Followers

Monday, October 13, 2014

Short Sem! I Need Vacation!



Hari ini merupakan minggu pertama semester baru bermula.
Short semester plak tu.
Timetable saya memang pack macam sardin.
Isnin sampai Jumaat memang penuh dengan kelas.
Paling sadis Rabu hingga Jumaat 830-530 petang.
Praktikal kelas.
Kesian sangat dengan diri sendiri.

Positifkan diri je.
Takpe Fardilla sampai 5 Disember je pon ko nak muntah bagai dengan kelas.
Lepas tu students dah exam and boleh amik leave lama sikit nak pergi vacation.
Vacation la sangat.
Sumpah memang dah lama tak merasa pergi bercuti lama-lama bawak Mia jalan-jalan.
Nak bawak pergi mandi swimming pool.
Hopefully kali ni punya hasrat akan terlaksana.
Lump terus untuk birthday Mia and anniversarry...



Ok nak sambung buat kerja.
Market list..purchasing semua atas bahu sendiri.
Moga saya tabah!



P/s: Sambil-sambil tu nak google nak pergi tenangkan jiwa kat mana ye??






Thursday, October 02, 2014

Harga Minyak Naik Lagi....



Assalamualaikum semua...

Haishh tengok blog macam hidup segan mati tak mahu. Dah kurang sangat melontarkan rasa hati di sini. Dah kurang berkongsi and bercerita. 

Bulan ni dah masuk bulan baru. Oktober sudah muncul. Oktober hari special bagi saya sebab bulan ni hari jadi Mia. 4 Oktober Mia dah setahun. Kejap sangat masa berlalu. Dah setahun badan tetap kecik nonet. Mia...Mia.... jangan bila dah besar awak obesiti sudah la ye. Tak boleh kontrol badan macam masa awak kecik.

Minggu depan akibat dek kerana kurangnya peningkatan berat badan, terus kene jumpa Pakar Pemakanan. Sungguh awak memang takda masalah selera makan. Makan banyak. Tak pernah pun makanan yang awak tolak. Semua awak suka. Mungkin betul kata nurse, kene top up dengan formula milk. Tapi masalahnya awak reject susu formula yang ke xx. Susu ibu jugak yang awak suka. Takpelah usaha tangga kejayaan. Dah cukup setahun ibu try bagi fm yang sedap-sedap. Awak pon dah boleh makan macam-macam.


****

Bulan Oktober jugak minyak naik 20 sen. Terima kasih Malaysia kerana banyak membantu rakyat yang susah. Pagi ni masuk opis rasa macam nak gelak guling-guling bila baca status/statement di facebook. Macam-macam pandangan dan luahan rasa. Tapi yang pasti saya sokong apa yang Ustaz Kazim cakap....







Last but not least, harap akan ada kerajinan untuk selalu update blog.
Terima kasih kerana masih sudi menjenguk.





Monday, October 13, 2014

Short Sem! I Need Vacation!

0 comments


Hari ini merupakan minggu pertama semester baru bermula.
Short semester plak tu.
Timetable saya memang pack macam sardin.
Isnin sampai Jumaat memang penuh dengan kelas.
Paling sadis Rabu hingga Jumaat 830-530 petang.
Praktikal kelas.
Kesian sangat dengan diri sendiri.

Positifkan diri je.
Takpe Fardilla sampai 5 Disember je pon ko nak muntah bagai dengan kelas.
Lepas tu students dah exam and boleh amik leave lama sikit nak pergi vacation.
Vacation la sangat.
Sumpah memang dah lama tak merasa pergi bercuti lama-lama bawak Mia jalan-jalan.
Nak bawak pergi mandi swimming pool.
Hopefully kali ni punya hasrat akan terlaksana.
Lump terus untuk birthday Mia and anniversarry...



Ok nak sambung buat kerja.
Market list..purchasing semua atas bahu sendiri.
Moga saya tabah!



P/s: Sambil-sambil tu nak google nak pergi tenangkan jiwa kat mana ye??






Thursday, October 02, 2014

Harga Minyak Naik Lagi....

0 comments


Assalamualaikum semua...

Haishh tengok blog macam hidup segan mati tak mahu. Dah kurang sangat melontarkan rasa hati di sini. Dah kurang berkongsi and bercerita. 

Bulan ni dah masuk bulan baru. Oktober sudah muncul. Oktober hari special bagi saya sebab bulan ni hari jadi Mia. 4 Oktober Mia dah setahun. Kejap sangat masa berlalu. Dah setahun badan tetap kecik nonet. Mia...Mia.... jangan bila dah besar awak obesiti sudah la ye. Tak boleh kontrol badan macam masa awak kecik.

Minggu depan akibat dek kerana kurangnya peningkatan berat badan, terus kene jumpa Pakar Pemakanan. Sungguh awak memang takda masalah selera makan. Makan banyak. Tak pernah pun makanan yang awak tolak. Semua awak suka. Mungkin betul kata nurse, kene top up dengan formula milk. Tapi masalahnya awak reject susu formula yang ke xx. Susu ibu jugak yang awak suka. Takpelah usaha tangga kejayaan. Dah cukup setahun ibu try bagi fm yang sedap-sedap. Awak pon dah boleh makan macam-macam.


****

Bulan Oktober jugak minyak naik 20 sen. Terima kasih Malaysia kerana banyak membantu rakyat yang susah. Pagi ni masuk opis rasa macam nak gelak guling-guling bila baca status/statement di facebook. Macam-macam pandangan dan luahan rasa. Tapi yang pasti saya sokong apa yang Ustaz Kazim cakap....







Last but not least, harap akan ada kerajinan untuk selalu update blog.
Terima kasih kerana masih sudi menjenguk.





Disable Right Click