Followers

Tuesday, August 19, 2014

Sepi Seorang Perindu



Sudah lebih kurang 10 hari tak jumpa husband.
Sumpah rindu gila.
Sejak dah pindah Ipoh, memang PJJ dah menjadi rutin kami.
Husband masih ada kerja di Seremban.
Kerja kat Ipoh dah lama setel.


Tapi kesian sebab kene tipu dengan manusia hantu.
Oh tak kisahla bukan husband sorang yang selalu kene tipu.
Abis semua orang dia tipu kan.
Semoga Allah membalas segala perbuatannya.
Mungkin sekarang dia senang bersenang lenang di atas kesusahan orang lain.
Saya percaya suatu hari nanti Allah akan balas balik segala kejahatan yang dia telah buat.
Tapi yang pasti segala rahsia dia, kita dah tahu.
Senyum lebar.
=)


So skang kerja banyak tertumpu di Seremban.
Kerja kat Ipoh belum start ni dalam masa terdekat ni.
Dalam 2 minggu sekali or seminggu sekali husband balik Ipoh tengok pada keadaan.
Bila duduk dengan family, takdalah rasa boring sangat bila kene tinggal.
Tapi kesian dekat husband sebab kat sana kene urus diri sendiri.
Selalu ada saya kan, walaupun kadang-kadang tak masak pun...=p


Kalau Mia dah besar sikit confirm weekend je I dah balik Seremban.
Sabtu Ahad dah cuti kan.
Mia kecik lagi tak berani lagi nak travel berdua dengan dia.
Buatnya mengamuk taknak duduk dalam car seat, tak berani nak benti tepi highway..


Haritu pukul 3 pagi husband whatsapp cakap rindu...
alahai bangun tido terus melting gila.
Bila nak jumpa ni..
Counting the days.......
Kata minggu ni nak balik....
Ibu and Mia miss you...

Semoga ikatan kasih sayang ini makin utuh dari hari ke hari....
Amin




Miss the three of us together....






Bila walid nak jumpa kita ni???





Monday, August 18, 2014

Majlis Aqiqah Mia



Ye kami baru nak buat majlis aqiqah untuk Mia. 
Skrang ibu dah pening nak sediakan goodie bag.
Yang pasti ibu dah tak sempat nak buat bunga telur macam ibu buat masa ibu kawen dulu.
Hiks..hiks...

Nak letak apa ye?
Buat masa ni terfikir nak letak
--> Bunga telur
--> Choco Jar
--> Homemade muffin


Ada idea anyone??
Nanti saya story in details majlis aqiqah yang serba sederhana ni.
Janji niat kami tertunai nak aqiqah sebelum Mia baligh.



Wednesday, August 13, 2014

Pregnant Adik Mia





Mia baru 10 bulan.
Masih lagi menyusu susu ibu sepenuhnya.
Belum cukup setahun lagi.
Betol-betol dah bersedia ke nak pregnant anak ke 2 plak?
Saya memang tak amal pil perancang.

Sekian.
Tunggu next entry.








Wednesday, August 06, 2014

Coret-Coret Raya 2014


Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya semua,

Masih lagi mood raya kan walaupun minggu ni dah start rutin kerja seperti biasa. Of course keluarnya post ni nak bercakap tentang raya. Bagi saya raya tahun ni macam excited sikit. Kalau sebelum-sebelum ni persiapan raya ala kadar tapi tahun ni nampak jugakla persiapan tu. Sebab ada Mia and saya start raya di Ipoh. Start kawen dulu saya tak merasa dah nak sambut first raya di Ipoh. Tahun ni pecah tradisi sambut hari raya pertama di Ipoh dan merasa nak buat persiapan dari A to Z. 

Baju raya pun sebelum ni beli menjelang malam raya. Tapi tahun ni husband banyak shopping baju Mia. And siap belikan tambahan baju kurung saya yang dah siap lagi. Al maklum kami PJJ, 2 minggu sekali husband akan balik Ipoh. Beli baju saiz M plak tu. Nasib baik ngam jugak kat badan. Zaman belum ada anak memang sesuaila saiz M tu kan. Tapi bila dah beranak amik kau....mengembang sana sini. Dah tak selesa bila baju dah siap lagi. Huhu nasib badan.

Raya ke 4 baru balik Seremban. Enjoy jugakla sebab kat Seremban semua family dah beranak pinak. Bila buat gathering memang meriah. Insya Allah tahun depan nak buat open house kt Seremban. Tahun ni rumah Sendayan tutup pintu ye. 

Jom layan 2 3 keping kenangan untuk rujukan anak cucu akan datang. =p





First raya amik gambar family kat Studio.
Tema kegemaran ramai emerald green.





Abaikan Mia yang buat muka takda mood and nampak sependa.
Rugi plak tak belikan Mia baju kurung hijau.






Nape Mia tengok walid?
Pelik ke bila walid nak selfie..
=P






Baju kurung walid beli.
Ngam-ngam pandai walid cari.






Raya ke 3 
Masih di Ipoh





On the way balik Seremban
Berbaju kurung merah auwww...






Anak manja walid.
Walid pun sama layankan aje.
Bahaya ok drive sambil pegang anak.







Vroom vroommmmm...






Yeayy dapat main bunga api!

Esok dah balik Ipoh.
Isnin kene kerja.
=(


Tak puasnya raya.




Raya korang plak macam mana??




Tuesday, August 19, 2014

Sepi Seorang Perindu

0 comments


Sudah lebih kurang 10 hari tak jumpa husband.
Sumpah rindu gila.
Sejak dah pindah Ipoh, memang PJJ dah menjadi rutin kami.
Husband masih ada kerja di Seremban.
Kerja kat Ipoh dah lama setel.


Tapi kesian sebab kene tipu dengan manusia hantu.
Oh tak kisahla bukan husband sorang yang selalu kene tipu.
Abis semua orang dia tipu kan.
Semoga Allah membalas segala perbuatannya.
Mungkin sekarang dia senang bersenang lenang di atas kesusahan orang lain.
Saya percaya suatu hari nanti Allah akan balas balik segala kejahatan yang dia telah buat.
Tapi yang pasti segala rahsia dia, kita dah tahu.
Senyum lebar.
=)


So skang kerja banyak tertumpu di Seremban.
Kerja kat Ipoh belum start ni dalam masa terdekat ni.
Dalam 2 minggu sekali or seminggu sekali husband balik Ipoh tengok pada keadaan.
Bila duduk dengan family, takdalah rasa boring sangat bila kene tinggal.
Tapi kesian dekat husband sebab kat sana kene urus diri sendiri.
Selalu ada saya kan, walaupun kadang-kadang tak masak pun...=p


Kalau Mia dah besar sikit confirm weekend je I dah balik Seremban.
Sabtu Ahad dah cuti kan.
Mia kecik lagi tak berani lagi nak travel berdua dengan dia.
Buatnya mengamuk taknak duduk dalam car seat, tak berani nak benti tepi highway..


Haritu pukul 3 pagi husband whatsapp cakap rindu...
alahai bangun tido terus melting gila.
Bila nak jumpa ni..
Counting the days.......
Kata minggu ni nak balik....
Ibu and Mia miss you...

Semoga ikatan kasih sayang ini makin utuh dari hari ke hari....
Amin




Miss the three of us together....






Bila walid nak jumpa kita ni???





Monday, August 18, 2014

Majlis Aqiqah Mia

0 comments


Ye kami baru nak buat majlis aqiqah untuk Mia. 
Skrang ibu dah pening nak sediakan goodie bag.
Yang pasti ibu dah tak sempat nak buat bunga telur macam ibu buat masa ibu kawen dulu.
Hiks..hiks...

Nak letak apa ye?
Buat masa ni terfikir nak letak
--> Bunga telur
--> Choco Jar
--> Homemade muffin


Ada idea anyone??
Nanti saya story in details majlis aqiqah yang serba sederhana ni.
Janji niat kami tertunai nak aqiqah sebelum Mia baligh.



Wednesday, August 13, 2014

Pregnant Adik Mia

1 comments




Mia baru 10 bulan.
Masih lagi menyusu susu ibu sepenuhnya.
Belum cukup setahun lagi.
Betol-betol dah bersedia ke nak pregnant anak ke 2 plak?
Saya memang tak amal pil perancang.

Sekian.
Tunggu next entry.








Wednesday, August 06, 2014

Coret-Coret Raya 2014

1 comments

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya semua,

Masih lagi mood raya kan walaupun minggu ni dah start rutin kerja seperti biasa. Of course keluarnya post ni nak bercakap tentang raya. Bagi saya raya tahun ni macam excited sikit. Kalau sebelum-sebelum ni persiapan raya ala kadar tapi tahun ni nampak jugakla persiapan tu. Sebab ada Mia and saya start raya di Ipoh. Start kawen dulu saya tak merasa dah nak sambut first raya di Ipoh. Tahun ni pecah tradisi sambut hari raya pertama di Ipoh dan merasa nak buat persiapan dari A to Z. 

Baju raya pun sebelum ni beli menjelang malam raya. Tapi tahun ni husband banyak shopping baju Mia. And siap belikan tambahan baju kurung saya yang dah siap lagi. Al maklum kami PJJ, 2 minggu sekali husband akan balik Ipoh. Beli baju saiz M plak tu. Nasib baik ngam jugak kat badan. Zaman belum ada anak memang sesuaila saiz M tu kan. Tapi bila dah beranak amik kau....mengembang sana sini. Dah tak selesa bila baju dah siap lagi. Huhu nasib badan.

Raya ke 4 baru balik Seremban. Enjoy jugakla sebab kat Seremban semua family dah beranak pinak. Bila buat gathering memang meriah. Insya Allah tahun depan nak buat open house kt Seremban. Tahun ni rumah Sendayan tutup pintu ye. 

Jom layan 2 3 keping kenangan untuk rujukan anak cucu akan datang. =p





First raya amik gambar family kat Studio.
Tema kegemaran ramai emerald green.





Abaikan Mia yang buat muka takda mood and nampak sependa.
Rugi plak tak belikan Mia baju kurung hijau.






Nape Mia tengok walid?
Pelik ke bila walid nak selfie..
=P






Baju kurung walid beli.
Ngam-ngam pandai walid cari.






Raya ke 3 
Masih di Ipoh





On the way balik Seremban
Berbaju kurung merah auwww...






Anak manja walid.
Walid pun sama layankan aje.
Bahaya ok drive sambil pegang anak.







Vroom vroommmmm...






Yeayy dapat main bunga api!

Esok dah balik Ipoh.
Isnin kene kerja.
=(


Tak puasnya raya.




Raya korang plak macam mana??




Disable Right Click