Followers

Wednesday, September 29, 2010

Terasa


Terasa de-motivated,

Terasa nak menjerit-jerit mcm org gila,

Terasa nak sepak terajang orang yang paling aku benci,

Terasa ade bermacam-macam perkara dalam kepala otak ni,

Terasa rimas,

Terasa runsing,

Pls stay calm, fardilla,

Arghhhhhhhh........

Tolong beri masa untuk saya bertenang....

Tuesday, September 28, 2010

To-do-list

2 3 hari ni saya takda mood langsung nak setelkan keje yang tertunggak. Maksud saya keje di opis and study. Macam arini saya ade 3 jam kelas je. Dari pagi sampai la skg ni saya sibuk dok review page aka internet untuk mencari idea.

Skg ni tgh semangat nak kumpul material. Ade 2 soalan final exam yang saya tak moderate lg. Hurm sape suh antar last minute kat saya. Esok last day tuk submit paper final exam. Lantakla labu. Saya sudah tawar ati.

Saya tak kire arini saya nak siapkan 'to-do-list' saya mengikut bulan. Maklumla selera besar tapi pendapatan bulanan kurang memberangsangkan. So kene la plan ikut bulan supaya ianya tak tertinggal. Selepas ditolak bulan itu dan ini dijangka saya hanya ade 10 bulan untuk setelkan sume bende. Ingat ianya hanyalah nombor semata. Huhu. Selepas ditolak minggu sibuk + minggu malas + minggu serabut....

Nanti kalo agak-agak dah siap perancangan bulanan saya tu, saya share la kat sini. Tapi malulah saya insan biasa tapi kalo bab merancang saya memang sangat suke and teruja. Jangan cube-cube untuk menyalah tafsir hasrat hati saya nie.

P/s: arini pose 6 lagi..nanti tak perlu saya bersusah payah untuk ganti pose. Setel cepatkan bagus....

Bunga tangan kristal

Cantik kan. Tapi ada sape-sape tak yang setuju dengan saya. Bunga tangan kristal ni telah mencuri hati saya. Huhu

Tapi saya tidak pasti sama ada ia angan-angan atau pon bakal menjadi realiti. Tak berani nak ckp skg. Nanti org ckp impian je lebih, tapi habuk pon tarak. Apa pon ni post ni saya hanya labelkan ia sebagai idea sahaja. Tak semestinya saya mampu untuk bawa idea ni ke majlis perkahwinan saya. Please take note k.


Agak-agak berapa la cost bunga kristal ni ek?

Credit to shajaratul design coz menghasilkan bunga tangan yang indah ini


Buat masa ni saya dah buat keputusan tak mahu membazir, tak ingin membazir, say no to membazir, jangan membazir pada perkara yang tidak penting.


Amacam bajet tak saya. Huhu

Testing

Salam semua,


 

Ni pose testing je sebab saya try tulis post ni pakai Microsoft word. Haha baru nak celik IT...


 

So amcam, jadi tak pasni bole terus tulis kat sini je mungkin lebih convenient...


 


 

Monday, September 27, 2010

Kisah semalam 26 Sept 2010


Ya Allah arini badan terasa sangat letih. Sengal-sengal terserlah sgt arini. Kepala rase pusing-pusing.


Ditambah plak saya berpose 6 hari ni. Harapnya mampula saya untuk berpose 6 sebelum abisnya bulan syawal.

Ni mesti akibat berjalan dengan En Azli semalam. Semalam lepas seminar trends and issues tu saya terus gerak ke KLCC tuk ketemu buah hati saya. Beliau dtg naik komuter je.

Katenye excited dtg KL sebab nak pergi homedec: Design it. Minggu depan pon ade lagi tapi tema yang berbeza--> furnish it. Minggu depan beliau nak dtg lagi.

Bile masa saya nak dtg Semban. Tak gi beraya lagi nie. Bulan syawal dah nak abis da. Huhu

Rase nak patah kaki saya semalam teman beliau pusing-pusing dalam tu. Yang malangnya saya tersalah pakai kasut. Terpakai wedges plak. Sepatutnya saya kene pakai kasut flat je. Arini terase sengal-sengal urat bontot saya. Haishhh...

Yang peliknya En Azli ni tak penat ke? Tegar lagi tu mengutip brochure kat situ. Huh kalo dah minat tu buat apa saje pon tak kisahkan. Tapi saya memang tak tahan. Kalo tak disebabkan saya yang merungut keletihan mungkin beliau nak pusing-pusing lagi.

Eh sebelum tu lupe nak ckp. Semalam En Azli ckp badan saya dah susut. Maksudnya kurus. Wah saya terus kembang. Tapi boleh pecaya ke? Sebab semalm saya pakai baju kurung. Mungkin hanya ilusi optik. Huhu saya punye la berusaha untuk mengecilkan badan tapi beliau dengan selamba makan banyak. Ntah bile nak kurusnya kalo selera makan tu tinggi kan. Huhu well you know, En Azli kan...

P/s: Cantik baju awk..(baju jela chantek, saya tak chantek) beliau suke saya pakai baju kurung tu. Penampilan kene jage ok wlupon kite tak berapa nak chantek...



Date

Dah lame rasenya tak update pasal preps tut kan. Alahai rasenya lambat lagi kot.

Tapi apa pon setakat ni saya dan beliau dah dapat tarikh. Dan alhamdullilah famili kedua belah pihak pon dah setuju dengan tarikh yang ditetapkan.

Berapa haribulan?? Eh mana bole bagi tau skg. Nanti tak suprise la kan.

Macam-macam perkara bermain di kepala saya skg ni. Susah nak stick pada sesuatu keputusan yg dibuat kan.

Okla misi sedang bermula~

Ucapan Buat Natrah & Bojeng




Sekalung tahniah diucapkan buat awak berdua. Hehe awak berdua kelihatan sgt gojes. Ni yang buat saya tak sabar nak menikoh. Minta maaf saya sudah mengeluarkan kenyataan yang menunujukkan saya gatai plus gersang tuk menikoh. Huhu



Wah nampaknya minum collagen tu terbukti keberkesanannya. Testimoni peminum collagen sebelum nikoh. Natrah sgt chantek!!!



Congrats to both of you. Semoga berbahagia ke akhir hayat. Biasala bile dah nikoh mesti sume org mendoakn supaya dapat baby cpt2. Hehe so saya pon nak cakap jgn tunggu lame-lame, cepat-cepatla dpt baby supaya ikatan perkahwinan sentiasa utuh.

Alhamdullilah

Alhamdullilah saya berjaya mengharungi cabaran minggu lepas dengan jayanya, insya Allah akan datang lagi cabaran minggu depan,

Alhamdullilah saya dah berjaya submit research proposal so minggu satu lagi bole present,

Alhamdullilah kalo takda aral melintang sem depan abis and saya takkan jumpa lagi cabaran mcm ni, kalo saya kuat menghadapi cabaran la...huhuhu

~Mahu berjoget~

Tuesday, September 21, 2010

Info best!


Saya ade sesuatu nak share kat sini.

Ahad yang lepas saya sempat teman Natrah gi shopping terakhir sebelum beliau nikah Jumaat ni. Wah Natrah dah nak kawin. Nak bertukar status menjadi puan...saya pon nak jugak. Usah nak gersang kat sini. Nanti kang ade yang menyampah. Huhu

Saya dapat info paling best dari beliau. Selalunya orang kalo nak kawin sibukla cari "bahan" untuk kelihatan chantek di hari persandingan. Satu info yang saya dapat sebelum nie.
Minumla pati prun, confirm jelita masa sanding. Masa saya nak bertunang dulu pon saya sibukla jugak meneguk innershine tu selama sebulan. Hasilnya??? Entahla tapi ramai yang cakap berseri. Kalo berseri tu alhamdullilah la kan. Saya tak mahu angkat bakul di sini. Huhu. Tapi harga die agak bole tahan jugak. Org bergaji kecik macam saya ni confirm menggigil tangan masa nak hulurkan duit kat cashier. Even harga tak smpai 30 hinggit. Nasib badan.

Tapi "bahan" yang ini boleh tahan mahal jugak kalo nak dibandingkan dengan innershine tu. Bole pitam kot kalo nak bayar. Huhu. Ni pon atas cadangan kakak ipar Natrah, seorang doktor ok. Doktor yang ckp bagus. So memang ternyata bagus dan berkesan la kan. Beliau ckp...tak payah la nak makan innershine tu sume..hasil lambat...minum collagen baru terbukti hasilnya..(eh btol ke dialog ni Natrah..hahaha)...ada patience beliau yg sanggup suntik collagen semata-mata nak gi dinner. Amik kau. Hahaha...

So ahad yang lepas, Nate beli satu brand collagen nie..Kinohimitsu. Pernah dengar tak brand ni. Ala mcm-macam collegen ade kat pasaran. Pilihla mane yg terbaek. Harga??? Erm apa kate you all survey sendiri kat Watson or Guardian. Org gaji kecik mcm saya confirm kene sita perbelanjaan yang lain semata-mata nak beli bende alah nie.

Tapi apa pon saya pasti akan mencuba produk ini. Biasa la perempuan pantang cube "bahan" untuk kelihatan jelita. Huh kene kumpul duit.

P/s: Pic sila rujuk gambar di atas. Cik Akma info ni mungkin bagus untuk anda jgk yg sanggup buat apa untuk kelihatan jelita.. Hehe...babe kite try nak??

Monday, September 20, 2010

Raya 2010


(Sambil key in carry marks students, sempat lagi saya update blog)


Raya tahun ni disambut seperti biasa seperti tahun-tahun lepas. Tema raya tahun ni, hijua. Tak kisahla hijau pekat ke, hijau kelam ke, watever la. Janji bile orang tengok tau itu hijau. Hehe... okla sila skrol di bawah untuk melihat serba sedikit pictures yg sempat di-snap.



Ayahanda dan bonda tersayang...



Pic ni nampak ok tapi agak sedikit cacat. Al maklum la pakai self-timer. Meja pon sibuk nak interframe...


Pic ni ok tapi mummy plak tak cukup tido..huhu terpejam mata la plak. Tak sempat dah nak snap yang lain. Kelam kabut nak balik beraya kat kampung plak...



Candid...so agak huru hara...hehe



" Kesimpulannya, bila dah agak dewasa ni saya lebih mengenal erti menyambut syawal sebagai satu hari yang bermakna untuk keluarga berkumpul, berjumpa saudara-mara yang setahun sekali je baru dpt jumpa. Al maklumla masing-masing sibuk dengan tugas harian. Termasukla saya adik beradik, bila dah besar panjang ni sume dok merantau sana sini..saya kat KL...angah kat Penang...Debab kat Kuala Nerang. Bila raya so kami sume baru la dpt bersua. Haishh..
oh kehidupan.... "




P/s : Nak balik Kl semalam, mak nangis lagi. Katenya bile kami sume dah balik die sunyi. Erm mak saya memang seorang yang cepat touching.

Again...OH KEHIDUPAN....

Sungguh bersawang

Salam semua,

Masya Allah blog ini sungguh bersawang. (sambil menepis sawang-sawang yang ada)

Ada beberapa perkara yang nak di-update-kan kat my zone ni...

Tapi nantila..saya mahu "peram" itu cerita sampai jadi pekasam. Huhu

Ishh takdala arini nak siapkan sedikit keje yang tak beres.

Wait ek....

=)

Tuesday, September 07, 2010

Selamat Hari Raya

Salam semua,

Saya masih lagi di KL, menghitung hari nak pulang ke Ipoh. Insya Allah esok saya akan selamat sampai di Ipoh. Mohon perjalanan saya selamat sampai. Weee tak sabarnya.

Mesti ada antara kalian yang dah sampai kat kampung halaman masing-masingkan. Huh sedikit jeles!

Apa pon yg paling penting SAYA DAH SIAP MARKING SUME PAPER EXAM STUDENTS. Ya Allah sangat seronok. Keje paling saya tak suke buat mampu saya setelkan sebelum raya. Balik raya nanti tunggu nak key-in markah je. Huhu bagus jugak kalo takda internet kat laptop saya. Takdala saya asik buang masa tgk sana tgk sinun. Hehe..Padahal tu baru 1/4 keje yang mampu saya siapkan. Ada lagi keje yang menanti. Sila senyum skg. =)

Okla dikesempatan ni saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI yang bakal menjelang 2 hari lagi. Maaf Zahir dan Batin. Saya ingin memohon kemaafan sekiranya terdapat coretan atau perbuatan saya yang menguriskan hati. Biasala manusia memang sering melakukan kesilapan. Ecece nak cover diri sendiri punye pasal. Apa pon zero-zero ok jangan disimpan dalam hati. Sempena bulan yang mulia ni mari sama-sama kite sucikan and bersihkan hati. Perghh mcm ustazah la plak.

OKla kite jumpe lepas raya ok.

Sayonara.

Adios~

Monday, September 06, 2010

Works

Salam semua,

Hari ini saya terasa mcm takda mood nak berblogging sebenarnya. Tapi ntah mcm mana bole tersesat post yang ini.

Hari ini dok opis tgh menyiapkan saki baki keje yang perlu dibereskan. Just relax ok. Tak payah nak mengelabah walaupon banyak keje. Dok kat tempat sorang-sorang and siapkan keje mana yang mampu.

Keje yang sedang menanti yang saya sangat suke buat adalah seperti di bawah (bace sambil tersenyum):
  1. Assignment SPSS Ancova ---> DONE. Yeay dah siap. Beronok-ronok...
  2. RP- Chapter 1 and 3 ---> DONE. Baru lepas emel to En Ali. Debor nak tunggu komen nie. Mesti banyak yg kene btolkan. Of course...
  3. RP- Chapter 2 ---> Not done yet. Malam ni kene keje keras.
  4. Presentation issue ---> Not done yet. Tajuk mcm dah ade.
  5. Kuiz financial ---> 24 Sept..lepas raya. Bace timeline je.
  6. Test SPSS ---> 25 Sept..lepas raya jugak. Tapi tak perlu nak risau sangat sebab open book. Yeahh!
  7. Submission of RP ---> 25 Sept..OMG takpe yg penting hantar. Kalo tak hantar tak bole present.
  8. Colloqium ---> 9 Okt ... prepare contents of presentation. Kene siapkan slide and tunjuk pada En Ali.
  9. Marking paper ---> 4 kelas lagi
  10. Carry marks students ---> Not done yet.
  11. Lecture notes ROM ---> satu apa tak buat lagi!

Takpe..buat slow-slow. Kalo saya mengelabah sume keje tak menjadi kan. Ok you can do it.


Wah sangat bermotivasi-nya saya!

Friday, September 03, 2010

Banyak keje

Saya banyak keje tapi mood hilang entah ke mane. Dalam kepala nie asik dok pikir nak cepat cuti beraya. Bukan ada acara penting pon. Tapi ntahla. Saya tensi menghadap sume nie. Mahu berehat sepuasnya sebelum bala selepas raya dtg. Haish..

Things to be done:
  • Again research proposal yg byk kali dah pending. Lepas raya bersiap sediala dgn colloqium.
  • Marking paper midterm students. 2 kelas dah setel. Tinggal paper food and beverage je lagi. 4 kelas...
  • Assignment SPSS yg nak kene antar esok tak siap lagi nie. Apa kes??
  • Material nak present kelas issues and trends pon takda. Kata nak present esok. Sumenya hampeh. Apa nak jadi dengan saya nie. Sangat malas.

Sat gi nak jage exam plak. Ya Allah nape la kene buat keje yang membosankan.

Lepas opis ade kelas financial plak.

Ya Allah bile la sume ni akan berakhir.


P/s: Nape arini saya lapar yang luar biasa? Padahal semalam makan banyak. Adakah tersampuk simptom En Azli yang kuat makan semalam. Huhu

2 September 2010

Salam semua,

Semalam tiada update dari saya. Huhu tak bawak laptop pon. Kalo bole hari-hari saya mahu update walaupon takda cite yang best yang ingin dikongsikan.

Okla nak cite kisah semalam.

Semalam saya ke Seremban untuk setelkan beberapa perkara penting. Alhamdullilah sumenya hampir selesai. Syukur sangat. So alang-alang saya dah datang Seremban kan. Saya and En Azli pon berbuke sama. Sementara menunggu En Azli balik opis saya menghabiskan masa kat Jusco Seremban 2. Erm ingat nak bile la apa yang patut. Tapi satu pon saya tak berkenan. Huhu selamat duit saya.

22 Ramadan jatuh pada hari Rabu kan. Saya hampir-hampir terlupe mahu wish kat En Azli. Huhu 22 Ramadan ni hari special bagi kami berdua kerana 22 Ramadan hari pertemuan kami.

Erm kirenye semalam la saya last jumpe En Azli sebelum saya bercuti raya balik Ipoh. Huhu lepas raya la baru bole jumpe lagi. Arghh gedikla kau. Masa En Azli ckp tu pon saya konfius. Last jumpe??? Nape last jumpe??? Macam saya nak pergi mati plak kan. Haisshh jangan saya tak kawin lagi tau....semoga saya panjang umur. Amin

Mari tgk gambar yang sempat di snap semalam. Biarkn gambar yang bercerita ok.

Semalam dapat hamper nie dari En Azli. Setiap kali raya mesti dpt hamper. So tahun ni hamper ni dpt kat saya. Thanks laling. Ni la salah satu cara company menghargai staf. Btol tak??? Saya ada???? Sendiri mau ingatla..



To Mr Mohd Azli Bin Mohd Noor tapi saya yg dpt hasil hamper...Barang best-best plak tu


Sempat berdiskusi semalam.


Ehem..tertakluk kepada perubahan*


Ayam goreng halia


Kangkung goreng belacan


Tomyam ayam. Menu yg akan saya order kalo makan kat Man Tomyam


Telur bungkus lagi


Burppp...alhamdullilah...


15 minit sumenya licin sekelip mata..hehe



Lupe nak ckp. Semalam saya berbuke kat Man Tomyam kat Ampangan. Eh btol ke kat Ampangan. Selalu jugak saya makan kat sini kalo date ngn En Azli. Makanan die mmg terbaekk la. Customer pon mmg ramai la. Tapi semalam customer pon ramai jugak. Tapi rase die kureng la semalam.

Huhu sebenarnya saya ade cite mistik disebalik Man Tomyam. Tapi rasenye taknakla cite kat sini. Biarlah ia menjadi rahsia. Meremang bulu roma saya.

Okla mahu chow skg. Da~

Wednesday, September 01, 2010

Sahur & Air Kosong


Cik Dila : sonyap jo..
En Azli : biso bonar (start mengarut)
Cik Dila : Engkau marah kek den ko?
En Azli : A'ah coz sahur air suam ja. Nanti dah kawen den nak makan byk time sahur
Cik Dila : Huhu nasibla..sapo suh kawen dgn den...

(mintak maaf atas kesilapan ejaan bhs nogori)

Huhu geli hati saya bace kenyataan En Azli pagi tadi. Dahla tgh jage student exam, senget mulut saya menahan rase nak ketawa. Sabar jela.

Semalam sebelum saya tido saya sempat pesan kat En Azli supaya kejutkan saya bgn sahur. Terbalik, sepatut saya yg kejutkan beliau. Huhu..So tepat pukul 5 pagi beliau kol saya. Dengan mamai saya jawab kol beliau. Beliau tanya saya makan apa. Saya jawab minum air kosong je. Terus beliau ketawakan saya. Eee salah ke saya bgun sahur minum air je. Memang hari-hari sahur minum air kosong kan. Lainla beliau setiap kali sahur makan sedap je. Huhu

Sebab tula beliau bagi mesej mcm tu pagi tadi. Haishhh

Hantaran

Kami dah decide untuk kurangkan hantaran jadi 5 berbalas 7 dulang. Pihak saya akan beri 7 dulang. Sebelum ni kan saya decide 9 berbalas 11. Banyak tu kalo 11 dulang.

Alasan saya kurangkan dulang hantaran jadi 7 dulang sebab saya teringin gile nak sewa dulang kerawang silver tu. So bajet saya bole dikurangkan --> RM 50 x 7 = RM 350

Setakat ni bajet tu masih mampu lagi saya cari. Huhu..


Hantaran untuk En Azli:
  1. Sejadah - DONE
  2. Spec mata hitam
  3. Sepersalinan pakaian
  4. Perfume
  5. Jam
  6. Kasut
  7. Cake - CONSIDERED DONE
Hantaran dibawa masa nikah:
  1. Cincin suasa - DONE
  2. Tepak sireh/ sireh junjung - Optional


Hantaran untuk saya:
  1. Handbag - DONE
  2. Sejadah and telekung - Sejadah DONE
  3. Perfume
  4. Jam
  5. Cake - CONSIDERED DONE
Hantaran dibawa masa nikah:
  1. Gelang batal air sembahyang - DONE
  2. Mas kawin
  3. Tepak sireh/ sireh junjung- Optional

Setakat ni saya stick to this plan.

Sebelum & Selepas

Semalam masa tgh siapkan saki baki keje sekolah saya sempat review balik pictures dolu-dolu. Kat bawah tu antara gmbar yg saya sempat imbas kembali.

Apa yang bermain di pikiran bile tgk gambar-gambar tu ---> lansingnya saya masa nie...napa skg tak mcm nie. Dah la aritu En Azli dah tegur tahap kelangsingan saya. Malu ok. Huh mcm mana mahu langsing seperti dulu???


Masa dinner 2007..baju kebaya ni saya dah tak muat lagi nak pakai ok! Sendat kat bontot...haha


Dinner Malam Pra-graduan..baju kebaya pink tu saya dah tak muat lagi. Down~


Masa konvo angah...seluar jean tu masih dalam simpanan walaupon dah tak muat lagi. Nak jadikan sumber inspirasi supaya meneruskan misi langsing saya...




~Saya stress. Sekian terima kasih~

Wednesday, September 29, 2010

Terasa

0 comments

Terasa de-motivated,

Terasa nak menjerit-jerit mcm org gila,

Terasa nak sepak terajang orang yang paling aku benci,

Terasa ade bermacam-macam perkara dalam kepala otak ni,

Terasa rimas,

Terasa runsing,

Pls stay calm, fardilla,

Arghhhhhhhh........

Tolong beri masa untuk saya bertenang....

Tuesday, September 28, 2010

To-do-list

0 comments
2 3 hari ni saya takda mood langsung nak setelkan keje yang tertunggak. Maksud saya keje di opis and study. Macam arini saya ade 3 jam kelas je. Dari pagi sampai la skg ni saya sibuk dok review page aka internet untuk mencari idea.

Skg ni tgh semangat nak kumpul material. Ade 2 soalan final exam yang saya tak moderate lg. Hurm sape suh antar last minute kat saya. Esok last day tuk submit paper final exam. Lantakla labu. Saya sudah tawar ati.

Saya tak kire arini saya nak siapkan 'to-do-list' saya mengikut bulan. Maklumla selera besar tapi pendapatan bulanan kurang memberangsangkan. So kene la plan ikut bulan supaya ianya tak tertinggal. Selepas ditolak bulan itu dan ini dijangka saya hanya ade 10 bulan untuk setelkan sume bende. Ingat ianya hanyalah nombor semata. Huhu. Selepas ditolak minggu sibuk + minggu malas + minggu serabut....

Nanti kalo agak-agak dah siap perancangan bulanan saya tu, saya share la kat sini. Tapi malulah saya insan biasa tapi kalo bab merancang saya memang sangat suke and teruja. Jangan cube-cube untuk menyalah tafsir hasrat hati saya nie.

P/s: arini pose 6 lagi..nanti tak perlu saya bersusah payah untuk ganti pose. Setel cepatkan bagus....

Bunga tangan kristal

0 comments
Cantik kan. Tapi ada sape-sape tak yang setuju dengan saya. Bunga tangan kristal ni telah mencuri hati saya. Huhu

Tapi saya tidak pasti sama ada ia angan-angan atau pon bakal menjadi realiti. Tak berani nak ckp skg. Nanti org ckp impian je lebih, tapi habuk pon tarak. Apa pon ni post ni saya hanya labelkan ia sebagai idea sahaja. Tak semestinya saya mampu untuk bawa idea ni ke majlis perkahwinan saya. Please take note k.


Agak-agak berapa la cost bunga kristal ni ek?

Credit to shajaratul design coz menghasilkan bunga tangan yang indah ini


Buat masa ni saya dah buat keputusan tak mahu membazir, tak ingin membazir, say no to membazir, jangan membazir pada perkara yang tidak penting.


Amacam bajet tak saya. Huhu

Testing

0 comments

Salam semua,


 

Ni pose testing je sebab saya try tulis post ni pakai Microsoft word. Haha baru nak celik IT...


 

So amcam, jadi tak pasni bole terus tulis kat sini je mungkin lebih convenient...


 


 

Monday, September 27, 2010

Kisah semalam 26 Sept 2010

0 comments

Ya Allah arini badan terasa sangat letih. Sengal-sengal terserlah sgt arini. Kepala rase pusing-pusing.


Ditambah plak saya berpose 6 hari ni. Harapnya mampula saya untuk berpose 6 sebelum abisnya bulan syawal.

Ni mesti akibat berjalan dengan En Azli semalam. Semalam lepas seminar trends and issues tu saya terus gerak ke KLCC tuk ketemu buah hati saya. Beliau dtg naik komuter je.

Katenye excited dtg KL sebab nak pergi homedec: Design it. Minggu depan pon ade lagi tapi tema yang berbeza--> furnish it. Minggu depan beliau nak dtg lagi.

Bile masa saya nak dtg Semban. Tak gi beraya lagi nie. Bulan syawal dah nak abis da. Huhu

Rase nak patah kaki saya semalam teman beliau pusing-pusing dalam tu. Yang malangnya saya tersalah pakai kasut. Terpakai wedges plak. Sepatutnya saya kene pakai kasut flat je. Arini terase sengal-sengal urat bontot saya. Haishhh...

Yang peliknya En Azli ni tak penat ke? Tegar lagi tu mengutip brochure kat situ. Huh kalo dah minat tu buat apa saje pon tak kisahkan. Tapi saya memang tak tahan. Kalo tak disebabkan saya yang merungut keletihan mungkin beliau nak pusing-pusing lagi.

Eh sebelum tu lupe nak ckp. Semalam En Azli ckp badan saya dah susut. Maksudnya kurus. Wah saya terus kembang. Tapi boleh pecaya ke? Sebab semalm saya pakai baju kurung. Mungkin hanya ilusi optik. Huhu saya punye la berusaha untuk mengecilkan badan tapi beliau dengan selamba makan banyak. Ntah bile nak kurusnya kalo selera makan tu tinggi kan. Huhu well you know, En Azli kan...

P/s: Cantik baju awk..(baju jela chantek, saya tak chantek) beliau suke saya pakai baju kurung tu. Penampilan kene jage ok wlupon kite tak berapa nak chantek...



Date

0 comments
Dah lame rasenya tak update pasal preps tut kan. Alahai rasenya lambat lagi kot.

Tapi apa pon setakat ni saya dan beliau dah dapat tarikh. Dan alhamdullilah famili kedua belah pihak pon dah setuju dengan tarikh yang ditetapkan.

Berapa haribulan?? Eh mana bole bagi tau skg. Nanti tak suprise la kan.

Macam-macam perkara bermain di kepala saya skg ni. Susah nak stick pada sesuatu keputusan yg dibuat kan.

Okla misi sedang bermula~

Ucapan Buat Natrah & Bojeng

0 comments



Sekalung tahniah diucapkan buat awak berdua. Hehe awak berdua kelihatan sgt gojes. Ni yang buat saya tak sabar nak menikoh. Minta maaf saya sudah mengeluarkan kenyataan yang menunujukkan saya gatai plus gersang tuk menikoh. Huhu



Wah nampaknya minum collagen tu terbukti keberkesanannya. Testimoni peminum collagen sebelum nikoh. Natrah sgt chantek!!!



Congrats to both of you. Semoga berbahagia ke akhir hayat. Biasala bile dah nikoh mesti sume org mendoakn supaya dapat baby cpt2. Hehe so saya pon nak cakap jgn tunggu lame-lame, cepat-cepatla dpt baby supaya ikatan perkahwinan sentiasa utuh.

Alhamdullilah

0 comments
Alhamdullilah saya berjaya mengharungi cabaran minggu lepas dengan jayanya, insya Allah akan datang lagi cabaran minggu depan,

Alhamdullilah saya dah berjaya submit research proposal so minggu satu lagi bole present,

Alhamdullilah kalo takda aral melintang sem depan abis and saya takkan jumpa lagi cabaran mcm ni, kalo saya kuat menghadapi cabaran la...huhuhu

~Mahu berjoget~

Tuesday, September 21, 2010

Info best!

0 comments

Saya ade sesuatu nak share kat sini.

Ahad yang lepas saya sempat teman Natrah gi shopping terakhir sebelum beliau nikah Jumaat ni. Wah Natrah dah nak kawin. Nak bertukar status menjadi puan...saya pon nak jugak. Usah nak gersang kat sini. Nanti kang ade yang menyampah. Huhu

Saya dapat info paling best dari beliau. Selalunya orang kalo nak kawin sibukla cari "bahan" untuk kelihatan chantek di hari persandingan. Satu info yang saya dapat sebelum nie.
Minumla pati prun, confirm jelita masa sanding. Masa saya nak bertunang dulu pon saya sibukla jugak meneguk innershine tu selama sebulan. Hasilnya??? Entahla tapi ramai yang cakap berseri. Kalo berseri tu alhamdullilah la kan. Saya tak mahu angkat bakul di sini. Huhu. Tapi harga die agak bole tahan jugak. Org bergaji kecik macam saya ni confirm menggigil tangan masa nak hulurkan duit kat cashier. Even harga tak smpai 30 hinggit. Nasib badan.

Tapi "bahan" yang ini boleh tahan mahal jugak kalo nak dibandingkan dengan innershine tu. Bole pitam kot kalo nak bayar. Huhu. Ni pon atas cadangan kakak ipar Natrah, seorang doktor ok. Doktor yang ckp bagus. So memang ternyata bagus dan berkesan la kan. Beliau ckp...tak payah la nak makan innershine tu sume..hasil lambat...minum collagen baru terbukti hasilnya..(eh btol ke dialog ni Natrah..hahaha)...ada patience beliau yg sanggup suntik collagen semata-mata nak gi dinner. Amik kau. Hahaha...

So ahad yang lepas, Nate beli satu brand collagen nie..Kinohimitsu. Pernah dengar tak brand ni. Ala mcm-macam collegen ade kat pasaran. Pilihla mane yg terbaek. Harga??? Erm apa kate you all survey sendiri kat Watson or Guardian. Org gaji kecik mcm saya confirm kene sita perbelanjaan yang lain semata-mata nak beli bende alah nie.

Tapi apa pon saya pasti akan mencuba produk ini. Biasa la perempuan pantang cube "bahan" untuk kelihatan jelita. Huh kene kumpul duit.

P/s: Pic sila rujuk gambar di atas. Cik Akma info ni mungkin bagus untuk anda jgk yg sanggup buat apa untuk kelihatan jelita.. Hehe...babe kite try nak??

Monday, September 20, 2010

Raya 2010

0 comments

(Sambil key in carry marks students, sempat lagi saya update blog)


Raya tahun ni disambut seperti biasa seperti tahun-tahun lepas. Tema raya tahun ni, hijua. Tak kisahla hijau pekat ke, hijau kelam ke, watever la. Janji bile orang tengok tau itu hijau. Hehe... okla sila skrol di bawah untuk melihat serba sedikit pictures yg sempat di-snap.



Ayahanda dan bonda tersayang...



Pic ni nampak ok tapi agak sedikit cacat. Al maklum la pakai self-timer. Meja pon sibuk nak interframe...


Pic ni ok tapi mummy plak tak cukup tido..huhu terpejam mata la plak. Tak sempat dah nak snap yang lain. Kelam kabut nak balik beraya kat kampung plak...



Candid...so agak huru hara...hehe



" Kesimpulannya, bila dah agak dewasa ni saya lebih mengenal erti menyambut syawal sebagai satu hari yang bermakna untuk keluarga berkumpul, berjumpa saudara-mara yang setahun sekali je baru dpt jumpa. Al maklumla masing-masing sibuk dengan tugas harian. Termasukla saya adik beradik, bila dah besar panjang ni sume dok merantau sana sini..saya kat KL...angah kat Penang...Debab kat Kuala Nerang. Bila raya so kami sume baru la dpt bersua. Haishh..
oh kehidupan.... "




P/s : Nak balik Kl semalam, mak nangis lagi. Katenya bile kami sume dah balik die sunyi. Erm mak saya memang seorang yang cepat touching.

Again...OH KEHIDUPAN....

Sungguh bersawang

0 comments
Salam semua,

Masya Allah blog ini sungguh bersawang. (sambil menepis sawang-sawang yang ada)

Ada beberapa perkara yang nak di-update-kan kat my zone ni...

Tapi nantila..saya mahu "peram" itu cerita sampai jadi pekasam. Huhu

Ishh takdala arini nak siapkan sedikit keje yang tak beres.

Wait ek....

=)

Tuesday, September 07, 2010

Selamat Hari Raya

0 comments
Salam semua,

Saya masih lagi di KL, menghitung hari nak pulang ke Ipoh. Insya Allah esok saya akan selamat sampai di Ipoh. Mohon perjalanan saya selamat sampai. Weee tak sabarnya.

Mesti ada antara kalian yang dah sampai kat kampung halaman masing-masingkan. Huh sedikit jeles!

Apa pon yg paling penting SAYA DAH SIAP MARKING SUME PAPER EXAM STUDENTS. Ya Allah sangat seronok. Keje paling saya tak suke buat mampu saya setelkan sebelum raya. Balik raya nanti tunggu nak key-in markah je. Huhu bagus jugak kalo takda internet kat laptop saya. Takdala saya asik buang masa tgk sana tgk sinun. Hehe..Padahal tu baru 1/4 keje yang mampu saya siapkan. Ada lagi keje yang menanti. Sila senyum skg. =)

Okla dikesempatan ni saya nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI yang bakal menjelang 2 hari lagi. Maaf Zahir dan Batin. Saya ingin memohon kemaafan sekiranya terdapat coretan atau perbuatan saya yang menguriskan hati. Biasala manusia memang sering melakukan kesilapan. Ecece nak cover diri sendiri punye pasal. Apa pon zero-zero ok jangan disimpan dalam hati. Sempena bulan yang mulia ni mari sama-sama kite sucikan and bersihkan hati. Perghh mcm ustazah la plak.

OKla kite jumpe lepas raya ok.

Sayonara.

Adios~

Monday, September 06, 2010

Works

0 comments
Salam semua,

Hari ini saya terasa mcm takda mood nak berblogging sebenarnya. Tapi ntah mcm mana bole tersesat post yang ini.

Hari ini dok opis tgh menyiapkan saki baki keje yang perlu dibereskan. Just relax ok. Tak payah nak mengelabah walaupon banyak keje. Dok kat tempat sorang-sorang and siapkan keje mana yang mampu.

Keje yang sedang menanti yang saya sangat suke buat adalah seperti di bawah (bace sambil tersenyum):
  1. Assignment SPSS Ancova ---> DONE. Yeay dah siap. Beronok-ronok...
  2. RP- Chapter 1 and 3 ---> DONE. Baru lepas emel to En Ali. Debor nak tunggu komen nie. Mesti banyak yg kene btolkan. Of course...
  3. RP- Chapter 2 ---> Not done yet. Malam ni kene keje keras.
  4. Presentation issue ---> Not done yet. Tajuk mcm dah ade.
  5. Kuiz financial ---> 24 Sept..lepas raya. Bace timeline je.
  6. Test SPSS ---> 25 Sept..lepas raya jugak. Tapi tak perlu nak risau sangat sebab open book. Yeahh!
  7. Submission of RP ---> 25 Sept..OMG takpe yg penting hantar. Kalo tak hantar tak bole present.
  8. Colloqium ---> 9 Okt ... prepare contents of presentation. Kene siapkan slide and tunjuk pada En Ali.
  9. Marking paper ---> 4 kelas lagi
  10. Carry marks students ---> Not done yet.
  11. Lecture notes ROM ---> satu apa tak buat lagi!

Takpe..buat slow-slow. Kalo saya mengelabah sume keje tak menjadi kan. Ok you can do it.


Wah sangat bermotivasi-nya saya!

Friday, September 03, 2010

Banyak keje

0 comments
Saya banyak keje tapi mood hilang entah ke mane. Dalam kepala nie asik dok pikir nak cepat cuti beraya. Bukan ada acara penting pon. Tapi ntahla. Saya tensi menghadap sume nie. Mahu berehat sepuasnya sebelum bala selepas raya dtg. Haish..

Things to be done:
  • Again research proposal yg byk kali dah pending. Lepas raya bersiap sediala dgn colloqium.
  • Marking paper midterm students. 2 kelas dah setel. Tinggal paper food and beverage je lagi. 4 kelas...
  • Assignment SPSS yg nak kene antar esok tak siap lagi nie. Apa kes??
  • Material nak present kelas issues and trends pon takda. Kata nak present esok. Sumenya hampeh. Apa nak jadi dengan saya nie. Sangat malas.

Sat gi nak jage exam plak. Ya Allah nape la kene buat keje yang membosankan.

Lepas opis ade kelas financial plak.

Ya Allah bile la sume ni akan berakhir.


P/s: Nape arini saya lapar yang luar biasa? Padahal semalam makan banyak. Adakah tersampuk simptom En Azli yang kuat makan semalam. Huhu

2 September 2010

0 comments
Salam semua,

Semalam tiada update dari saya. Huhu tak bawak laptop pon. Kalo bole hari-hari saya mahu update walaupon takda cite yang best yang ingin dikongsikan.

Okla nak cite kisah semalam.

Semalam saya ke Seremban untuk setelkan beberapa perkara penting. Alhamdullilah sumenya hampir selesai. Syukur sangat. So alang-alang saya dah datang Seremban kan. Saya and En Azli pon berbuke sama. Sementara menunggu En Azli balik opis saya menghabiskan masa kat Jusco Seremban 2. Erm ingat nak bile la apa yang patut. Tapi satu pon saya tak berkenan. Huhu selamat duit saya.

22 Ramadan jatuh pada hari Rabu kan. Saya hampir-hampir terlupe mahu wish kat En Azli. Huhu 22 Ramadan ni hari special bagi kami berdua kerana 22 Ramadan hari pertemuan kami.

Erm kirenye semalam la saya last jumpe En Azli sebelum saya bercuti raya balik Ipoh. Huhu lepas raya la baru bole jumpe lagi. Arghh gedikla kau. Masa En Azli ckp tu pon saya konfius. Last jumpe??? Nape last jumpe??? Macam saya nak pergi mati plak kan. Haisshh jangan saya tak kawin lagi tau....semoga saya panjang umur. Amin

Mari tgk gambar yang sempat di snap semalam. Biarkn gambar yang bercerita ok.

Semalam dapat hamper nie dari En Azli. Setiap kali raya mesti dpt hamper. So tahun ni hamper ni dpt kat saya. Thanks laling. Ni la salah satu cara company menghargai staf. Btol tak??? Saya ada???? Sendiri mau ingatla..



To Mr Mohd Azli Bin Mohd Noor tapi saya yg dpt hasil hamper...Barang best-best plak tu


Sempat berdiskusi semalam.


Ehem..tertakluk kepada perubahan*


Ayam goreng halia


Kangkung goreng belacan


Tomyam ayam. Menu yg akan saya order kalo makan kat Man Tomyam


Telur bungkus lagi


Burppp...alhamdullilah...


15 minit sumenya licin sekelip mata..hehe



Lupe nak ckp. Semalam saya berbuke kat Man Tomyam kat Ampangan. Eh btol ke kat Ampangan. Selalu jugak saya makan kat sini kalo date ngn En Azli. Makanan die mmg terbaekk la. Customer pon mmg ramai la. Tapi semalam customer pon ramai jugak. Tapi rase die kureng la semalam.

Huhu sebenarnya saya ade cite mistik disebalik Man Tomyam. Tapi rasenye taknakla cite kat sini. Biarlah ia menjadi rahsia. Meremang bulu roma saya.

Okla mahu chow skg. Da~

Wednesday, September 01, 2010

Sahur & Air Kosong

0 comments

Cik Dila : sonyap jo..
En Azli : biso bonar (start mengarut)
Cik Dila : Engkau marah kek den ko?
En Azli : A'ah coz sahur air suam ja. Nanti dah kawen den nak makan byk time sahur
Cik Dila : Huhu nasibla..sapo suh kawen dgn den...

(mintak maaf atas kesilapan ejaan bhs nogori)

Huhu geli hati saya bace kenyataan En Azli pagi tadi. Dahla tgh jage student exam, senget mulut saya menahan rase nak ketawa. Sabar jela.

Semalam sebelum saya tido saya sempat pesan kat En Azli supaya kejutkan saya bgn sahur. Terbalik, sepatut saya yg kejutkan beliau. Huhu..So tepat pukul 5 pagi beliau kol saya. Dengan mamai saya jawab kol beliau. Beliau tanya saya makan apa. Saya jawab minum air kosong je. Terus beliau ketawakan saya. Eee salah ke saya bgun sahur minum air je. Memang hari-hari sahur minum air kosong kan. Lainla beliau setiap kali sahur makan sedap je. Huhu

Sebab tula beliau bagi mesej mcm tu pagi tadi. Haishhh

Hantaran

0 comments
Kami dah decide untuk kurangkan hantaran jadi 5 berbalas 7 dulang. Pihak saya akan beri 7 dulang. Sebelum ni kan saya decide 9 berbalas 11. Banyak tu kalo 11 dulang.

Alasan saya kurangkan dulang hantaran jadi 7 dulang sebab saya teringin gile nak sewa dulang kerawang silver tu. So bajet saya bole dikurangkan --> RM 50 x 7 = RM 350

Setakat ni bajet tu masih mampu lagi saya cari. Huhu..


Hantaran untuk En Azli:
  1. Sejadah - DONE
  2. Spec mata hitam
  3. Sepersalinan pakaian
  4. Perfume
  5. Jam
  6. Kasut
  7. Cake - CONSIDERED DONE
Hantaran dibawa masa nikah:
  1. Cincin suasa - DONE
  2. Tepak sireh/ sireh junjung - Optional


Hantaran untuk saya:
  1. Handbag - DONE
  2. Sejadah and telekung - Sejadah DONE
  3. Perfume
  4. Jam
  5. Cake - CONSIDERED DONE
Hantaran dibawa masa nikah:
  1. Gelang batal air sembahyang - DONE
  2. Mas kawin
  3. Tepak sireh/ sireh junjung- Optional

Setakat ni saya stick to this plan.

Sebelum & Selepas

0 comments
Semalam masa tgh siapkan saki baki keje sekolah saya sempat review balik pictures dolu-dolu. Kat bawah tu antara gmbar yg saya sempat imbas kembali.

Apa yang bermain di pikiran bile tgk gambar-gambar tu ---> lansingnya saya masa nie...napa skg tak mcm nie. Dah la aritu En Azli dah tegur tahap kelangsingan saya. Malu ok. Huh mcm mana mahu langsing seperti dulu???


Masa dinner 2007..baju kebaya ni saya dah tak muat lagi nak pakai ok! Sendat kat bontot...haha


Dinner Malam Pra-graduan..baju kebaya pink tu saya dah tak muat lagi. Down~


Masa konvo angah...seluar jean tu masih dalam simpanan walaupon dah tak muat lagi. Nak jadikan sumber inspirasi supaya meneruskan misi langsing saya...




~Saya stress. Sekian terima kasih~

Disable Right Click