid jer. Dia tak bg antar kat Serdang. Selalu aku akan antar En Azli sampai Serdang.

Emm masa nk lepaskan En Azli pegi. Wahh terasa sangat berat. Aku tak hantar sampai ke komuter. Just kat entrance jer. Masa En Azli berlalu terasa mcm nak menangis. Nasib ramai orang. Tiba2 kene jalan sorg (mcm la tak penah jalan sorg2 sblm nie). Terasa kosong hidup tanpa En Azli. Wahh mcm dalam drama plak.

Orite. Till then. Da~

Sabtu

0 comments
As usual masuk jer ari Isnin, mesti aku nak story pasal aktiviti aku waktu weekend. Al maklum la kat umah takda internet connection. Orang tak mampu kata kan. Kita bukan org kaya. Huhu...alasan semata.

Supposely, on last Saturday aku ada exam for PTD kat Seremban. Tapi tak pegi pon. Because, my class sgt important. Terasa sayang nak ponteng kelas. Tapi terasa jahat sebab kelas Reseach Method aku blah awal. Tak tahan gile menanggung kekuyuan mata nie. Kelas sepatutnya abis 1230pm. Kul 11 am terus blah. Terasa berdosa ngn Dr Rahmat. Huhu (sowi ye Dr Rahmat)

Balik awal terus gi CC print assignment Strategic Marketing. Assignment pon bt last minute. Kalo sepanjang sem buat mcm nie. Lingkup la aku. Huhu. Kelas start kul 2. Emm nak lepak mane. Ade masa 2 jam lebih kurang. Terus teringat Salma (kwn masa sekolah) yg still blaja lg kt UiTM. Nsib Salma dok kat Kolej Melati. So terus kol die ckp nak lepak bilik. Huh dapat jmpe member lama. Lama gak tak jumpa Salma. Banyak mende yang di ceritakan... Next time bole la aku lepak bilik ko lagi ye.

Pukul 2 trus gi kelas until 5 pm. Huh nasib gi kelas. Kalo tak terlepas bende penting. Then pkul 6 sampai 9pm ada kelas Food Quality plak. Tapi tak dapat nak menanggung keletihan yang teramat sgt. Pas je kelas Strategic Marketing terus je balik. Again..sori to Dr Maaruf..

Tu aktiviti ari sabtu....

Next...

Thursday, August 06, 2009

Kesabaran

0 comments
Terasa ingin menulis sesuatu. Tapi tak tau ape yang dituliskan. Terasa ingin luahkan sesuatu di dalam hati ni. Tapi aku pon tak pasti mahu luahkan apa. Terasa ada masalah yang melanda dalam diri ni. Tapi tak tahu nak huraikan mcm mana.

Mampu ke aku bertahan? Aku sendiri pon kurang pasti. Kenapa manusia di dunia di lahirkan dengan attitude yang berbeza. Kenapa manusia susah sangat nak berpikir tentang perasaan orang lain. Bila ada orang yang buat sesuatu yang die tidak suka, pandai plak nak melenting and membebel tak tentu pasal. Tak boleh ke kiter berfikir secara matang dan rasional. Kadang-kadang aku dah penat nak mengharungi semua ni. Apa yang aku mampu buat sekarang cuma bersabar, bersabar dan bersabar. Tapi sampai bila?

"Aku pon punya kehidupan aku sendiri. Aku pon perlukan masa untuk diri aku sendiri. Aku tahu kau dah banyak sangat tolong aku. Bila aku ada masalah kau sedia menghulurkan bantuan. Tapi ada sesuatu yang aku kurang senang dengan diri kau. Aku harap kau dapat sedar kerana kesabaran aku bukanlah menggunung tinggi"

Sekarang ni terasa hidup nie terumbang-ambing. Tak terurus. Aku tak suka hidup dalam keadaan macam nie. Aku dah letih jadi perempuan yang boleh diibaratkan sebagai menumpang. Aku dah penat....

Nampak jer aku mcm tak ada ape yang berlaku. Tapi jauh disudut hati aku. Aku memberontak. Aku menjerit dalam hati. Ahhhhhh.......

p/s: Kembalikan semangat dan kekuatan aku.

Wednesday, August 05, 2009

Hurm

0 comments
Wahh... (sejak akhir-akhir ni suke sangat gune this word)
Sabtu ni ada exam PTD kat Paroi, (not prepare yet)
Huh nasib dekat ngn umah En Azli,
So takda la rase takut sangat nak cari kat mane,
But at the same time, I have my master classes,
So I have to make decision whether gi kelas or sit for the exam,
Emm I'm still thinking, it's hard to choose la,
En Azli please help me,

Tuesday, August 04, 2009

Sunyi

0 comments
Wahh terase bosan and sunyinya bila hp kene barred. Tula sape suh tak bayar bil lagi. Terasa sunyi bila En Azli tiada di sisi. Hp dah kene barred mcm mane mahu bergayut. Tak tau la bila nak g bayar bil.

Arini still takda semangat lagi. Badan terlalu letih. Padahal banyak perkara yang perlu disetelkan. Notes students, assignment, study, bayar yuran, itu ini. Bosan la dgn sume- sume ini. Apa yang aku perlukan nak duduk kat rumah sambil merehatkan diri.

Nasib la minggu ni students sume cuti sebab H1N1. But the lecturers and other staffs tak dapat cuti pon. Sangat tidak aci kan. Keje perlu diteruskan. Kadang-kadang aku dah tak mood langsung nak buat keje. Tak taula ape kene ngn aku nie. Dah sewel rasenya.

p/s: Rindu bangat dengan En Azli. Bila la dapat berkepit sepanjang masa dgn En Azli...

Disable Right Click